Ahojte mamičky prosím o radu.Mam taky pocit ze naše bábätko (chlapec skoro 4 mesiace) je hrozne upistany, naozaj bol neskutočne ale uz sa to zlepšilo...mal problémy s kolikami aj to sa uz zlepšilo, smeje sa ale akonáhle ho položím do postielky tak začne plakať ale neskutočne silný plač..vykuknem na neho a hned stichne....ale ja nevladzem fungovať tak ze ho budem nosiť alebo sa nonstop mu venovať musím aj variť atď.....a tie jeho spánky su možno 20min niekedy viac ake fakt to neviem odhadnúť...neviem si s nim spraviť ani nejaky režim prosím poraďte mi co robiť a ako si vytvorít režim aby ma neporazilo
Ja som mala dcerku v takom "kosiku" na kolieskach. Nenosila som ju stale, videla na mna, mohla v nom spat, hrat sa s hrkalkami atd. Mohla som varit atd, zaroven vidiet na nu, ona na mna..
Ked si ho nosila na rukach ked mal koliky tak si na to velmi zvykol a aj na to, ze si stale pri nom tak asi preto tak place. Neviem no baby poradili nosic ale postielku alebo kosik pri seba ale tak sa podla mna nebude dat dlhodobo fungovat lebo co budes robit ked si budes potrebovat odbehnut niekam bez neho? Podla mna ho treba od toho trosku odnaucit
lulula12 pravda...ja som to takto robila, kým bola dcérka maličká...nie každý deň a nie stále. ale ak bola hore a nepokojná, tak šup "do koša" a varila som alebo porobila trošku, čo bolo treba. zase netlačila som ju všade pred sebou ;) 🙂
citlivo...nie že "teraz si bol stále pri mne" a odteraz..už nemáš koliky, tak tu buď...necíť ma, neviď ma..
@michaelaaa37 Satku ani nosic by som velmi neodporucala,vidim to na inych detoch,navyknu si na mamu este viac.Kamaratka bez syna v nosici sa ani nepohne.Skor skus tu postielku,kosik nech ta vidi a skus ho nejak zabavit v postielke(kolotoc a pod)
Moja bola taka..tak som to riesilatak ze ked som trebars varila malu som dala na zem na hraciu deku ,obsypala hrackamy...ona ma videla,hovorila som k nej a kludne som mohla varit..obcas dala do vibrac kresla atd..musis ho niecim zaujat..
@michaelaaa37 tvoja úplne prvoradá povinnosť teraz je venovať sa malému. Nevyhováraj sa, že sa tak nedá fungovať, lebo sa to dá. Ja som mala náročnú dcéru, tiež si nonstop vyžadovala pozornosť, aj zle spala a ešte som popri tom chodila aj 1x do týždňa do roboty (v tom veku) a tu som. Syn bol kludnejší a aj lepšie spal, ale tiež to bol denný kolotoč okolo bábätka.
Užívaj si, kym nezačne chodiť, to potom to ešte len naberie grády, ked ešte človek musí stále za ním, aby nerozbil hlavu, alebo niečo na seba nestiahol, niekde si prsty neprivrzol, nezjedol prací prostriedok, nezletel z gauča a podobne.
Domácnosť som riešila tak, že som si privstala a porobila, navarila a potom už len s dieťaťom, až kým neprišiel manžel. Upratovala som v sobotu, ked bol doma manžel.
A venovať sa neznamená len to, že budeš teraz nonstop s malým sedieť doma, ale nájsť si režim, ráno rýchlo navariť a seba dať do gala, kým spí, potom ked vstane hygiena a napapať, chvílku pohrať, prebaliť, nakrmiť a von na 2-3 hodiny, potom obedík, nakrmiť, prebaliť, spať a tak dokola až do večera ... Kym je dieťatko malé, je to tak, tam niet čo riešiť. máloktoré sa vie zabaviť samé, že daš do postele a bude si ticho ležkať a obzerať sa. Možno sa da zabaviť na 5-10 minút nejaký kolotočom nad postielku, alebo hrazdičkou s hračkami, ale to je celé...
Inak, tú klokanku som využívala tiež, ked som napríklad vešala prádlo, alebo na taký najnutnejší čas. Variť som s tým neskúšala, to som sa bála, že by som mohla malú popáliť alebo čo.
@michaelaaa37 ahoj moj syncek bol tiez jedno z tych narocnejsich babatiek 🙂 koliky, kratke spanky, kazdu chvilku papat a tak dalej, ked mal 4 mesiace kojila som kazdych 30 min a uz som to nevydrzala a zacala som prikrmovat um a dodnes to lutujem. Satku som doma nenosila. Maleho som mala bud v koliske v obyvacke aby bol pri mne alebo na gauci kym sa nevedel prevalovat zo strany na stanu. Kolotoc nad postielkov zabral max na 10-15 min aspon som vyvasala pradlo 😀 rady typu ze ho mas od seba odvykat by som nepocuvala. Maly je prirodzene naviazany na svoju mamu 🙂 casom sa to zlepsi. Ked sa bude vediet plazit tak sa bude vediet zabavit aj sam bude objavovat nove veci. Bude stale na teba naviazany a ver tomu ze casom ked sa bude na teba usmievat vzdy ked ta uvidi tak na tychto par unavnych a narocnych mesiacov rychlo zabudnes 😉 a este co sa tyka domacich prac kasli na ne rob len najdolezitejsie. Upratat mozes aj cez vikend ked je tatino doma a moze byt s malym a co sa tyka varenia tak ja som varila aj na 3 dni aby som si odychla 🙂
Ahoj,neviem,co ti radili zeny predi mnou,zachytila som len satku,nosic...to by som ti vsak neradila,nenajes sa poriadne,ani na wc nepojdes poriadne...ja som deti obe nosila no vajicku...boli pri mne,videli ma z vajca a mali okolo seba hracky...ked som dovarila,hrala som sa s nimi...ked mi trebalo ist nieco robit,sup do vajca 🙂 satku som pouzivala len na vonku,pripradne vo vnutri pocas horucky telo na telo... 🙂
ahoj, naše deti neboli plačlivé, ale tiež vyžadovali byť stále minimálne v očnom kontakte so mnou. Tak sme mali takú fisher price kolísku, v ktorom syn veľmi rád ležkal a pozoroval ma a keď bol väčší, tak sme kúpili takú ohrádku, ktorú som mala v kuchyni, aby bol stále so mnou, keď to práve vyžadoval. Napríklad dcéra t kolísku nemusela, tak ona bola už ako bábo v ohrádke. Takže nájdi si spôsob, ako by mohlo byť bábo stále na dohľad a plač nebude taký častý.
@michaelaaa37 podla toho,co pises,mas len 1dieta... Tak ho daj na zem,myslimna nejaku deku,kde je hrazdicka,my sme.taku mali,malybsice nebol uplakany,teda nemal koliky,ale mal rad spolocnost,sam sa nejak zabavat nechcel,takto ma aspon videl,co robim a ked sa zacal plazit okolo6.m.,tak veru sa za mnou doplazil,neskor do4nozkoval atd..
Dcera mala koliky,len uz bola druha v poradi,tiez som ju dlho nosila,aby som sa mohla venovat aj malemu,aj domacnosti i jej.. Opat,ked sa dalo,sla do ohradky,ktoru sme.mali,ju som .si netrufla dat na zem,lebo syncek mal vtedy len kusok cez dva roky,aby nahodou na nu nepadol alebo co,ale nejak tiez vzdy sme.jej boli nablizki,aby o nas vedela a videla. Ona sa skot vedela ale zabavit sama... Prosto mas tu druhi kategoriu deti,co to nevedia,tak ako nas prvy.. Tiez by plakal,kebyze ho necham cely cas len tak. Vdaka tej hrazdicke ma videl,ked som nieco potrebovala.porobit.
Rezim sme zaviedli az s prikrmami,cize po 6.m.,ale pravidlo bolo take,ze 2x denne sa slo von.. Pri dcere aj na ihrisko, tam sme viacere s nosicmi poletovali za starsimi drobcami,aj tie mladsie tam.kojili.. Neskor opatrne do kocikov kladli,ked zzspinkali..
Moc sa na teba naviazal ked si ho stale nosila na rukach ked mal tie koliky. Ja chapem, ze ti ho bolo luto ale teraz vidis ake to ma nasledky :/ Bude to asi drasticke ale bude si musiet zvyknut, ze nebudes stale pri nom. Takto si nemozes ani na skok odbehnut do obchodu nic, nechaj ho si trochu poplakat, nechod hned za nim ked sa od neho vzdialis a zacne mrncat
@rdi to myslíš skutočne vážne, že od 4-mesačného bábätka má matka odbiehať do obchodu??? A nechať ho vyrevať, nech si zvyká, že mamička nebude stále pri ňom???
Na to bude čas, ked bude mať 3 roky... A samé som dieťa doma nenechala do 6 rokov a aj to najskor na 5 minút, ako to zvládne a postupne predlžovala.
ja šatkujem. malá spí s nami. proste niektoré deti to vyžadujú. prečítaj nieco o hladine stresovych hormónov aj keď dietatko kludne spi. ma ich vyššie ako dieťa placuce v matkinom náručí. teraz nas potrebujú, keď su malé. teraz ma malá 14 mesiacov a doma sa nosí velmi málo. ona uz chce behať. ani ns prechádzke dlho na mne nevydrží. ale vie, že moja náruč a mliečko sú istota, ktorú tak potrebuje. ale potrebuje ju čoraz menej. bude mi to chýbať ked to skončí. a skončí to. kazde zdravé dieta rastie do samostatnosti. Poskúšaj šatky, alebo ergo nosiče. Najlepšie na podporke v meste. uľahčí ti to život. uvidíš.
@rdi to je strašne co píšeš. viem, že svoje deti ľúbiš a robíš všetko pre ich dobro, ale toto už dávno neplatí. štúdie, výskumy nepustia. Dieťa sa nedá naučiť na nosenie. To je preň prirodzené a je to jediné miesto kam patrí. Voňavá náruč matky, tlkot srdca a hlas. To pozná z bruška, kde bolo v bezpečí a tak to potrebuje ešte chvíľu. hlavne po tých veľkých zmenách čo sa stali pp pôrode. volá sa to štvrtý semester. Každé dieťa z tojo vyrastie. tak ako začne samo sedieť, stvornozkovat, chodiť. potom sa samo odstaví a zacne sa osamostatnovat. K tomuto nepotrebuje žiadnu pomoc. toto všetko nastane samo. Ale primerane k veku.
mas satku alebo nosic? vidi z postielky na teba?