Uspávanie 5 mesačnej dcérky

xtina1711
20. apr 2022

Ahojte dievcata🙂prosim vas o radu..moja malicka ma 5 mesiacov pomaly a zaspava mi na rukach..mam pocut ze ked mala koliky vzdy vecer tak som ju tak uspavala lebo jej to pomahalo byt pri mne..ukludnovalo..teraz ale cez den ked ju uspavam tak sa mi vzpiera v perinke kym ju uspim, je to boj skriabe,sklbe sa, velmi krici..uspavanie den ci noc trva vzdy hodinu. Skusila som ju aj vo vaku alebo bez ale to tak plakala az sa zajakavala aj som ju hladkala hybaj do perinky tam vzpieracky ale menej..nevladzwm ju jz ma 7kg..hlavne ide o to ze stale silno place a mna to boli neviem de robim chyby..nenutum ju nasilu slat aj sa hra dlho vydrzi aj 3h ale sucha si ocka lustim uspavanku zaviniem a boj..uz nevladzs. Dnes som si aj poplakala ja neviem ako jej pomocy...bojim sa uz uspavania...mate niektora skusenkst rady ako ju ucit zaspinakt nie na rukacha lebo kde robim chubu...dakujem baby..a este jedna vec
Stale v noci krici a place zo sna pribehnem a hladkam ju a zabuvka ..cez xen v kociku to iste..ma zle sny a place..je to ok?posledne dva tyzdne den noc...ach dakujem..

54tinka54
20. apr 2022

@xtina1711 mne sa takto malý začal cca v jej veku vzpierať na rukách pri uspavaní, dala som si ho ľahnúť k sebe do postele pritúlila hojdala som sa s nim a odvtedy tak zaspávame.. už mu asi vadilo zaspávanie na rukách

katie253
20. apr 2022

@xtina1711 ulož do postieľky, pohladkaj, zakry a odíď z izby. Zo začiatku tam pôjdeš aj 15-20 krát, ale zvykne si. Nerozprávaj do nej. Moji chlapci takto pekne zaspia sami, aj cez deň, aj večer. Najprv to bol boj, ale teraz je to na nezaplatenie.
Nebalila som ich do perinky, ani zavinovačky už v 5 mesiacoch. Nenos ju na rukách.

diamond007
20. apr 2022

@xtina1711 uspavas neskoro ak spí po 3h.
Moja má skoro 7m a vydrží hore 1,5h ráno, 2h naobed a 3h pred nočným spánkom.
Robí caviky a plače len ak sa jej nedá zaspať že je až preunavena

diamond007
20. apr 2022

@katie253 kriste tak toto neee. 5mes bábo chce len maminku, u nej sa cíti v bezpečí.

diamond007
20. apr 2022

@xtina1711 nájdi si iný spôsob uspavania, buď pri nej lež na posteli, stoj pri postieľke, púšti šum napríklad (nám to veľmi zaberá) a ja sa mojej musím držať tak mám ruku na jej zadočku položenú, potrebuje ma cítiť že som pri nej

cyberk
20. apr 2022

@katie253 uplny suhlas, ja nepochopim niektore matky ktore chcu byt takto 24/7 prisate pri dietati nedajboze dieta nosit v satke cely den lebo ich nevedeli naucit zaspavat same... vsak aj mama potrebuje odpocinok...ale vsak ako si kto dieta nauci tak ma 👏 🙈

katie253
20. apr 2022

@diamond007 lásky, pohladenia, objatia, pusinky majú po milú Jarmilu cez deň. Radi sa mojkáme, stískame, objímame. Aj deti si potrebujú oddýchnuť od dotykov a kontaktov. Ty tiež nemáš každú sekundu chuť sa s niekým stískať, každému niekedy vadia dotyky....deti majú tiež takéto pocity... treba ich občas nechať aj dýchať....
Môj mladší syn napríklad na rukách nikdy nevedel zaspať, aj to sme skúšali zo začiatku. Vždy zaspal keď ležal v postieľke alebo na posteli.

katie253
20. apr 2022

@cyberk tiež to neuznávam, aby som dieťa vkuse mala nacapené na sebe. Aj fyzioterapeutka zalamuje rukami keď k nej prídu deti, ktoré sa denne nosia v šatkách a nosičoch. Strašne to deformuje chrbticu, držanie tela atď....

diamond007
20. apr 2022

@katie253 ja som nepovedala že musíš ho nosiť na rukách... Ale moja keď ma necíti pri zaspávani tak ma hysak, postaví sa v postieľke a za žiadnu cenu by som neprišla za ňou a nepoložila... Áno, spravím to raz, ale ostávam pri nej a držím ju kým zaspí. A do roka som ochotná ju takto uspavat

katie253
20. apr 2022

@diamond007 to robili aj moji, keď už plakali, tak som ich vzala na ruky, trochu ukľudnila, ale zase položila, zakryla, pohladkala. Proste som ich neuspávala na rukách..... To je všetko....
Ja mám deti čo majú 2 roky a 1 rok a naozaj som si nemohla dovoliť byť s každým 30-45 minút kým zaspia pretože boli zo začiatku v dvoch izbách.
Suseda sa ma pýtala, že kde dávam staršieho keď uspávam mladšieho, lebo ona musí byť s mladšou 45 minút kým zaspí a so starším musel byť zatiaľ niekto iný...keď som jej povedala, že ako zaspávajú, aký máme systém, tak mi povedala, že je to úžasné ako som si to zariadila lebo ona je z toho na prášky....

lienka.7
20. apr 2022

@xtina1711 naša približne v tom "veku" tiez robila scény. Pravudelne zaca o 19.00. Cely deň v pohode a vecer rev jak keby ju zabíjali... doktorka mi povedala ze to je vývojom, dozrieva jej nervová sústava a proste je to babo, place. Nam pomohlo zviazať do perinky a do postieľky, pustiť kolotoč, hracieho mikiho si svetlom hviezdiciek na pláfon a stenu, co potom sledovala a zaspala pri tom. Ale poviem ti, revala ako tur aj pol hodinu. Trhalo mi to srdce, ale proste bola v postieľke len som ju kontrolovala... ona si zvykla na tvoje ruky, to co najskôr zruš, lebo sa zbláznis a odíde ti chrbtica. Chce to proste iba trpezlivosť ale ide to. U nas toto obdobie ako zacalo tak aj skončilo.

xtina1711
autor
20. apr 2022

Dakujem dievcata,ja na nej niesom prisata proste vravim len o uspavani..az zfialovie ked ma byt nie na rukach..aj v pkstielke ju hladkam a kvili az sa zajakava...skusam skusam ale nevladze uz ide z posledneho..a nedavam ju bez leribky..naucila sa davat na brusko a bojim sa zeby v noci ak sa prebudi nevedela sa dat naspat...nvm cez den uz nevladzem ale to aj v noci...tak sa snazim lezat lri nej hladkat proste setko len nie na rukach a aj to na rukach jr cirkus hodinu a zaspi..nvm fakt ako zacat

angel993
20. apr 2022

@xtina1711 ja uspávam 6 mesačného tak že leží na mne, on je na brušku. Keď zaspí, tak ho prekotulam na bok. V noci spí aj na brušku, keď sa zobudí opäť ho dám na bok a tak zaspí.

xtina1711
autor
20. apr 2022

@angel993 ja si ju dam na brusko ona sa dviha a ked jej pada hlavka nervaci nechve si ju polozit a place..skusala som akokeby sa ju bala polozit

lienka.7
20. apr 2022

@xtina1711 musis to pretrpieť... nic ine nie je. Skus este si ju dat k sebe do postele a keď zaspi preložiť do postieľky. Nam fakt na rev pomáhali tie všelijaké hracie "hluposti" 🙈🙉 baterky som menila každý týždeň.

zorkahorka
20. apr 2022

Ak si sucha oci,tak uz je velmi unavena. Taketo babo spava kazde 2 hodiny.necakala som na suchanie oci, sledovala som hodiny a pri kojeni vzdy zaspal.ulozila do postielke a spal.je podla mna preunavena,preto krici a mrnci

zuzana2299
20. apr 2022

@xtina1711 uz sa pretáča na brucho a ešte ju dávaš do perinky?

angel993
20. apr 2022

@xtina1711 aj môj zo začiatku nechcel položiť hlávku. Treba to len prečkať, deti sa vyvíjajú, dozrieva nervova sústava, prejde to 😉

xtina1711
autor
21. apr 2022

@zorkahorka len ja nekojim a ked ju dam skorej kope ma krici rozviazem a hra sa. Snazim sa jej porozumiet

xtina1711
autor
21. apr 2022

@zuzana2299 ano lebo sa nevie dat naspat a bojim sa zeby sa dako udusila ..lebi ona si polozi hlavku na sekundu na nos zdvihne a zase a zacne plakat..ona sa ju boji polozit a ked tak rovno nostek cielko

h2so4
21. apr 2022

Mám 6 mesačnú slečnu a tiež sme od mala uspávali na rukách lebo inak nezaspala, ale ako rástla prešli sme na uspávanie v manduke. Asi po 2 hodinách bdenia ju dám do manduky a ona sa tam umojká a zaspí. Keď zaspí odstopujem si 10 min. a potom ju opatrne položím do kočíka alebo postieľky.

zorkahorka
21. apr 2022

@xtina1711 prveho som nekojila,zaspal ihned po vypiti flasky

xtina1711
autor
21. apr 2022

@zorkahorka len nasu budi to mozno ze si musi odgrgnut...ale ona aj dopije a je bdela nerozumiem tomu skusam jubuspavatale taky cirkus ze az..myslela som ze sa chce hrat nahala som ju presli dve hodiny vravim si uz vela a idem uspavat a kope..fakt neviem ako ju naucit bez ruk i ked aj tam kope

xtina1711
autor
21. apr 2022

Teraz to bolo strasne na postel som dala k sebe plakala hodinu aj som hladkala aj odisla ale zacala sa zajkavat to sa nedalo vydrzar nechat ju tak aj na brusko som ju dala este vacsi plac aj na seba trhala mi vlasy odkopavala sa ja neviem ako co robit..dala do perinky a zaspala ale z tolkeho placu az spotena bola..neviem je mi do placu ze som ju tak nechala i ked som bola pri nej

katie253
21. apr 2022

@xtina1711 počuj, ešte mi napadlo, dávaš jej vigantol?

xtina1711
autor
21. apr 2022

@katie253 nje..a co je to?

lienka.7
21. apr 2022

@xtina1711 ruky jej treba zviazať do perinky. Je to úplne normálne. Jasne ze ti ešte bude revat. Max.ju potom popestuj v tej perinke. Ja som mojej spievala ked bolo najhoršie...

mimixxxx
21. apr 2022

Podla detskych psychologov treba dieta do roka v ramci moznosti co najviac vyhoviet jeho potrebam, aby nevznikli neskor u neho psychicke problemy.
Vyplakavanie neodporucam, a uz vobec nie u high need baby (to sa casto zamiena za koliky).
take dieta potrebuje citit bizkost matky, je velmi kontaktne, takze treba mu vyhoviet.
Spolocne spanie, nosenie, aj v nosici, dojcenie, treba aspon ten rok vydrzat ak sa da.

mimixxxx
21. apr 2022

u 5 mesacneho sa uz ruky nedaju zviazat hlavne ked na to nebolo zvyknute 🙂

lienka.7
21. apr 2022

@mimixxxx moja ma teraz vyše 4 mesiacov a rukami sibrinkuje hore dole az tak ze si vyraza fľašku a nedokáže sa tým pádom najesť... reve, je nervózna a pod. Na tu dobu jej normalne dám rúčky k telu a zabalím do perinky, niekedy ani nevzazujem, len volne necham preložené. A uplna pohoda. A dieťa ta nema "manipulovat" a robit si co chce. Ma mat pevný režim a stanovene mantinely. Ked place, snažiť sa ho upokojiť, zabaviť a pod.ale nie stvarat s nim hokusy-pokusy🙈🙉