Pekný večer... idem k vám pre radu...
Malý má 2 roky... on sa strašne rád kúpe ale keď príde na umývanie vlasov tak taký rev spustí že hruza... dúfam ze je to len obdobie
@katusa32 my.mame 5.5r a stale cirkusuje herecka ak nema náladu 😁a to ked mala 2r hrooza ešte ze byvame v dome daleko susedia inac by sme mali kazdy vecer pri dverách socialku a policiu ze tyram dieta 🙈🤣 taky krik bol pri sprchovani ale.aj pri uspavani ;)
Ahoj, ja deťom normálne sprchujem vlásky tak, že im poviem, aby zavreli očká, zaklonili hlávky dozadu, rukou sa snažím ochrániť im tvár pred vodou a spievam pri tom ,,prší prší, len sa lejeee...,, a funguje to, tešia sa z dažďa 😄
@katusa32 aj moja mala také obdobie pol roka cca...už to prešlo
Ja som môjho naučila ze si ma cupnut zavrieť oči a skloniť hlavu dole rýchlo oplachnem vlasy a je hotovo lepšie pre nás ako zaklanat
@katusa32 Ja som nasho zapisala na kurz plavania koli tomu aky krik bol pri umyvani vlasov. Trosku sa to zlepsilo, lebo pri tom plavani sa potapal a mal vodu v ociach. Zacal byt tiez odvaznejsi a sam si zacal liat vodu na hlavu poharikom. Pomohlo umyvt v zaklone poharikom. Tiez skvele je dat sprchovu hlavicu hore na stojan, kedy voda na neho pada ako dazd. Vtedy mu nevadilo pod tou sprchou stat. Na plavani sa tiez naucil lezat na vode a to je dobry sposob ako oplachovat sampon. Ale trvalo to 2 roky kym sa ako tak upokojil.
Ako vravi @euka210, netreba umyvat samponom, staci vodou. Ja som umyvala samponom asi raz za mesiac.
Ja dávam dcére uterák na tvár...normálne jej uterákom pridržím tvár tých pár sekúnd, čo jej sprchnem hlavičku. U nás pomohlo aj to, že sme mali babku pár týždňov u nás a museli sme kúpiť tú stoličku do vane (pre starších a menej mobilných ľudí). Na to si pekne sadne, zakloní hlavičku, uterák na tvár a žiaden problém. Predtým to bol boj, krik a plač na celú bytovku.
https://www.alza.sk/maxi/reer-silt-ochranny-pri...
vyskusaj