Ahojte, v poslednom čase máme u našej 7-mesačnej dcéry na dennom poriadku zvuky, ktorými dáva malá najavo niečo ako nespokojnosť. Leží na brušku a stačí, že ju chvíľu nechám alebo jej nevenujem pozornosť a už si nešťastne zabára hlávku do podložky, a pôsobí "strašne nešťastne". Ja neviem či sa jej mám venovať NEUSTÁLE. Veď to sa nedá, musím aj niekam odbehnúť. Niekedy, aj keď jej ukazujem hračky, tak sa tak tvári a vydáva zvuky unudenosti. Muž hovorí, že je v takom období, veku. Ja už ani neviem, čo jej mám neustále ukazovať, ako sa jej venovať, ako sa s ňou hrať. Máte nejaké tipy?
@mata90 keď ja mám výčitky, len čo trochu zamrnčí. Už som úplne tak nastavená, že len čo začujem tú jej nespokojnosť, "ťahá ma" to skončiť s tým, čo práve robím a venovať sa jej. Neviem kde je miera, aby som jej venovala dostatočnú pozornosť a zároveň aby som neostala uštvaná matka s nervami v kýbli..
@verbe neboj je to normalne, dieta sa len naucilo, ze ked zacne urcite reagovat hned dobehnes a ona toho zacina vyuzivat. je sikovna. treb ju naucit ze nie vsetko a hned dostane. treba jej menit polohy aby sa "nenudila" podlozka, postielka, lehatko, brusko, chrbatik..... proste striedat 😀 😀 😀 neboj o chvilu zacne stvornozkovat a uz ju nezastavis a nebude sa nudit 😉 😉
veď práve, väčšinou to tak je len čo zamrnčí, mamina už uteká, len fakt aby si potom mohla aj niečo urobiť, keď sa ti tak nauči, ked ju necháš tak nič sa jej nestane 🙂 a keď budeš mať viac detí, nedá sa len pri nich sedieť 🙂
@verbe z mojej skusenosti ti poviem, ze vek 7m bol asi v tomto najhorsi. dieta je uz dostatocne velke a "rozumne", vsetko ma uz odpozerane, potrebuje nove impulzy. tie vsak ziska az potom, ako sa nauci same lozit/chodit a tym ziska jeho svet nove rozmery.
to ze v 7m vykazuje znamky nespokojnosti je blbe, ale ked ti poviem, ze ja som sa od svojej 7m dcery nemohla vzdialit ani na wc, nebodaj sa ist najest, alebo vyvesat pradlo, lebo ryčala ako keby ju z koze drali, tak tie zvuky nespokojnosti urcite uz nejak prezijes 😀
chcela som vedieť ako to máte vy, iné mamičky. Či priskakujete k deťom hneď, ako prejavia nespokojnosť, alebo ich nechávate aj posťažovať sa trocha. ČI je to sebecké z mojej strany, alebo normálne a prospešné, aby som sa časom nezbláznila.
@verbe - ja som maleho davala do lehatka a na vysku oci... pozeral, ako varim, ako skladam pradlo, plus sme sa stale rozpravali... teda ja som mala monolog... ukludnovalo ho to 🙂 Plus jasne nad nim hrazdicka a na zuzlanie volaco do ruky (ovocie v sietkovom cumli prevazne) no a bolo zabavene... urcite sa vyvaruj toho behat pri kazdom zamrnkani... toto sa veeelmo pomsti... ja som mu len nieco povedala, pohladkala po hlavicke a ficala dalej, ziadne vyberanie kazdu chvilu... vedel, ze som tam, ale proste nie len kvoli nemu.
jej ako vás čítam mám polročného a presne takto k nemu behám, neznesiem tu jeho nespokojnost..a stále sa mu venujem..lenže on sa aj vie brutálne rozplakat tak neviem nechcem ho tak nechat.
ďakujem maminy. Hneď som dnes kľudnejšie znášala slečinkine maniere 😉
@anjelicek26 presne. V kuchyni dávam malú do lehátka, ja varím svojej, jej do ruky varešku- to ju však zabaví len na ISTÝ čas. Ale aspoň niečo. Treba jej tie činnosti obmieňať, to som zistila. Ale napokon, ani dospelý nevydrží pri jednej veci dlhý čas.
Maminky,
sme malé jasličky s MŠ v Rači, ponúkame rôzne zľavy. Ak by ste mali záujem, nech sa páči, rada zodpoviem Vaše otázky.
@verbe ahoj, to je normálne v určitom období dieťaťa, presne náš bol taký a aj v takom istom veku, ona si vyžaduje pozornosť, a keď budeš stále kolo nej skákať ako si bude ona vyžadovať ľahko si nato zvykne, ja som nášho nechala tak, veď nech sa troška pohnevá, nebrala som ho hneď na ruky a o chvílku sa už hral s hračkami, veď to sa nedá aby si bola len stále pri nej a hrala sa s ňou 🙂 asi by si nič neurobila 🙂