Ahojte dievčatá, som mamička 11 mesačnej dcéry, narodila sa predčasne v 35 tt...Moj problém spočíva v tom, že ju stále sledujem a akoby hľadám, čo je zle...Už som z toho chorá...Malá často plače, hlavne pre bruško...takmer vôbec sa neusmieva, len zo sna...a už by sa asi mala usmievať...tiež sa mi zdá, že očný kontakt udržiava len krátko, niekedy sa na mňa ani nepozerá...možno čakám od nej priveľa, ale naozaj sa neviem dočkať kedy sa niekam posunieme...inak rastie pekne, aj priberá, hlavičku dvíha krásne....som z toho frustrovaná, keď tu všade čítam ako sa detičky smejú, rehocú a naša pokiaľ nespí tak väčšinou plače...mali ste aj vy uplakané deti ???
áno týždnovú...
@nikusssik ahoj... neviem co presne tvoja malinka vie, pripadne na akej urovni by mala teraz byt - mne sa maly narodil v 36tt s problemami dychania a centralnym hypotonickym syndromom - vo veku 10 mesiacov som s nim zacala rehabilitovat kedze inak bol po pociatocnych problemoch v poriadku - v 11mesiaci nekorigovanom sme tym padom uz zacali lozit a sediet, chodit v 14 mesiaci nekorikovanom... on bol ale smejo velky od mala... celkovo velmi kludne dieta...
moja dcera sa ale narodila normalne, lozila uz v 6tom mesiaci, sedela ako 8 mesacna - bola ale velmi narocne uplakane dieta - trvalo to asi do toho 8meho - 9teho mesiaca - mala som pocit ze pokial ju nemam na rukach alebo na prse prisatu tak stale place - zle spavala, neznasala kocik... len ruky, ruky☹ cele zle☹ ale potom mi zacala velmi skoro rozpravat - uz okolo roku, v 1.5 roku uz rozpravala vo vetach - teraz bude mat 6 - stale je narocna na pozornost ale je to jedno mile, velmi sikovne , urehotane dievcatko...
takze ak nemate ine problemy tak len vydrz - mas asi narocne dietatko ( inak nasa mala tiez silny reflux a dlho aj koliky )... tieto ale neskor su velmi empaticke a sikovne... drzim palce a prajem vela trpezlivosti😉 urcite ale pozoruj ten ocny kontakt
@nikusssik ok🙂 teraz som si precitala ze ma len 11tt - neblazni, to je malinke... - ako som ti uz pisala - nasa mala sa zacala strasne neskoro usmievat a vlastne cele mesiace plakala, o ocnom kontakte v prvych mesiacoch nemoze byt ani reci😉
a keby si ju teraz videla - aka je nadherna , usmievava a sikovna😉
@nikusssik Ahoj predpokladám, že píšeš o 11 týždňovej dcérke.
Všetky ti budeme písať, že sa nemáš stresovať, že každé dieťatko je iné a to tvoje je ok, musíš jej dať čas dohnať svojich rovesníkov, ktorí sa narodili v termíne... ale fakt je, že neustály strach a úzkosť o dieťa ťa bude sprevádzať už navždy, tak ako každú jednu z nás, bez ohľadu na to, či máme deti narodené v termíne alebo nie. Proste to je súčasť balíka zvaného materstvo a všetky sa s tým musíme naučiť žiť, aby sme sa nezbláznili. Našťastie budeš mať stále menej a menej času sa tým zaoberať, dcérka bude stále väčšia, aktívnejšia, komunikatívnejšia, krajšia, bude sa viac usmievať, smiať, vyvádzať... a bude lepšie. No a naučíš sa s tým žiť aj ty 🙂
kocka nestresuj seba a malu, deti placu a aj usmievat sa bude stale viac a viac
moje slecny uplakane neboli,aspon nie v tom zmysle ako pises,ale moja neter preplakala kvoli brusku skoro cely den,tiez sa velmi neusmievala,chvilu si pospala a cely kolotoc okolo krmenia,prebalovania,dokrmovania a uspavania sa zacal odznova,tak to bolo skoro do jej siedmeho mesiaca a ked jej sestra zacala davit prikrmy,tak sa to polepsilo,a urcite ak mas dake pochybnosti tak by si sa mala spytat na poradni a normalne to prekonzultovatmoja neter mala dake crevne bakterie a kvoli tomu ju to brusko tak trapilo.prajem ti vela trpezlivosti a neboj casom sa to podda a potom sa budete usmievat obidve 😉 🙂
žiadne porovnávanie,nemôžeš sa riadiť tými detičkami,ktoré sú v termíne,maličká to musí ešte dobehnúť a to trošku potrvá a hlavne neporovnávaj to z koníka ,lebo niektoré mamičky majú super deti...je zdravučká ,drží ti hlavičku...je sledovaná pediatrom,všetko je tak ako má byť..keď prestaneš byť takto strašne úzkostlivá a ustráchaná a uvoľníš sa, aj malinká sa uvoľní,lebo ona cíti,tvoj strach a úzkosť...a nasaď si magnézium na nervičky 😉
ja ju ani neporovnávam s deťmi narodenými v termíne...ale veľa báb tu píše, že ich deti sa usmievali už v 6 - 8 týždni, naša sa ešte bohvieako neusmieva...neviem, ja mám prvé dieťa a neviem si to porovnať...dlho som ani žiadne bábätko nevidela, že či je nejaká primoc vážna a či ten očný kontakt je v norme...asi mi nič iné neostáva, len čakať ako sa to vyvinie ďalej...ja už by som strašne rada videla úsmev namiesto toho plaču...každý deň je rovnaký a normálne sa už bojím aj vstať, že nás zase čaká kolotoč plač, krmenie, prebalovanie a dookola....a možno to je normálne...
ahoj veru mali aj moj maly plackal vela lebo ho trapilo brusko .neboj uricte ste slodovany aj v poradni kedze ste narodeny skor .ak by bolo nieco zle zistia to .a daj malickej cas kedze je skor narodena .neboj vetko je v poriadnu .viem trapi ta to trapilo aj mna vela krat som si poplakala ze preco moje dietako musi byt uplakane ale preslo to a teraz je to smejko 🙂