Ahojte ..nasa mala bude mat 4 tyzdne a neprestajne place a malo spinka ..je kojena,myslim,ze mliecka mam dost a ona aj dobre pribera..zo zaciatku jej stacilo papat kazde 2 hodinky a potom pekne spinkala,ale od minuleho tyzdna sice na prsku zaspi,ale do 5 minut je hore,rozhadzuje rucickami a place..utisit ju trva aj hodinu,dve a najcastejsie opat na prsku ..uz si neviem dat rady,lebo cez den sa od nej ani nepohnem,spi v priemere tak 4 hodinky na etapy a v noci tak isto :( myslim,ze koliky to nie su,lebo jej plac je skor taky nespokojny,najprv zacne len tak mrnčat a potom spusti naplno..od unavy sa jej uz zatvaraju ocka ,zíva ,ale ani tak nie a nie zaspat..akoby s tym spankom bojovala :( zazili ste niektora nieco podobne ? cakala som,ze starat sa o babatko bude narocne,ale ze az takto ,tak to som netusila ☹
@jul11 dakujem za rady...tie videjka som pozerala,aj som to skusala,ale akosi to na nu nezabera 😒 ked jej uviazeme rucky,tak spusti este vacsi plac ..ja ju kojim velmi casto,aj kazdu hodinu,ol hodinu,ked nespinka..lebo inak moc place,tak jedine na prsku je ticho ...satku nemam,ale skusala som baby vak ,ale ani tam nie je spokojna..celkovo aj ked si ju prilozim na seba,mam pocit,ze je pri mne nespokojna,ze asi miecko a tak by stale len cucala..na manzelovi je spokojnejsia,ked si ju prilozi k telu ..ale vacsinu dna som s nou sama,takze to musim nejak zvladnut 😒
@mauka to akoby som cez kopirak na moje dala...obidve deturence boli nespave...starsia vkuse spala na mne (doslova a do pismena), cize ani na zachod, do sprchy alebo popratat nehrozilo, pokial manzel nebol na blizku. v postielke nam spala az okolo 1r!!!...a ta mladsia jednoducho nepotrebovala vela spanku...spala cca 5-6 hodin za den! podla lekara boli obidve v poriadku, nic im nechybalo takze jedine co pomohlo, bol cas..a vydrzat to... 😒 drzim palce a vela sil, prejde to.... 😉
@mauka vitaj v realite 😝 ono sa to bude stale menit, raz bude horsie, raz lepsie.. jul11 to dobre zhrnula, lepsie rady tu nedostanes 😉 bohuzial, musis vydrzat... skus si niekedy urobit aspon na chvilu vlastny program, aby si vypla 🙂 😎 a inak Ti svieti, ze si v 45. tyzdni 😀
@mauka ja mam doma toto iste a trva to 6 a pol mesiaca a čim dalej tym je to horšie ☹ preplačeme sa len k dalšiemu spanku.Do troch mesiacov to boli vraj koliky ktore prejdu,..neprešli ,potom vraj po pol roku to prejde,ani vtedy neprešlo.Neviem čo mu je a ani dokedy to bude trvat ☹ cez den reve a v noci nespi,mrvi sa,pretača sa brucho a mrnči.
@mauka Opisuješ normálny život s novorodencom 🙂 Neboj, týždeň od týždňa sa to bude zlepšovať. Veď sa aj hovorí, že prvé tri mesiace sú najťažšie. Skús ešte prípadne skontrolovať dojčenie, či nemáš silný tok mlieka. Daj si do gúglu nepokojné bábätko, možno ti niektoré články pomôžu 🙂 Prípadne skús ešte pozrieť aj niečo o refluxe. Skús dojčiť tak, aby malo bábätko hlavičku vyššie ako ritku. Mne to spolu so snížením toku mlieka pomohlo. Malá bola pokojnejšia.
@mauka v knihe aj vo videach pise,ze vsetky kroky musia byt spravne urobene. pri manzelovi je pokojnejsia,lebo je pokojnejsi,asi nie je cely den z nej vycerpany. a este chlapci maju vacsie rukya celkovo drzia babo pevnejsie. skus poriadne zviazat,zaroven robit ssss a hojdat a dat prst. drz sa
@vevesh
@michellka85
@babulka82
@cikyta
@salome_82
@jul11
dakujem vam velmi za rady 🙂 ako citam,tak asi jedine len vydrzat a dufat,ze sa to zlepsi ...kazdy mi hovori,ze to bude kazdym tyzdnom lepsie ,ale ja mam skor pocit,ze sa to zhorsuje ..skusim sa este u pediatricky spytat na ten skryty reflux,nech nas posle na vysetrenie ...cez den kojim stale tak,ze ma hlavicku vyssie,jedine v noci kojim poleziacky ..ale spava aj v takom specialnom lehatku "cocoonababy",kde ma vyvysenu hlavicku..tak neviem 😒 ja zas co mam zname,tak vacsina mala pokojne babatka,ktore sa napapkali a spali 🙂
@mauka Aj moje známe mali pokojné spavé, bábätka. Niektoré si to aj vymýšľajú ;) Nič si z takých rečí nerob. Väčšina dojčených bábätiek chce byť zo začiatku nonstop na prsníku. Uvidíš, že keď to bábätku splníš, bude spokojnejšie a neskôr akoby samostatnejšie. U nás to bolo tak, že prvý polrok sme ani nikam nemohli ísť, až keď sme začali s príkrmami a nahradili jedno dojčenie, tak sa dalo ísť aj na výlet 🙂
Teraz je dôležité, aby si veľa oddychovala (domácnosť počká), spi aj cez deň spolu s bábätkom. Ja som nám raz za čas dopriala deň, kedy sme boli celý deň v posteli, ani prstom okolo domácnosti som nepohla a len sme sa mojkali. Bol to skvelý čas 🙂
@salome_82 juj,ani nevies,ako rada by som snou prelezkala v posteli a mojkala sa 🙂 ale ona ,ked je nespokojna,tak jej neni dobre,ani ked si ju zoberiem na ruky,ani ked som pri nej ..vtedy len placka,placka a utisi ju jedine prsko ..jaj jje to samozrejme velmi rada doprajem,ona sa tam ukludni,ale potom vydrzi spat tak 15 minut a vsetko prebieha znovu ..vacsinou len raz ,maximalne dva krat za den sa jej podari zaspat na jednu az 2 hodinky ..ale tak snad sa to casom upravi,kiezby 🙂
@mauka Skús si ľahnúť na chrbát, malú si daj na brucho, nech sa pricucne. Skús si pozrieť na nete polohy na dojčenie v ľahu. My sme takto v tie mojkacie dni fungovali. Malá zaspala, ležala mi na bruchu, prípadne sa chrbátikom opierala o moje predlaktie. Keď sa prebrala, tak sa hneď pricucla 🙂 Ja som si zatiaľ čítala alebo tiež driemala 🙂 Samozrejme som bola buď do pol pása vyzlečená alebo som si dala mikinu a nechala ju rozopnutú. Takto dokázala dcérka spať aj dve hodinky 🙂
Viem.. Mozno blbost.. No za skusku nic nedas.. Ci nie je urieknuta, cervena stuzticka.. Povypluvat jej ocka, skusala si? Pri nasej malej to dakedy zabralo..
Ahoj, ak vies po anglicky, hod do googlu KISS syndrom. Ide o napravitelnu vec kvoli ktorej byvaju babatka velmi nespokojne. Mnohym maminam to pomohlo vyriesit problem s neustale placucim babom. Nemusi to byt ten pripad ale moze byt. A pomoze osteopat.
@mauka ja teraz prezivam to iste co ty, mala ma osem tyzdnov. prosim ako to hodnotis retrospektivne? zlepsilo sa to?
Ahoj tiez prezivam to iste a prosim o radu.....Je to na zblaznenie ☹ ☹ ☹
@makromolekula
@123iveta mala som to iste pri dcere, prejde to vekom. 😅 Viem, ze toto nechcete pocut, ale bohuzial, je to tak. Alebo nastastie? 😕 Ostava len snazit sa dietatko vsemozne ukludnovat a netrapit sa recami, ze si ho na nieco naucite.Skusat nosic, fitloptu, kocik, ruky, prsnik...Drzim palce, viem, ake je to hrozne. Mne ked syn sam od seba zaspal ako mesacny som bola presvedcena, ze mu nieco je, ze je chory. Pri dcere som nikdy nezazila, ze otvpori oci a smeje sa a nebodaj aj spokojne hra. Druhe bude lepsie 😝
Zdravim, uplne nahodou som nadabila na tuto temu, my uz teraz mame 2 roky a presne toto iste sme zazivali, co vy :(
Sofinka tiez nemala vobec potrebu spavat, bola velmi uplakana a boli dni, ked som nemala cas sa ani navarit, nie to sa naobedovat a to som kojila, tak som len pila a co to do seba hodila, aby som nestratila mliecko.
Cez den mi spavala bud len na prsniku alebo von v kociku v pohybe....akurat sa nam narodila do zimy, takze cista vyhra v -10st. sa prechadzat 2 hodky....
V noci sa ako na povel kazde 2 hodky budila a zaspala len na kojenie, toto cele trvalo do 10mesiaca.....ale teraz s odstupom casu, mozem povedat, ze aj ked toto obdobie bolo nesmierne narocne a vycerpavajuce, od 1. roka sa z takehoto nepokojneho babatka zmenilo na perfektne a bezproblemove dietatko.
Ako nam odbil 1 rok, Sofinka prespi celu noc, cez obed si pospi uz aj zazracne 3 hodky, je poslusna, skoro vsetko rozprava a pyta sa na nocnik 🙂 Je uz cisty anjelik, ktory najviac na svete milujeme, aj ked si velmi dobre pamatame na ten prvy tazky rok...
Maminky, prajem vam vela trpezlivosti a sily toto obdobie zvladnut, bo su deticky, co sa narodia ako velki spachtosi a zas taki, co su zvedavi na svet a hned vsetko skumaju a vyzaduju viac pozornosti ;)
chcela som vam len napisat, ze nie ste v tom same 🙂 pekny vecer!
@mauka ahoj,skus si zohnat knizku Harvey Karp-Nejstastnejsi miminko v okoli. Je o utiseni dietata. Alebo aj na youtube su videa napr
https://www.youtube.com/watch?v=a_64-LbhT3MSkusim ti to v skratke opisat-Dietatko sa musi prisposobit,ze uz nie je v brusku a musi dozriet. Na utisenie-zabal silno do perinky,niektore deti chcu mat uviazane aj rucky, rob zvuk ssss, alebo zapni vusavas, fen a podobne,hovori sa tomu biely zvuk.Slabe natriasanie hore dol. Vysvetlenie-boli v brusku,kde bol zvuk krvi, stale bolo tvojim chodenim hojdane,preto deti kopu vecer a v noci,lebo sa zobudia,inak su hojdane. Dalsie je polohe na boku a tvarou k mame a posledne je sanie. Stale kojit a kojit,pripadne dat cumlik-to ale laktacne poradkyne neodporucaju.ale nasa mala velmi silny saci reflex,sala vsetko.ked su vacsie,vedia si dat rucku do pusy a uz nepotrebuju byt tak casto kojene.
Z tychto rad splna aj satkovanie a nosic vela. V satke mozes aj kojit. Koza na kozu je super,babatko sa upokoji. Drzim palce aprajem pevne nervy.