Uplakané 2,5-mesačné bábätko

1. mar 2024

Ahojte, som prvorodička, mám doma 2,5 mesačnú dcéru. Problém je, že plače vždy, keď ju niekto iný ako ja alebo manžel vezme na ruky. To znamená, že netoleruje žiadnu babku, dedka, krstnú, o kamarátoch ani nehovorím. Prosím Vás, skúsenejšie mamky, mám ju nechať trochu sa pri nich vyplakať, aby si zvykla aj na iných ľudí alebo je to tým, že je to ešte veľmi malé bábätko a mala by byť len pri mne? Ďakujem za Vaše názory.

pribinak
1. mar 2024

Je malička, to sa bude ešte veľa meniť. Treba jej dať čas, určite ju netráp s tým, že si musí zvykať na babku a dedka
Treba počkať, ona je ešte veľmi malička

yoxinka
1. mar 2024

Ja maličká. Také bábo chce len mamu. Potrebuje cítiť tvoju vôňu, hlas. Tam sa cíti bezpečne. To sa bude časom meniť. Mám tri deti a v takom veku boli na mne v šatke nacapené nonstop. Teraz majú 12, 8 a 4 roky a sú to zdravé deti, u babky by aj žili, nemajú problém tam byť 2-3 týždne cez prázdniny alebo hocikedy s nimi ostať, stále len s kamošmi by boli. Mám maličké bábo, daj tomu proste čas.

ivangeline
1. mar 2024

Ne..nemas ju enchat vyplakat..

13uzivatelka11
1. mar 2024

🫣 chudiatko dietatko je len pár týždňov na svete a len sa učí vnímať, ledva začala troska lepšie vidieť a jedine bezpecne miesto je pri rodičoch. Prečo ju chceš zbytočne stresovať tým že ju budeš nasilu nechávať pri cudzích ľuďoch? To nie je 3 ročne dieťa co už chápe veciam.

autor
1. mar 2024

Samozrejme, že ju k nikomu neodkladám..ide len o situácie, keď príde babka na návštevu a chce maličkú ma ruky s tým, že ja sedím hneď vedľa..

anavixy
1. mar 2024

Nuz babky dedkovia kamarati, proste vsetci dospeli by mali byt mudrejsi nez to babatko a pochopit, ze vrieskajuce dieta patri mame (obzvlast ked je tam) a na pestovanie si budu musiet pockat. Vy aj oni. Tym ze ju nechate vyplakat ju na “cudzich” ludi nenaucite, zbytocne ju budete trapit.