Uplakaný dvojročný syn

4. jan 2022

Ahojte. Syn má 2 roky a som na prášky... doslova. Iba čo otvorí oči stále mrndži, sme u mamy, on chce to, to znovu plač. V kľude za celý deň je asi 3 minúty a ja už som na pokraji nervov. Snažím sa mu vysvetľovať všetko, nekričať, ale už mám tlak 190/120. Keď pôjde do škôlky tak neviem si predstaviť čo tam bude stvarat... Prejde to? Je toto len nejaké obdobie vzdoru? Prosím normálne komenty, som slobodná matka, celý deň som naňho sama a fakt si neviem rady...

bosorka2302
4. jan 2022

Moj je tuez taky ma 4 roky. Narocne dieta, umrncany, upistany v kuse na mne. Vekom sa to malinko zlepsilo ale ozaj malinko. Mne pomohlo nezblaznit sa ked sa s muzom pri nom striedame a ja idem na poldna sama alebo s kamoskou na turu, kavu, jogu a pod. V skolke je celkom dobry, obcas trucuje ale vacsinou je dobry.

pribinak
4. jan 2022

V škôlke sa deti správajú úplne inak ako doma. Tam si nedovolia to čo doma a často aj tí najväčší čertici sa menia na hotových anjelikov.

On sa zrejme naučil že plačom dosiahne svoje a tak plače za všetko

elizabet173
4. jan 2022

o škôlku sa neboj, ta tvoj syn veľmi rýchlo zistí, že jeho mrnčanie si nikto nevšíma a nič s ním nedosiahne, tak s tým prestane. Doma sa mu muselo pár krát zadariť, že ak mrnčal, dostal to, čo chcel, aby bolo ticho. Pomôže na to len dôslednosť, kľudne mu aj povedz, že môže mrnčať, ale aj tak to nedostane. Nesmieš ale poľaviť, postupne sa to zlepší. Snaž sa o kľudné prostredie, o dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, čo najmenej TV, mobil a tablet vôbec. Pomáha aj pravidelný denný režim, dieťa vie, čo bude nasledovať, vnáša to do jeho života kľud. Najdôležitejšie je, aby nie vždy a všade znamenalo nie. Musíš sa obrniť a nepovoliť, toto obdobie je náročné aj pre tvoje dieťa, ešte nedokáže spracovať svoje emócie, niektoré mrnčia, iné dupocú, alebo sa hodia o zem. Nemusíš mu v kuse vysvetľovať, stačí povedať nie, teraz to nemôžeš dostať a odpútať pozornosť, viac sa k tomu nevracať, lebo to vyčerpáva teba. On veľmi dobre chápe, viac, ako si myslíš

ivik4
4. jan 2022

Neporadim Ti ale posielam vela dusevneho zdravia, ja som mala syna urevaneho od narodenia nonstop a v 2rokoch co sa s muzom dodnes pamätame to bol masaker, vrieskanice trieskanice vkuse za vsetko, aj bez dovodu

kittykat22
4. jan 2022

a mal to takto od narodenia ci je to len teraz - ze ma obdobie? Rozprava? Pytala si sa ho ci ho nieco neboli alebo tak? Chodi na zachod? Nebolia ho zuby? Nema kazy?

autor
4. jan 2022

Je zdravý, normálne kaká... Začal až teraz ako tak rozprávať resp. opakovať pomne slová... Nebol takýto, je to takto asi 5 mesiacov ale čím ďalej to je horšie.... Niekedy ho až ignorujem, nedávam mu všetko čo chce len aby prestal plakať.... Už som fakt na nervy....