Upchatý slzný kanálik u bábätka

11moni11
10. jún 2020

Zdravím, prosím Vás mate skúsenosti s upchatym slznym kanálikom u bábätka?? Ako prebiehala liečba, a co sa stým dá robiť. Ďakujem

buzz5
10. jún 2020

@11moni11 ahoj ja som to mala keď som bola bábätko, čo bolo už viac ako 20rokov dozadu tak je možné že liečba už nieje taka. No z rozprávania rodičov iba viem, že chodili na špeciálne očné pre deti a čistili mi to a prepchavali nejakými malimi ihlickami. Ale pomohlo mi to a odveltedy som s tým nemala problém

romanka_369
10. jún 2020

@11moni11 moja ked sa narodila ho mala upchaty asi do dvoch mesiacov..davali sme rozne kvapky aj masirovali pomohlo iba na chvilku..mali sme uz aj papier na ocne ale ocko sa jej same vycistilo a uz to ma v poriadku..

titla
10. jún 2020

Syn mal na jednom ocku, davali sme kvapky, masirovala som mu to, ale nepomohlo to, takze nakoniec mu v nemocnici ten upchaty kanalik prepichli ked mal 2 mesiace. Odvtedy s tym nema ziaden problem

11moni11
autor
10. jún 2020

Ďakujem pekne. Syn má 3 mesiace a už mi viacerí DR. Povedali ze je neskoro. Aj keď viem ze to robia aj 5 mesačným detičkam.

comika
10. jún 2020

@11moni11 Ahoj, moj starsi syn to mal od narodenia, nepomahali ziadne kvapky ani nic. Tak ked mal 2 mesiace, preplachli mu to injekciou (nevidela som to, tak mi povedali) a odvtedy ma klud. A teraz to ma mladsi syn, od narodenia (uz ma 14m), davaju mu iba ATB kvapky a maste, ale preplach nechceli robit, vraj sa to uz nepraktikuje. Ale ocko je scasto zalepene, opakuje sa to a hlavne ked ma aj upchaty nos

albertka1980
10. jún 2020

@11moni11 ahoj, moja dcerka mala upchate oba kanaliky. Najskor sme kvapkali vsetko mozne, denne 5x masirovali, ale nepomahalo. Ked mala 3 mesiace boli sme na preplachu oboch ociek. Jedno ok, druhe nadalej hnisave. Po mesiaci sme boli opat, uz iba to jedno ocko a odvtedy mame klud. Vsetko je ok.

ovaaa
10. jún 2020

3x bol maly na prepichnuti kanalikov ocka mu vsak stale karpaveli.Pomohla mu nakoniec bylinka ociarka.

andrejka1974
10. jún 2020

Moja dcerka mala upchate kanaliky a prepichovali jej to aj dvakrat a velmi nepomohlo nasa ocna mi povedala vekom sa to upravi aj sa tak stalo ked chodila do skolky tak mala obdobie ze jej ocko slzilo v kuse aj mesiac a potom aj 9 mesiacov klud teraz ma 11 rokov a neslzi jej uz niekolko rokov

hildiak
22. dec 2021

@comika ahoj, prosim ta, ako sa to u vas vyvinulo? Moj bude mat 18m, povedali nam, ze len masirovat a ocuflash, ale uz je to par mesiacov a nic.

maslaba
22. dec 2021

@11moni11 Moja dcérka máva problém s kanálikom od narodenia. Najprv sme dostali kvapky, nezaberali, tak nám v ôsmich mesiacoch očko preplachovali. Neskôr sa problém zasa vrátil. Zasa dávali rôzne antibiotiká do očka. Vždy bol pokoj na len chvíľu. Posledné kvapky boli kortikoidné. Keď očko začalo znova hnisať, povedala som si, že už to riešiť nebudem. Preplach už 1,5 ročnému dieťaťu robiť nechceli a donekonečna dávať kvapky, to zasa nechcem ja. Dcéra bude mať dva roky a očko je stále lepšie. Myslím, že sa to vekom naozaj upraví. Držím palce.

comika
23. dec 2021

@hildiak ahoj, no trvalo to este zopar mesiacov a potom nam dali nejake ine ATB kvapky , silnejsie. a tie uz zabrali. Ale nepamatam sa ake a zrovna minuly tyzden som vsetky spravy doniesla doktorke

ingush616
23. dec 2021

@11moni11 ahoj. My sme mali. Pediatricka tvrdila ze to asi bude treba prečistiť, a ze je to bolestivé. Poslala nás k očnej. Mala dostala nejaké kvapky a o týždeň už bolo všetko ôk, nebolo treba nič iné chvála Bohu.
Takže nemusí sa to hneď riešiť tak brutálnym spôsobom, az keď lieky, kvapky nepomáhajú.
Aj som jej veľa masirovala, a aj teraz zvyknem pri kúpaní jemne. Ú nás sa to nevrátili.
Treba ísť k dobrému ocnemu 🙂

betkaulicna
23. dec 2021

@11moni11 moja dcérka s tým mala problém od dvoch týždňov. Naša lekárka povedala, že do dvoch rokov to riešiť nebude. Kvapky ani masáže nepomáhali. Očko sa jej už zapaľovalo.. keď mala 11 mesiacov, zmenili sme lekára. Preplach jej spravili ako ročnej. Bolo to rýchle, mohla som byť pri nej, držať ju 🙂 odvtedy s tým nemala problém ani raz. Má už tri a pol 🙂
5 mesiacov nie je neskoro 🙂