Uspáva niekto na rukách 7-mesačné dieťa?

28. jún 2021

Viem, ze ma teraz znicite, ze to je chore ci ju budem uspavat do 15 rokov alebo ze uz davno mala spat sama v postieľke...ale najde sa niekto kto tiez uspava na rukach 7. Mesačné dieta? Alebo som natom tak zle... Skúšali sme ju uspat na posteli medzi nami niekedy to slo niekedy nie no teraz to neide, len na rukach a potom prelozime do postielky, no zacina byt uz tazka viem...

ivanizna
28. jún 2021

Ja uspávam svoje 16-mesačné na rukách 😃 skúšala som viackrát naučiť ho spinkať samého, ale nepodarilo sa mi, akurát čo som mala totálne rozdrásané nervy a malý dobre oči nevyplakal 😄 pri mužovi už teraz zaspí aj sám, ale pri mne stále potrebuje viac času 🙄 Ja si myslím, že 7-mesačné je ešte príliš malinké, určite sa ti podarí neskôr. Veď mu ešte dopraj ten čas pri mamke 😊

anjelicek26
28. jún 2021

Tak je tazke uz a odijde ti chrbat, treba proste skusat dalej a to hojdanie na rukach neponuknut... chore to nie je, ani to urcite nebudes robit do 15 rokov, ale je to proste narocny sposob a do buducna sa ten kolotoc uspavania bude tahat niekolko rokov... to, ze moji zaspavali od porodnice sami ti ako info nepomoze...ty riesis terajsi stav a to je spanie na rukach... prvym krokom je lahnut si k dietatu, mat ho v naruci - a zaspat s nim, pri nom..nestat, nesediet, nehojdat...lezat pri nom, hladkat, ked sa otoci ci polezie pridrzat, klopkat po zadocku alebo skrabkat chrbatik... uvidis, ako to pojde... ale vydrzat a inu alternativu (ani v najvacsom zufalstve) uz proste neponuknut.

ktochytavzite
28. jún 2021

ja som uspavala do 3,5r potom uz oredtal spat cez den,Na ic ale kojenim,od 2r sa oredtala konit a to sme sa naucili spat vedla seba ale to denne uspavanie na rukach trvalo az do 3,5r
7m je este moc malinke,to je nirmalne ze sa uspava na rukach ved si si ho tak naucila co cakas ze sa samo odnauci?;)Ale kludne mas este cas aj do 2r ked na rukach .nic hrozne.Neskor skus vela unavit ,neskor dat spat aby si nemusela hojdat na rukach vela minut,ja dakedy aj hodinu skoro ale to som ju dala skor spat alebo uz viacej vydrzal,ale dakedy uz stavilo aj 10'

syslik81
28. jún 2021

ja som uspavala moju v kociku a dlho .. v nom zaspala do 5 min a len som ju preniesla v postely by zaspavala hodinu

julia204
28. jún 2021

Obed deti syn 8rokov a dcerka 2roky som do roka uspavala na rukách...v kočíku ani za svet, uspat na rukach opatrne vložiť do kočíka a za 10minut hore 🤦.. v roku obaja zacali zaspávať v posteli , lahhla som si vedla nich, motkali m vlasy a zaspali...pri synovi som len na rukach cicikala , prid dcérke mi suseda poradila fit loptu a na tej som s malou hopsala..

jjanulienka
28. jún 2021

Moju 15 mesačnú uspavam na rukách 😅skusame to aj na posteli že si k nej ľahnem ale trvá to hodinu🤦‍♀️

autor
28. jún 2021

Ja by som aj vedela asi uspat na posteli lenze staršia co ma ledva dva roky chodi a vyrusuje nas alebo je ticho a nieco rozsype vyleje..alebo príde a skace po posteli proste mam na uspavanie tak 15 min max... :/

szdan
28. jún 2021

A v kociku ti nebude spinkat?
Ja som mala vo vnútri taky starší, hojdavy.
Do 5 minút zaspali
Chrbát máš len jeden a keď aj problémy nemáš teraz, ver mi, že za pár rokov to picitis 😔

siska53
28. jún 2021

Jasne, ze som uspavala! Od mozno 8-9m.po sediacky, neskor po leziacky, co uz na rukach neboal, ale ja vedla nej a tak sme postupne, pomaly presli k takemu uspavaniu. V pohodke, bez revov.
Ale len na noc. V roku zacala odmeitat uspavanie, zonzufalstva som ju strcila tam a od roka spala poobede sama.v kociku.

1angelika
28. jún 2021

skúšala si tie rôzne hudobné hračky čo vydávajú jemnú melódiu alebo šum..niektorým detičkám to pomáha.

amelie2017
28. jún 2021

My sme uspavali asi vsetkymi moznymi sposobmi. Vsetko zaberalo len na par tyzdnov. Nakoniec sme skoncili pri kociku. Aj na noc. Supla som do kocika, vonku presla 50m a zaspala. Ale potom sme sli k svagrovi, co byval na horach, december, -15 stupnov, tak sa nedalo. Lahla som si k nej do postele a do hodiny zaspala 🤦‍♀️ po asi tyzdni sa to uz skratilo na pol hodinu. To mala rok a fungovali sme tak do 2 rokov. Potom sla do svojej izby, tam stacilo dat pusu a zaspala sama. Vyse roka spavala sama vo svojej izbe, teraz je zase so mnou v posteli. Never ending story. Snad nam do tej nasej postele aj frajera nedonesie.

ukulela
28. jún 2021

Ruky, kočík, nosič, zúfalstvo.... 2 roky preč... mladší je skrátka náročný, bez asistencie nezaspí. Starší v pohode po nakojení v postielke sam od mala. Mladší je núdza trest😇☺(ironia), alebo neviem... skrátka ešte nemá dozretu nervovú sustavu a to zaostávanie nezvláda.

ckatka
28. jún 2021

Jaaaj pri prvom to manžel robil. 😂😉 bolo mu to príjemné. Teda obom.
Bol to ich spoločný čas pred spaním. A veru aj teraz mu ešte tak večer občas zaspí na gauči (vyše 4r) alebo si idú spolu ľahnúť kým ja som s menším.
Ja som to ale odmietla robiť, mne bol ťažký.

Mladšieho uspavam len ja, a zaspáva na prse v posteli poleziacky, potom sa len odvali on alebo ja a spíme. Ale teda ja všeobecne neuspavam. Absolútne rešpektujem potrebu dieťaťa spať alebo bdiet.
Dám ho do šatky alebo kočíka a keď chce spať tak spi. Keď nie tak kuka alebo sa hrá.
Keď som unavená aj ja, ľahneme si Spolu, ponúknem prso a väčšinou zaspime spolu.

majuska4401
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majuska4401
28. jún 2021

@syslik81 a do kedy ste tak uspávali? Môj syn má 2 roky 1 mesiac a vždy uspávam v kociari lebo v posteli jednoducho nepolezi ani sekundu, tak mam pocit ze ho tam budem uspávat do 5 tich tokov 😂😂

lenka2710
28. jún 2021

Ja som svojho uspavala na rukách v 5. a 6. mesiaci, dovtedy zaspával sám, potom od toho 6.mesiaca do roka zaspával vedľa mňa na posteli a teraz ma rok a už zasa v posteli ani bohovi, zase sme prešli na ruky 🤷‍♀️ no co ti poviem
Staršiu som uspavala do 2 rokov na rukách, ale ona bola lahucka, mladší je riadne chlapisko, takže uvidíme dokedy, cez deň zaspí v pohode na posteli ale večer je to katastrofa

janba
28. jún 2021

Na rukach som uspavala od 7 mesiacov do 1 roka, ked zacal spavat iba raz.
Mala som taku specialnu polohu, ze som pri tom sedela a maleho som mala na rukach 😃 v lete som nadaavala, ale potom sa pekne naucil zaspavat na obed pri mne, po leziacky.
Ked mal rok, zacal chodit, tak sme si vzdy po obede lahli, on aj 10krat zliezol z postele, ja som sa tvarila,ze spim, nechala som ho, a potom sa pekne naucil sam,ze prisiel naspat na postel a zaspal. Niekedy to trvalo pol hodinu,niekedy 5 minut.
Takze neboj, urcite v tom nie si sama, dieta z toho nebude mat ziadne nasledky 😃

alexi2211
28. jún 2021

My sme syna uspávali tak, že sme ho uložili do postieľky a zaspával sám. Niekedy som si pripadala ako zlá matka, že ho takto nechám, ale najviac nám to vyhovovalo. Nič ho nerozptylovalo a skôr zaspal, ako keď som bola pri ňom ja alebo muž. Ale moja mama nás so sestrou uspávala jedine a výhradne na rukách. Kým sme boli malé, tak nás nosila na rukách a prechádzala sa. Potom už len sedela s nami, ale stále mala na rukách.

dollyzv
28. jún 2021

Minule tu nejaká mamička písala že na rukách uspava 4rocne 🙈🙈 asi si na Tom ešte dobre 😁😁 môj by mi na rukách nezaspal ani za 5hodin keby som ho hojdala..musí ležať v postieľke,alebo na posteli

lusyc
28. jún 2021

Moja staršia nekojena zaspavala so mnou na fitlopte, presne kvoli mojmu chrbtu, nevladala som ju uspavat na rukách, inak nešlo. Tak najprv v perinke, potom vo vaku som ju hojdala na fitlopte. Mladšia našťastie pri kojeni zaspala, potom som ju preložila do postieľky a vracala som sa ku staršej, aby ma držala za ruku vo svojej posteli v izbičke.

zuzuliennka1
28. jún 2021

kojila som do 1,5r a teda dovtedy aj uspavala “na rukach”, kojenim… mam na salame, kto si co mysli, rob tak, ako to vam vyhovuje…
syn ma teraz 3,5r a az cca od 3r nam funguje take, ze lahne si do postielky, sedim vedla neho, rozpravam rozpravku a zaspi sam

naturalka
28. jún 2021

Dcerku som od narodenia uspavala kadejako, najprv dojcenim, potom na rukach, na fitlopte, v nosici…A zhruba od roka len na posteli, doslova sama si vyziadala tu postel - listuje si v oblubenej knihe, niekedy sa vala po mne, po vankusi, obcas z tej postele aj zlieza…a niekedy ju len polozim a uz drieme…cely tento proces trva od 15 minut do hodiny. Nesnazila som sa to nikdy menit, vzdy bolo uspavanie ine, hlavne som bola stotoznena s tym, ze to moze trvat (a niekedy aj trvalo) dve hodiny…cim je starsia, tym ma pri uspavani potrebuje menej, ale doteraz (16m) spi s nami v posteli a vyhovuje nam to🙂

jarnajar
28. jún 2021

Uspavala som tak od cca 4 do 16 mesiacov :D priebežne som skúšala všetko možné, ale proste nič nefungovalo. Potom sa to zo dňa na deň skončilo. Ale chápem tvoje pocity, nevedela som, kedy to skončí, neistota... No prešlo to.

naturalka
28. jún 2021

A este dodam, ze ma nezaujimalo, co mi vraveli ini rodicia…Kazde dieta je ine a aj kazdy rodic ma ine “ocakavania”…Ja sa tesim z toho, ked mozem s dcerkou zaspavat a vychutnavam si to, nebude to trvat vecne, ze ju budem nosit na rukach a spievat jej uspavanky, ale takto som to vzdy chcela ❤️

lululucy
28. jún 2021

My sme tiez dlho uspavali na rukach a ked to uz slo tak sme uspavali ze sme lezali pri nej, avlastne doteraz tak uspavam (ma 2 roky). Proste nie kazdy ma take dieta ze ho polozi do postielky a dieta zaspi. U nas bolo take nieco nemozne

daisylucky
28. jún 2021

Ja som hádam do dvoch rokov na rukách uspavala každého a potom preniesla do postieľky. Lebo keby si lahnem do postele s deťmi, zaspím tiež a večer v háji.

3petka
28. jún 2021

Ja som môjho uspávala na rukách do 8.mesiaca, potom som to už vzdala tak som si k nemu iba lahla on ešte nejakú hodinu pobehal a nakoniec zaspal, ten časový interval sa začal pomaly skracovať a takto sa naučil zaspávať sám síce so mnou po boku a zase potom začal nový kolotoč aby to zvládal sám.

alexandra2468
28. jún 2021

Joooj. Necitala som odpovede vyssie.
Ale poviem ti za seba. My sme s manzelom kazdy vecer od narodenia uspavali dieta na rukach na fitlopte. Trvalo to aj tak vzdy extremne dlho. Par krat sme skusili, ze ved “musime ju naucit, nech zaspi sama v postielke”, ale to bola katastrofa. Akoze nebudem klamat, “netrenovala” som malu v takomto uspavani ani tyzden, len asi 3 dni, ale stacilo mi. Uz som si predstavovala, ze ju budem uspavat do smrti na rukach a ze zomriem, ked uz bude mat ona 15kilo a ja nebudem vladat 😃
Ale nastastie, ked mala 8 mesiacov, tak uz nechcela uspavat na rukach. Uz bola velka (rozmermi)😃 a bolo jej nepohodlne na rukach podla mna, takze poplakala na rukach, dala som ju teda na postel a tak zaspala. Bol to pre nas ako zazrak 😃
Drzim palce!

dorotik
28. jún 2021

Do roka a pol som uspávala dcérku na rukách alebo v šatke. Dosť dlho dokonca na mojich rukách aj spávala. Potom zo dňa na deň chcela ísť do postieľky a už zaspáva v nej. Ako sa hovorí, je to len obdobie, držím palce 🙂.

syslik81
28. jún 2021

@majuska4401 pred 3 rokom ked zacala skolku uz sme sa presunuly do postele... ale musim tam byt s nou... o 8 zalezeme do postele ja pozeram tv a ona do pol jodky zaspi.. ja tam uz ostavam... kedze sme same dve spavame spolu a to ma uz 7 rokov haha...