Ahojte mamicky,po 1. dopredu sa ospravedlnujem za moju slovencinu,ucim sa po slovensky uz 3.rok ale stale ro nie je ono🙁
Mam taky problem,ze mam velmi velmi uplakane dieta.Uz od narodenia je uplakane,nespokojne.Ma 13 mesiacov.
Ja mam cely den krce v bruchu,lebo mam pocit ze moje dieta trpi,a ja mu neviem pomoct.Su samozrejme aj lepsie dni,dokonca minuly mesiac bol super s nim.Ale uz zase 2.tyzden ked na nom vidim ze ho nieco trapi,je mrzuty cely den🙁 Boli sme na vysetreni u neurologicky,aj 2x,robila mu sono hlavicky,vraj vsetko v poriadku.Absolvovali sme vysetrenie na gastroenterologii,nema ziadnu alergiu ani intoleranciu(podla krv.testov-aj ked mam pocit ze ho trapi brusko)taktiez krvne vysledky v poriadku..chvala bohu.
Idu mu zubky,ale dneska vecer som mu dala nurofen a vobec nepomaha.Takisto spi nekludne ako napr aj vcera..a vlastnr kazdu noc…strasne ale ze strasne sa bojim ze ma nejaky vazny zdravotny problem,on trpi,a ja ani o tom neviem.Kazdy den na to myslim,a zachvilku ani spat nebudem.Baby,co mi poradite?Na ake vysetrenie ho este mam zobrat?Inak boli sme aj u fyzioterapeutky,tak tiez vsetko ok…occhhh zase placem,ja ho tak strasne milujem,moje krasne slniecko nadherne,a stale place😢je to strasny pocit fakt
ak mas pocit, ze brucho, skus mozno este ine gastro. nema tichy reflux? z toho moze byt aj zapal pazeraka a pod.
pripadne dosledne vyrad najznamejsie alergeny (mlieko, muka, vajce, soja...) aspon na tyzden a uvidis, co sa stane, ci nastane nejake zlepsenie.
drzim palce.
Este by to mohol byt reflux, ako pisu deti hore. Nech vas lekarka posle na vysetrenie s tym.
Ale niektore deticky su velmi uplakane. Nemusi byt zdravotny problem, ale napriklad moja vzdy plakala a sa zlostila, ked nieco chcela a nevedela to spravit. Chcela vsetko vidiet, vsetko pozerat a nevedela sa sama presuvat, tak bola z toho nervozna. Kazde dieta ma aj inu povahu, tak ako aj my dospeli, takze moze to byt tym. Moze byt netrpezlivy, nervozny, ze by chcel robit nieco viac ako dokaze a zlosti sa, ze to nedokaze. Nema privela podnetov? Niektore deti su zvedave a vzdy chcu nove podnety, lenze potom su z toho nervozne a placlive (napriklad moja tak bola) a potrebuju potom v pravidelnych intervaloch kludnejsie prostredie a taky pokoj, aj ked sa tomu brania. No a napriklad u nas to bolo tak, ze bola dcerka dost placliva, kym sa nevedela sama viac hybat. Akonahle zacala istejsie chodit a vedela sa viac hybat, tak akoby vybila tu energiu zo seba pohybom a prestala tolko plakat a mrncat. Nehovoriac o tom, ze sa vedela sama bez pomoci a zlostenia dostat tam kam chcela a nemusela sa preto rozculovat.
Boli ste aj na alergologii? Či nemá nejaké intolerancie, ktoré nevyšetrili na gastro.
Skús vylúčiť zo stravy na 6 týždňov vajcia,lepok, ryby, orechy, sóju, mlieko. Po 6 týždňoch zavádzať v 2ch týždenných intervaloch. A uvidíš...
To sú najčastejšie alergény. Poprípade vysadiť lepok/mlieko.
A venujes sa mu? Z oci do oci? Tie iste knizky? Hrnce a lyzice? Auta? Rozpravas co je okolo? Snazis sa napojit nan? Neverim,ze 24/7 je urevane. A ak ano...uz by ta hnali do nemocnice..
Moč bol odobratý? Či by to nemohol byť zápal močových ciest.
@54tinka54 ano jasne,aj viackrat☹️ vsetko bolo v poriadku
@ivangeline ja sa mu venujem cely den,nic ine nerobim ked je hore,iba sa hrame,sme vonku aj 2-3 hodky denne..ja nalr upratujem vecer ked zaspi,teda po 21:00..niekedy aj do polnoci😣
@hipuska dobrý napad,dakujem.A myslis ze mu nevudu chybat tie vitaminy?
@evaachesa ano boli sme..vyslo “mozna histaminova intolerancia”…ale hovorila doktorka ze take male hodnoty ze je to vlastne negativne,cize nemusime drzat dietu
@cervenaruza123 ked sme boli na sono brucha tak sa tam pozreli aj na reflux,ale nepotvrdil sa..
ale vlastne my mame aj uplne super dni,kedy vobec neplace,ale niekedy (ako napr dneska) je to na nevydrzanie…neviem co robim zle uz naozaj netusim🙁
@deedol skusila som zhanat niekoho ineho,ale terminy su uz iba v januari,februar…cele zle toto😩
@lrnka Ahoj,myslim si ze nie,ono tento problem nie je akutny ale chronicky,lekarka sa vzdy pozrie aj na uska,ked ideme s niecim,ale stale mal v poriadku
Joj tak to je fakt na nervy keď vlastne na nič neprišli a dieťa je stále nespokojné. 😕
A plače nejako bolestivo, úpenlivo alebo je taký umrnčaný, večne nespokojný? Ak druhé, tak možno povaha.
Deti zvyknu plakat. Moze byt, ze nic nerobis zle, proste ma taku povahu. Druha vec, ked nas nieco boli, nieco sa nam nedari, mame zly den, sme casto nervozni, rozpravame nevrlo a tak. Deti rozpravat nevedia, vedia dat najavo veci iba placom. Ci nervozitu, nevyspatie, nudu, bolest, nepohodlie. A aj deti maju horsie aj lepsie dni. Dnes sa to berie, ze ked dieta place, je nieco zle a treba to riesit. Ale deti jednoducho niekedy placu. Napriklad aj emocie, nieco ich nastve, nevedia, co to je, nevedia tie emocie ovladat. Tak sa nazuria a placu. Ak ma dieta prudsiu povahu, bude plakat castejsie pre kazdu somarinu. Niektori ludia, ked im je tazko, idu behat, aby zo seba vybili tu energiu pohybom. Ale male deti nevedia casto ani poriadne chodit, takze energiu zo seba dostanu hlvne placom, ak maju nervy na nieco. Moja dcerka uz rozprava, tak uz viem, ze niekedy rano vstane a chyti zachvat placu, lebo zisti, ze ocko je v robote a je z toho smutna. A nevie ten smutok zvladnut, tak place, vystraja, odmieta ma, lebo jej chyba ocko. Kym nerozpravala, nevedela som, preco mava obcas take stavy.
Moze to byt samozrejme aj nieco zdravotne, ale ked vravis, ze nic nenasli... Skus pripadne odsledovat, ci mu nerobi nieco zle zo stravy, zapisuj si jedalny dennik a ci nezbadas nejaku suvislost, ze place vzdy v tie dni ked den predtym nieco zjedol. Ked sa ti zda, ze je to brusko. Podla mna dieta nemusi mat vyslovene alergiu na nieco, ale moze mu to aj tak robit zle ci horsie sadnut na zaludok.
@autor 6 týždňov vydrží. My sme tam mali. Ale teda vylúčili sme úplne všetko (sledovala som aj etikety). Je to dosť ťažké, nájsť tie potraviny ale dalo sa. Poprípade by som skúsila fakt iba ten lepok a mlieko. Tých 6 týždňov aspoň je potrebných aby sa telo vyčistilo. A potom zaviesť a pekne uvidíš reakciu
A zúbky to nemôžu byť? Môj je veľmi nepokojný už pekných pár mesiacov, jemu sa veľmi dlho prerezávajú a zrejme ho to dosť bolí. Síce to zvláda bez teplôt či hnačiek, ale teda je uplakaný a umrnčaný väčšinu dňa.
Skús sa ty vnútorne upokojiť že je jednoducho zdravý.. ty sa stresuješ a máš kŕče v bruchu, také malé dieťa je veľmi na matku naviazané, on to z teba cíti. Nie nadarmo sa vraví, spokojná matka, spokojné dieťa.
A teda keď píšeš, že máte aj super dni, tak si myslím že to nebude nejaký zdravotný problém. Možno že mu len fakt niekedy niečo nesadne dobre na bruško alebo len proste nemá dobrú náladu, pripadne tie zúbky ho niektoré dni trápia viac.
A ako vravím, aj tvoja nálada je veľmi dôležitá 🙂
@jarnajar skor umrcnany,nespokojny…neplace tak bolestivo,ale napriek tomu si myslim ze ho nieco trapi,mozno fakt tie zubky😟
Naozaj nemusí mať bábätko žiadny problém ale je to proste len náročné a veľmi citlivé babo. Moja druhá je taka , v porovnaní s prvou je to masaker. Problém môže byť aj to, že keď sa s nim stále hráš a chodíš von, ma tých podnetov až príliš veľa. Je "prepodnetovany" a z toho nervózny a place. Môžeš vyskúšať napríklad nosenie, ak má koliky ale aj reflux môže pomôcť. Tiež prechádzka vonku v nosiči je pre babatko úplne iná ako v kočíku. Ja som nosila v Rischino nosiči a bola som spokojná.
Ma aj teploty? Nemôže ho napr boliet uško? Zapal stredného uska? Nechyta si jedno uško casto?