Unavené dieťa = malý diabol

5. mar 2023

Ahojte, zaujima ma, ci aj vase deti (2,5+), ked su unavene alebo proste malo spia, sa menia na malych ,,diablov"? Nase dieta, ked je nevyspate, sa s nim neda pracovat, neda sa mu nic vysvetlit, neda sa mu nic vziat/ zakazat, robi sceny pre vsetko, vrieska, vsetko musi byt po jeho a bez problemov nas udrie. Inak ked je vyspane, nerobi prevazne nic z tohto, da sa s nim normalne pracovat. Samozrejme sa snazime predchadzat situaciam aby nebolo unavene, takze ma tu prosim neukamenujte. Len ma zaujima, ci aj vase deti boli / su taketo. To iste plati, ked je hladne, dokaze vrieskat, ale ze je hladne, to nepovie. Tak ci mame riesit psychologa alebo tieto situacie poznate? Dakujem !!!

amonet
5. mar 2023

ty ked si nevyspata si mila prijemna a usmievava? lebo ja bez kavy som hrozna😅

aaadkaaa
5. mar 2023

Ja mam pomaly 30 a som taka ista....akoze nevyvadzam tak, ale keby to nevyzeralo v tomto veku divne, tak by som tiez najradsej kricala a hadzala veci po ludoch, co ma otravuju, ked som unavena🤣🤣🤣 som neprijemna po ranu, je to pravda😆

syslik81
5. mar 2023

nie moja ked bola nevyspata bola nepouzitelna .. proste spala po chode .. zato ja ked som nevyspata ... 😈

autor
5. mar 2023

@amonet
@aaadkaaa noo tak my s muzom sme nevyspati odkedy sa dieta narodilo. Neprespi nam jedinu noc a to sa snazime robit vsetko mozne, platime si poradenstvo atd. Ale to je na inu debatku :D Takze sa musime nejako kontorlovat aj ked nie vzdy to ide. Je to narocne... Ale toto dieta, ked je trosku unavene alebo nemalo dost poobedneho spanku , to je peklo naozaj :D Je to akoby uplne iny clovek.

reanda
5. mar 2023

2,5 rocne dieta ti nepovie, ze je hladne alebo unavene, lebo to ani samo nevie.. ono iba citi, ze sa neciti dobre, ale nevie to este vacsinou pomenovat.. ty to musis spozorovat vediet tomu predist..
psychologa??? a co myslis, ze ti psycholog na to povie? ze mu mas dat najest a dat ho vyspat 😝
😀

lily14
5. mar 2023

U nás to iste

autor
5. mar 2023

@reanda no skor ide o to, ze ked unaveny, je to akoby uplne iny clovek... naozaj ako dve osobnosti v jednom :D ja chapem ze je nevyspany, ale naozaj je to moc...

danulicek
5. mar 2023

Jasne a nielen 2,5. Moji synovia majú 9 a 7 a presne vieme, kedy sme prešvihli cas na spanie 😅 to sú úplne iné deti, hoci vyzeraju, že majú stále kopec energie. Ale tie prejavy sú jasne, že už bolo treba davno spat 😂

svetlonos
5. mar 2023

Ahoj,
kedy si bola riadne nevyspana a unavena, ze by si pohladom aj prizabila 🙂 ?
Neviem ako ty, ale ja po 3-4 hodinach spanku a nedaj Boh v konbinacii s hladom! som hotova prisera! A nieto este chuda 2,5 rocne dieta.
Nas vtedy ako unaveny robi hlupoty a nadschvaly, hadze vecami, a robi to, co vie ze nema. Jed je hladny je uplakany. To ze vas skahne ako unaveny je u deti " normalne" nas to robi tiez. Obcas pozabudnem a hnevam sa ale pomerne rychlo mi to dojde a ideme spat 🙂
Takze ano je normalne, ked ti male pri unave a hlade vyvadza.

dagmarovita
5. mar 2023

Je to normálne, nervová sústava dozrieva, rodicia berú deti ako keby boli vyvinuté viac ako naozaj sú, pretazuju ich, nakladajú im riadne záťaže, nedavaju na ich zdravie a potreby pozor.

oskorusa
5. mar 2023

Tvojou úlohou je tomu predchádzať, už vieš, že únava a hlad sú tie momenty, ktoré spustia podľa teba nevhodné správanie tvojho dieťaťa. Máme to rovnako a lepšie ako psychológ zabrala moja predvídavosť. Doprajem deťom, ale aj sebe, dostatok odpočinku a vždy mám niečo pod zub pri sebe.

kaca222
5. mar 2023

Ja keď som hladná, som úplne taká istá. Muž to už pozná, kedykoľvek niekam ideme, berie svačinu 😄😄

pukina
5. mar 2023

autorka, sama si to napisala - ty s muzom ste tiez nevyspati, ale kontrolujete sa. a to je to. od maleho dietata nemozes ocakavat, ze bude mat svoje pocity a emocie pod kontrolou, ono to nedokaze ovladat, nakolko este nevie ani riadne pomenovat, co konkretne ho trapi. otrepana formulka, ale je to len obdobie. v 15ke vas uz snad necha na pokoji aspon co sa spanku tyka. 🙂

iwka1984
5. mar 2023

Áno aj môj 4rocny je tiež úplne neznesiteľný keď je unavený a preto ešte spáva aj cez obed. V škôlke mi ani nemusia hovoriť či spal alebo nie lebo to na ňom vidno hneď ako vyjde von 😱

marianarem
5. mar 2023

Je to uplna klasika u deti, ze ked su unavene a/alebo hladne, tak je s nimi tazko. Samozrejme aj u nas to tak je.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sundew
5. mar 2023

Samozrejme,my mame doma tiez nespaca,teraz ma 3,5 a neprespí celu noc. Ked je unaveny tak je maly diabol 🤣 ale inak je poslušný a vzdy vysvetľovaním sa snim da. Co naviac funguje (spanok a vyhnúť sa hystérii) je dodržiavať rovnaky REZIM. Nas uz nespáva cez obed a aj náhodný 15 min spanok v aute cez den ho dokáže rozhodiť. Ked nahodou je unaveny skor ako ma ist do postele tak vtedy je najlepsie nechat ho pri aktivite ktoru si vyberie, davat mu stale dve moznosti,aby nad tym zacal rozmyslat

zorkahorka
5. mar 2023

Ano, poznam to. V obdobi vzdoru boli hlad a unava spustacom paradnych scen 🙈 nedalo sa s nim pohnut. Hoci bol hladny a unaveny, jest ani spat (na obed) ako 2,5 ročný uz nechcel.
Su deti, ktore obdobie vzdoru prežijú relativne v pohode a hladko a deti, s ktorými to ide tazsie.
Ked bol vyspaty a najedeny, bol ako anjelik 😊 postupne z toho vyrasta, este take záchvevy unho su. Dufam, ze posledne 😊