Dobry den, mohla by som vas poprosit o rady a skusenosti ako naucit 15. mesacne dieta zaspat same?
Ma nastaveny rezim, chodi spavat v rovnakom case cez den aj v noci. Vecer sa okupe, da si mlieko, chvilku este pozera knizky a citam jej a potom ide spat.
Teraz druhy tyzden, ju dam do postielky a som pri nej, aby zaspala sama, ale ona si v postielke klakne, prehadzuje sa, vyhadzuje cumel, nieco si zvatle, kope nohami do matracu. Pohladkam ju po chrbate, po hlave, poviem ze nech si lahne a pospinka si, a ona si lahne na minutu a potom zas, na kolena, blaboce, hmka, prehadzuje sa na bok. Ked je cas na spanie tak jej poviem, ides si pospinkat, vezme hracku do postielky a sama odide a vlezie do postielky, aj si na chvilku lahne v klude a potom zacne vymyslat. Ked ju necham samu tak zacne plakat a vylezie z postielky a docupita do kuchyne. Skusala som aj biely sum, ale to stale iba ukazovala na telefon ze sumi a chcela z postielky von.
Neviem ci to vymyslanie v postielke potrebuje na upokojenie, ale ona ani cez den nesedi ani pri jedeni, stale musi nieco robit, trepat nohami, pozerat a chce vzdy nieco ine ako jedlo a najradsej beha s miskami po kuchyni, ale nesadne si a nezahra sa s babikou, jedine ze pri nej sedim a podava mi ju aby som jej dala ciapku, ktoru jej da dolu a zas dokola chce aby som jej ju dala na hlavu.
Viem, ze som so samostatnym uspavanim cakala pridlho, no na rukach zaspala do 5 minut a bola som pohodlna.
15 mesiacov je málo, potrebuje ešte cítiť maminku odporúčam prečítať knihu: S láskou o detskom spánku od lenky Medvecovej Tinkovej... 👍 V iných kultúrach deti spia s rodičmi pomalý do 10 rokov.. neviem, prečo je pre maminky taký problém uspavat na rukách, kde je najbezpečnejšie.. 🤔 ani môj neobsedí nikde a uspavam ho v nosiči prakticky od narodenia a užívam si to, ľúto mi bude keď.ma nebude potrebovať ale je to o nastavení sa...
Zaspi na rukach hned pomenej, vacsinou to trva 20-30 minut a zacina mi byt tazka. Skusala som ju uspavat na manzelskej posteli, ale ked ju prekladam do postielky vzdy sa zobudi
@1stlilith dakujem za knihu, pozriem sa na nu
cakala pridlho? wtf:D ved ma 15 mesiacov, nie 15 rokov... ved ta este potrebuje. zaspala na rukach hned- preco ? lebo sa citila dobre, bezpecne...
neboj, nebude zaspavat pri tebe do 18tky ;)