Umývanie 2 mesačného dievčatka

verus16
18. nov 2012

Ahojte, mam 2 mesacne dievcatko a zaujima ma ako najlepsie umyvat genitalie dievcatka, v porodnici mi povedala sestricka ze bude mat vytok ze ho zatial umyvat nemam. teraz neviem ci pri kazdom prebalovani treba venovat pozornost aj malym pistekom, a biely povlak umyvat zakazdym alebo nechat radsej tak. pripadne cim a ako to robite vy??

majuskacechova
18. nov 2012

@verus16 ahoj. mne vravela lekarka ze mam po kupani vatovou tycinkou, ktoru som predtym namocila do olejceka odstranit biely povlak s malych pystekov. ale ked sa vykaka tak jej stale poriadne osprchujem cikulku aj dupku a pri kupani jej vatovym tamponom umyjem a je to v pohode 🙂 😉

verus16
autor
18. nov 2012

dakujem 🙂 a ako casto malu kupes?

kataol
18. nov 2012

já malou čistím žíňkou nebo papírovou žíňkou z DM a každý den, kromě toho, že je potřeba mýt ten povlak, tak se musí dávat pozor, aby ji nezarůstal poševní vchod, takže by se každý den měly stydké pysky trošku roztahovat, aby to vše dobře fungovalo 🙂

monyccka
18. nov 2012

my sme neumyvali nijako specialne, detsky gynekolog nam odporucil nechat povlak tam kde je, maximalne to plachnut teplou vodou. Ziadne olejceky ani vytieranie tamponom nam neodporucil. A co sa tyka zrastania - to je skor zalezitost predispozicie ako starostlivosti - potrvdia to vsetky maminky, ktore s tym mali u dcer problem - opakuje sa to, nech robia, co robia..

vevapeto
18. nov 2012

Ja malinku kupem kazdy den a suske venujem osobitnu starostlivost. Pekne vatovou tycinkou jemne ocistim. Ak sa pokaka, vzdy poriadne umyjem pod tecucu vodu a ked je plienka len od moču, tak vlhcenymi obruskami.

anjelicek26
18. nov 2012

@monyccka - tu si dovolim protirecit, Saska mala ako 2 tyzdnova pysky zrastene, dostala masticku a otvorili sa jej a odvtedy nezrastli... ale to sme pekne umyvali (olejicek na intimne partie nepatri, vysusuje), staci cista voda a baby mydlo...

ivi163
18. nov 2012

nasa dcerka mala tiez taky biely povlak po narodeni. Pediater mi povedal, ze to mam nechat tak , ze si s tym priroda poradi. Mne sa do ale nejak nepozdavalo. Nuz ale jej to zacalo po case zapachat, tak som jej to jemne vycistila vatovou tycinkou a odvtedy sa jej to netvorilo vobec. Takze v tejto veci vyhrala moja intuicia pred pediatrom.

majuskacechova
18. nov 2012

@verus16 kupem ju kazdy druhy den 🙂 😉

monyccka
18. nov 2012

@anjelicek26 to je super a istotne sa najde viacero podobnych spokojnych pripadov. Napisala som blbost "vsetky mamicky". Ale je ich naozaj mnoho, ver mi..aj tu su temy o tom zrastani a vela zien tam potvrdilo, ze to proste zrastalo aj napriek starostlivosti a hygiene atd.. Ze to teda nezavisi len od hygieny a osetrovania. Samozrejme netvrdim, ze neumyvat genitalie dievcatkam, len to neprehanat s olejcekmi vatovymi tycinkami a pod.. Tepa voda staci vo vacsine pripadov.

majuskacechova
18. nov 2012

@ivi163 niekedy treba dat na vlastnu intuiciu 😉

verus16
autor
19. nov 2012

dakujem pekne za prispevky, velmi rada by som sa vyhla zapalom a tak podobne....

bibistec
19. nov 2012

u nas lekarka povedala nedavat dole biely povlak, tak neviem kazdy asi radi inac