zdravim, vedeli by ste mi poradit co robit s mojou 9 mesacnou dcerkou? nedavno bola chora, len par dni teplotky, nic vazne no odvtedy je na nespoznanie... takmer cele dni place, vkuse sa pyta na ruky a ked ju nevezmem opat len plac, ked sa vzdialim - plac... ked ma lepsiu naladu vydrzi aj s tatom inak nikoho nexce, len mna... vonku sa to este celkom da, ale vo vnutry?! tiez ma problem s postielkou. vecer v nej pekne zaspi, no po prvom prebudeni, ktore prichadza vacsinou po hodine a pol uz nie a nie spat. ked xcem aby neplakala a spinkala dalej musim ju dat do postielky a ostat pri nej, nedaj boze sa vzdialit... viete mi poradit ako to riesit?
A nejdu jej zubky? Ja som mala podobnu skusenost. Tiez som si myslela, ze ide o separacnu uzkost, ale za par dni to odznelo a maly bol opat spokojne babatko. Potom som zistila, ze sa mu prerezavali zubky. Par krat sa to este zopakovalo. A presme ako pises, maly sa ma drzal ako kliest, nemohla som sa vzdialit ani na krok, bol extremne uplakany, nespokojny.. a potom zrazu sek.. a opat vsetko po starom. Ja si myslim, ze to u neho suviselo so zubkami.
vydrz, prejde to, raz to prejde 🙂 Mama zvladne vela.
zienky dakujem za rady, sice sme neprisli na to z coho to bolo, ale nedavno sme sa naucili stvornozkovat a uz sa to troslu zlepsilo 🙂 sice este stale zvykne mat take chvilky, hlavne k veceru, ze mi taha gate dole alebo sa mi splha po nohach, ale uz je to podstatne lepsie 🙂 dufam, ze som teraz nezariekla :D
@katkara Ahoj, prave som natrafila na tvoj prispevok, pretoze uz som zufala a sadla som za pc ze to musim dako riesit. Dcerka ma presne 9 mesiacov a uz asi mesiac to trva ze je strasne uplakana, nemozem odist z miestnosti, nevydrzi v kociku, ked nie je po jej tak place place az sa bojim ze suseda na mna zavola socialku ze ju asi tyram alebo co, vezmem ju na ruky a hned sa usmieva a vsetko je vporiadku. este doma to zvladam ako tak ale ked potrebujem ist na nakup a ideme v kociku tak sa normalne hanbim ist po ulici na namestie, vsetky ostatne deti pekne sedia bavia sa hraju a moja len place a place a place, obcas zaberu chrumky no nie vzdy, ked je v klokanke tak je to fajn ale uz je dost tazka tak ju nie vzdy mozem takto nosit. Tiez som myslela, ze su to zubky ale tak dlho neviem, alebo presne ta separacna uzkost alebo ze by uz zacala trucovat a ked nie je po jej tak si bude vydobijat, zeby uz v tomto malom veku. No som z nej bezradna. Len verim, ze to aj nasu malu prejde lebo ked cely den len mrnci uz som z nej niekedy vecer na nervy. a vdaka aspon viem ze nie je jedina co ma taketo stavy placu ☹
@damuska ked vymenite klokanku za ergonomicky nosic, nebude Vam tazko malu nosit. Je to separacna uzkost, ta prejde, jednoducho potrebuje byt s mamkou a pri mamke a na mamke ;)
@damuska Vymeň klokanku za šatku či ergo nosič. Je nielen lepšia pre dieťa, ale i pre Teba. Viem o čom píšem, sama som bola "hrdou" majiteľkou 2 klokaniek no nemohli sme sa nosiť, lebo mám od puberty problém s chrbticou. V šatke nosím drobulu doteraz /má 14 mesiacov/. Len čo totiž prešla separačná úzkosť /u nás od cca 8. do 10 mesiaca/, užili sme si 2 krásne mesiace a potom išli stoličky tak zle, že až. A keď vyšli - tak sme ochoreli /4. deň 39 horúčka ☹ /
A popritom sa venuj domácnosti a staršej dcérenke ... jedine tak, že malú šup do šatky, uspať, a ide sa .... upratovať, hrať sa, variť
@katkara je to len faza,ktorou prejde takmer kazde dietatko,ak chces aj nieco urobit a mat spokojne dieta,kup si nosic alebo satku a noste sa, samo ju to potom prejde,do konca Zivota sa nebude chciet nosit a vyrastie s z toho 😉