Co je na tom zle ak sa mi chalani naucili ze ich ja uspavam ale niekedy vedia zaspat aj u tatina ale ked ma zbadaju uz je zle uz sa tahaju ku mne. Ja konecne neuspavam na rukach ale vzdy si lahnem k nim alebo ak uz je hodne uplakany od tatina a celkovo tak si ho oprem o seba. A je mi vytykane to ze su to moji ,, ceconi,, a ze ked budu uz chodit tak sa nepohnem lebo sa budu na mna capat atd.... Ja nemam silu pocuvat ten velky narek oboch chalano ked konecne docvicim s jednym vojtovu metodu a som unavena. Nevedia pochopit to ze ja som s nimi 24 hod. denne... A ja uz som z toho vycerpana ze do mna len takto ripu. Prosim o vas nazo ci robim chybu alebo je to v norme ked to mam takto poveda. Moji chalani maju 7 mesiacikov. dakuejm laura112 🙂
Ja mám síce len jednu a skoro trojročnú, ale "maminkin cecon" 😅 bola donedávna a doteraz ju uspávam tak, že pri nej ležím. Nepoznám lepší večerný relax. 😎
@laura112 určite nerobíš chybu 😉 Kašli na to. Moja mala rok a pol a bezo mňa nechce zaspať, som s ňou celý deň, tak je to logické. Keď sa naštvem, tak odchádzam z izby a vreští mužovi, ale po čase nabehnem, lebo sa to nedá počúvať a jemu sa utíšiť nedá ☹ A ide ma šľak trafiť, keď mám ešte veľa roboty, že ju okúpem, nachovám a má ju uspať (odchádzam potajomky z izby počas reklamy 😀 ) a on ju nechá hrať sa a robiť bordel v spálni 😠 😠 😠 - a mm číta buď noviny, ale zaspí. 😠 😠 😠 Ale keď sme spolu v izbe všetci traja, tak sa liepa len po mne, ja ju môžem len hladkať a túli sa len ku mne 😉 A stále opakuje len "mama" 😉 A vieš čo? Mne to vôbec nevadí. Teším sa z toho, lebo kedy toto ešte zažiješ? keď vyrastú?
@laura112 nerobis ziadnu chybu. Ty si ich matka a ty vies najlepsie, co je pre nich dobre! hlupe reci ignoruj, aj ked viem, ze ti padnu zle a ide to tazko. Este su malicki a myslim, ze na takomto uspavani nie je nic zle, pokial ta to neobtazuje, nezatazuje, neunavuje nadmieru. Ja si velmi vazim kazdu mamu dvojiciek alebo viacerciat, o to viac, ked vidim, ako je to niekedy narocne s jednym dietatom,. Drz sa!
@laura112 ja mám tiež dvoch chalanov (17 a 21r.) a vieš, ako rada by som bola, keby pri mne zaspávali? 😀 ja totižto veľakrát ani neviem, pri kom zaspávajú 😀 ver mi, že tieto chvíle, ktoré so svojimi bábätkami prežívaš, sa už nikdy nevrátia 😵 skús si to užívať a neriešiť okolie, daj na svoje pocity, ked budeš potrebovať oddýchnuť, sama požiadaj o pomoc, ked ti vyhovuje zaspávať s nimi takto, tak nedovoľ, aby ti to niekto kazil, deti sú najšťastnejšie pri mame, samozrejme, do určitého veku 😀
@jonas17 😀 😀 krásne napísané, nehnevaj sa, ale ak dovolíš, rada ťa budem občas citovať 😀 😎 😵
ja mám doma vyše trojročného a doteraz som pri ňom, keď zaspáva. Prehodíme pár slov, poviem rozprávku, dám pusinku a za 10-15 minút spinká.
Teraz keď pribudla sestrička, si tie chvíle doslova užívame.. obaja 😵 Iba sa ku mne túli, hladká má, hovorí mi ako ma ľúbi.. nedám za nič túto chvíľu venovanú iba jemu, keďže počas dňa..čo si budeme hovoriť, ale žiaľ pri malom súrodencovi už na neho toľko času nie je..
Nerobíš žiadnu chybu, daj na svoj inštinkt a užívaj si to, kým to bude možné 😉
je tazke prehliadat taketo reci - ale co je viac ako vztahova vazba s mamou?ved su este malicky a v 7 mesicoch sa buduje vztah. o cosi neskor pride na rad aj ocko a mamina bude bokom, je to prirodzene.logicky - nebudu s tebou zaspavat do 15 rokov🙂 raz, ked pre NICH to bude postacujuce, osamostatnia sa. je to individualne, netreba tu skatulkovat vek.kazde babo malo ine tehotenstvo, iny porod a prve dni po nom. preto prirodzene v inej miere vyhladavaju mamu a sponok je jedna z cinnosti, kedy sa potrebuju citit bezpecne. a to je na vycitky? 🙂 neries to, rob to, co deti potrebuju.oni to vedia najlepsie
a k to ti to vytyka??manžel ??svokra??mama??ja amm skoro 4ročne a tiež ho uspavam ja popri uspavani malej ale aj tak väčšinou chce chodit somnou ,ale bolo obdobie kedy ho mohol uspat aj tatinko,v noci som zase len ja,ale ked som bola v porodnici tak krasne zaspaval a existoval bezomna.myslleli sme si že bude problem a vobec.ja by som to vobec neriešila tvoji chlapci su taky mali že pre nich je naj len matka,maju radi aj druhych ale mama je len mama.pokial sa chce s uspavanim delit aj tatinko tak chodte spat všetci spolu,mate dve deti každy može mat pritulene jedno ;)
ale rozhodne by som ich nenechavala vyplakavat pokial to nechceš ani ty .ved to je len polročne dieta ešte si prejdete všeličim,čo potom bude ak budu mat uzkost 8mesačnych??to budu ako riešit budu ti ich brat aj cez den aby sa nahodou na teba vela nenaviazali??to už čo je??podla mna sa riad tym ako to cele citiš a čo vyhovuje tebe a tvojim detom .neriad sa okolim a blbimi rečami.ja som si maleho vychovala doslova na rukach a čim je straši tym ma menej potrebuje dokonca od babičky nechce chodit ani domov 😅
Dcerka bola taka do 2,5 roka, maly je v stave "mamin cecek" doteraz, dokedy sa uvidi 😀 Na koho by sa mal lepit, ked nie na mna? Cez den sa s tatinom jasi, blbne, zboznuje ho, vecer sa ho nemoze ani dotknut, lepiiiii sa na mamu... co uz... niekedy je to unavne, iny den zlate, ja sa nestazujem 😎 Raz mi to, ze ma tak nenormalne miluje bude chybat.
Nedaj na nikoho a na nic, toto su chvile, ktore rychlo pominu, deticky vyrastu neuveritelne rychlo a potom ti bude luto, ze ta uz nepotrebuju... tak si to uzivaj co najdlhsie, ako sa da a kolko vladzes 😉
ja mám tiež cecúšika, má 2 roky a 4 mesiace, najradšej som keď spí medzi nami v posteli lebo milujem keˇsa primojká, povrtí, objíme ma.. aj keď manžel reklamuje že kedy pôjde do svojej postele.. aj keď je to len meter odo mňa, tak mi je smutno keď neni pri mne .. na margo druhej témy čo tu beží - trtaz spí druhú noc v svojej posteli a ja som nervná že neni pri mne.. neviem či je to vekom, tým že mám krpca a veľa rokov a chcem si to naozaj užiť kým ma pošle do kelu.. neviem.. proste sa ľúbime mojkať, keď zaspáva, som s ním v izbe, hovorí mi ako ma ľúbi, pomojká sa ,uloží a zaspí.. raz ten krásny čas pominie.. "maminka moja de si? pod mojkat Miska" " Maminka úbim Ta, dobú not maminka moja" ..
ja mam 22 mesacneho ceckosa. no a co. Mam ho nechat trapit? nechat plakat. Aj tak je placlivy dost. A presne ako pisu ostatní malí su len raz ked budu velkí uz im tak chybat nebudeme a veru nebudeme ani vediet kde spia. Aj tak ho lubim najviac na svete a je to moj bobacik maly. Uz by sice z urcitych veci mohol vyrast ale raz mi aj tie budu chybat 😀
@laura112 ja nevidim nic zle na tom, ked 7-mes. deti su "ceconi". paneboze, vsak su to este miminka... 😅 co maju byt uz samostatne zrele bytosti?
nas maly ma necelych 6 mes., ale nemam pocit, ze by bol "cecon", my sa v pohode pomojkame, ale on je velmi culy, vsetko okolo neho ho zaujima, aj sa rad prehra uplne sam, nejak nemam pocit, ze by sa dozadoval nasho mojkania... ale mozno to este pride, teda ja dufam, lebo chcem!!! 😉
ale v poslednej dobe si zvykol zaspavat na rukach, potom ho polozim do postielky a spinka pokojne, nemusim zaspavat s nim... aj vecer ho niekedy len dame do postielky, ked je jeho cas, pustime kolotoc, ktory hra uspavanky, ma svetielko a premieta hviezdicky na plafon a onedlho aj sam zaspinka... tak neviem.
Ja mám 21 mesačnú dcérku a stále zaspáva pri mne. Stále ju kojím, tak keď sa napapá ležím s ňou v posteli, najnovšie ju musím hladkať po chrbátiku alebo hlavičke a tak zaspáva. Zaspí aj pri tatinovi, ale to vymýšla, skáče a dlhšie to trvá. Tiež mi kamarátka hovorila, že to neni dobré, že lepšie je keď deti zaspávajú samé. Ona má dvoch chlapcov a keď boli malí nechala ich vyplakať a tak sa naučili sami zaspávať. Podľa mňa si to treba užívať, kým chcú pri nás zaspávať, veď zachvíľu nám vyrastú a už nás nebudú toľko potrebovať. 🙂
Ja som uz s toho pindania tak unavena... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
ich tatko pinda ako chora vrana na to ze su to strasny ceconi taky ako nase krsna... ten je mama mama a furt sa za to hadame. on nie je spatny tatko je skvely ale az na toto.
@laura112 ako moye bzt tatko taky skvely ked yakladne veci nechape...ved mas doma nezreleho muza, co sa iste prejavuje aj v inych oblastiach..to nemyslim zle, ale pindat ze deti idu za mamou????ved je to proti detom, proti zene.skus mu povedat nech najde riesenia a budes to takto robit.ake by bolo?take, ze si nevsimaj deti,alebo ich nechaj plakat alebo ine protivztahove hluposti?joooooj vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 😉
Jaaj, tatko z nich uz chce mat "drsnych, tvrdých chlapov" uz, ale to su fakt este len babatka.
@laura112 viem ako sa citis...presne 😉 , viem aka si vycerpana....presne 😉
Takze len tolko: Rob veci tak ako ich citis sama a postupom casu zistis, ze ich robis spravne. Zial , pri dvojkach si musis najst system ty sama...a naucit ludi ako v nom existovat, nedopust aby to bolo opacne!
Manzela zaukoluj....inac to pojde tazko, viem, ze niekedy skor zavadzia ako pomaha 😝 ....ze on kym pomoze s jednym...ty si zabudla, ze si prebalovala 😅 ...
Zelam vela pevnych nervov...sranda este len zacne...ked sa ti rozprchnu kazdy na opacnu stranu vonku ...a ty si uvedomis, ze mas len dve ruky🙂
Robíš najlepšie ako vieš, nevšímaj si blbé reči, aj keď ich prvotným cieľom je asi pomôcť : potrebuješ určite dáku pauzu, čas pre seba. Ja mám iba jednu dcérku, má 1,5r a donedávna som s ňou bola 24/7 a už som myslela, že mi hrabne. Tiež stále na mne a pýta cecok doteraz. Skús čo najviac zapojiť muža do všetkého. Dlhodobo toto znášať sama je naozaj náročné. Každé dieťa je ale iné, rob ako cítiš, no ja spätne ľutujem, že som viac netrvala na Tom, aby si dcérka zvykala zaspávať s mužom, hoci zo začiatku to šlo, ale potom som zostala na ňu len ja a teraz mi to pripadá ako nemožné, aby zaspala bezo mna :/ plus keď sa budí 10x za noc a chce len mňa.
Ja mam tiez 7 mesacneho. Cez den zaspi iba v kociku, vecer zaspava na prsniku. Nikto s tym nema problem. Ja si dam na mobile film, sluchadlo do ucha a moze zaspavat cely vecer.
ahoj ja mám už skoro 9 mesačného synčeka a on stále lipne na mne...presne ako ty píšeš no mne to vyhovuje...a môj názor je že to v norme...no neviem sa vžiť do tvojej situácie lebo nemám dve detičky...