Umelé predlžovanie ranného spánku bábätku. Je to ok?

9. okt 2022

Ahojte, je v poriadku ked babatku predlzujeme rano spanok tym ze je v izbe uplne zatemnene ? Cca od 3tyzdna to tak robime a funguje to ze spi rano aj do 9 a viac, ale akonahle je trochu svetlo tak spat uz nechce alebo protestuje pri zaspavani po prvom rannom kojeni o 6. Ma 3m a rozmyslam ci toto nejak nemoze ovplyvnovat jej denne spanky ? Vecer ide spat okolo 19tej.

marianarem
9. okt 2022

A je nejaky problem s tymi dennymi spankami alebo s niecim inym? Moj tiez vedel takto potiahnut rano, este aj v o dost vyssom veku. Mne to vyhovovalo, no casom potom zacal byt problem so zaspavanim na obed, takze som ho zacala budit skor. Kym nebol problem, neriesila som.

autor
9. okt 2022

@marianarem tak len posledne dni zacal byt problem, predtym to bolo celkom v pohode , spala sice kratko - cca 45 minut ale vela krat za den...teraz zrazu zacala byt nervozna nechce poriadne spat, ale ranny spanok sme nijak nemenili...tak len rozmyslam ci to moze byt tym alebo nie

elizabet173
9. okt 2022

tak do 9,00 a viac je dosť neskoro aby vstávalo, neviem, kedy potom zaspí, ale štyri spánky asi nedá, čo deti v jej veku bežne majú .Nemôžeš od nej chcieť, aby spala v noci 14 hodín a cez deň ešte 5,6. Asi by som ju už rán neuspávala. Nie je to bohviečo vstávať o šiestej, ale budú čoskoro posúvať čas 😉, o siedmej už sa dá. Môj vstával aj pred piatou a neuspala som už ani keby čo bolo, no zase večer skôr zaspal a spal celú noc, tak som neriešila.

marianarem
9. okt 2022

Moze to byt tym, malickym detom sa niekedy skokovo zmeni potreba a styl spanku. Ak zacal byt problem, tak by som skusila skratit ranny spanok alebo predlzit dobu bdenia. V tych zaciatkoch to u nas bolo tak, ze zo dna na den sa ta doba, co vydrzal hore, predlzila.

autor
9. okt 2022

@elizabet173 no ja ju neuspavam nasilu ona zaspi v pohode pokial je tma, len ju nakrmim kedze po celej noci je hladna.

evica17
9. okt 2022

Mne sa nezdá že by to fungovalo. Máme tmu v izbe a aj tak vstáva kedy on chce,či je svetlo/tma. Ani na jedného .obaja o 7dmej späť a ráno okolo 5-6 vstávať,či bola zima či leto

autor
9. okt 2022

@marianarem no prave ona aj tak vydrzi kratucko hore, ja si myslim ze ked celu noc bola hore ze bohvieko vydrzi a po polhodine uz zacina byt nervozna , co teda myslim ze je u nej znamka ze by chcela ist spat.

autor
9. okt 2022

@evica17 tak na niektore deti to mozno nefunguje, nasa je taka ze ako je tma tak ju vypne a spi :D je na to strasne naviazana uz od narodenia...budila sa vzdy v podstate s vychodom slnka, a az potom ked sme zaviedli plachtu na okno , zacala spat dlhsie 🙂 ale tak niekedy je to take ze nespi ale len sa vala v postielke aj polhodinu potom zaspi... ale hlavne ze je ticho a my mozme spat 😀

autor
9. okt 2022

@evica17 mozno ste to skusili uz prilis neskoro ked mali nejaky nocny rezim vytvoreny.

evica17
9. okt 2022

tak ak to sama tak chce, asi je unavena a spi. nechaj tak kym vam funguje. uzivaj si to, pride zachvilu ine obdobie , kedy budes na toto s laskou spominat.