Ahojte, vcera som zachytila jednu zaujimavu diskusiu o tom, s kym, ako dlho moze ostat babätko a s kym nie a pod. Otazka v tamtej diskusii ale znela inac, nechcem to miesat dokopy a preto zakladam novu temu. Velmi ma totiz zaujali rozne prispevky o tom, "ci dieta moze ostat 2 hodky aj s otcom" ako spominali niektore mamky, vidim, ze skusenosti su dost odlisne. Niekto to vnima ako prirodzene, niekto vnima otca dietata ako tretiu osobu (v zmysle mama + dieta su jedno a oco je uz v inom okruhu). Velmi by ma zaujimali vseobecne nazory - ako to vidite, ako je to u vas, plus minus pristupu. A nemyslim tym teraz ci otecko pomaha s domacimi pracami, ale cisto by ma zaujimalo - kolko "dostane" priestoru na to starat sa o dieta, byt s nim, mat ho na starosti bez maaminy atd. A chcu to oteckovia? Dakujem, ja potom napisem svoj nazor, ale nechcem od zaciatku diskusiu vychylit nejakym smerom 🙂
mm je s ním koľko chce a kedy chce by som to nazvala... nerobí mu problém byť s ním aj dva dni... v pohode zvláda všetko (okrem prebalovania, ale aj to sa už lepší 😅)
on je súčasťou rodiny, a s príchodom dieťaťa sa nič nezmenilo..
@alenka600 ahoj tak mne neroby problem nechat malu jej otcovi...co je na tom ved je otec teda nech sa zapaja...moj priatel otec malej je rad ked s nou moze byt sam zahraju sa a dokonca mala je lepsia ked je s nim ako so mnou....priznam sa ja som taky spachtos ze spim aj do 9 a mala o 7 vstava a oco s nou da ranajky alebo mi ju donesie nech prebalim alebo nakojim 😉
@alenka600 ahoj, ja mam nastastastie priatela, ktory nema problem postarat sa o maleho, hrat sa, krmit, prebalovat, kupat- nic z toho mu nerobi problem, ked sa mu da, strazi maleho ked som na skuskach, u kadernicky, ked idem rozniest letaky, alebo ked mam stretko s kamoskou, plne mu doverujem a nebala by som sa mu maleho zverit aj na dlhsi cas ale to by zas maly chybal mne 🙂
no ja tvrdim ze moje dieta nema oca,ale mamu dva, obidvaja pracujeme v podstate nepretrzite od jej narodenia a to len vdaka manzelovej praci a jeho ochote schopnosti a odhodlaniu byt s nou uplne v poho cely den.
moj manzel nema absolutne problem postarat sa o deti, cez tyzden bohuzial toho casu vela nema,lebo casto chodi domov uz ked chlapcov ukladam spat, ale cez vikend sa im to snazi vynahradit. pokial nemame nejake celodenne plany,tak sobotu a nedelu doobeda ich berie von, odide okolo 9-9.30 a pridu pred 12tou. aj teraz su vonku a manzel to super zvlada,deti sa tesia a ja tiez lebo si mozem upratat,navarit alebo len tak oddychovat... a nema problem ani ked vecer idem s kamoskami na vinko a on strazi. ako rodicia sme si rovny, nikdy som deti nestavala do pozicie ze su viac moje ako jeho, je ich otcom tak ako ja matkou...a chvile co travia sami,bezo mna, si urcite naplno uzivaju 😀
asi je to fakt ine,zit daleko od vsetkych.ked ma muz volno,teda nerobi a nespi,chcem s nim byt aj ja aj mala,teda sme vsetci traja spolu. vsade chodime spolu,ked sa da.,teda muz nerobi. neviem,preco ich mam nechavat samych,ked chcem byt s nimi aj ja a nechcem nikam ist sama.a teda venuje sa naplno malej a mala ho zboznuje a je naozaj starostlivy milujuci otec.
my sa starame obaja rovnako od narodenia, a ked je s otcom, ani to neberiem ze maleho niekomu nechavam, je predsa s jednym z rodicov.U nas vieme vsetko obaja rovnako, muz pracuje doma aj mimo domu a vie si to prisposobit, a prace nema vzdy nad hlavu. Ked ja mam zlu noc, otec je s malym 2 hodky rano. ked chcem ist do mesta, mm je s nim 3 hodiny doma.doma je to tiez podobne.ja sa ucim sama v izbe a chalani su niekde vonku na zahrade.
Su dni, kedy ma mm viac prace mimo domu, vtedy mi pomoze aspon rano alebo vecer s vecami, alebo je chvilku s malinkym, a su dni kedy sme s malym pol na pol, alebo sme s nim obaja spolu doma alebo inde.
pravdupovediac, asi by som si nerobila dieta s muzom, ktory od rana do noci maka a cez vikend dospi, pozrie futbal a v nedelu nas akoze zoberie na vylet.ved to je cudzi clovek.
moj muz takisto, rad sa stara o maleho a dobre sa stara, aj ho ulozi spat, uz mu aj navaril obed, prebalovat nema problem...podla mna to je super, maly ho zboznuje, su taka podarena dvojka...dieta potrebuje cas straveny aj s otcom, otec je uplne ina energia a dieta potrebuje aj tento protipol k zenskej-materskej energii, aby bola rovnovaha, ved pre nieco toho otca mame, nie? podla mna ma nezastupitelnu ulohu v zivote dietata a v ziadnom pripade by sa nemal otec odstavovat. Samozrejme, pokial ma sam zaujem, vynutit sa to neda.
U nas je to tak ze cez den kym je mm v praci som s malym samozrejme ja, ked mm pride z prace cca o 16.00 tak ideme spolu von, som s nimi, ale mm beha okolo maleho...takze si mozem vklude sadnut na ihrisku na lavicku a oddychovat... cez vikend je to tak ze v sobotu a v nedelu doobeda idu spolu von, ja upratujem, varim, no vsetko co treba...su sami a je im spolu fajn...🙂)) takze mm ma neobmedzene moznosti byt s malym kedy chce a kedy mu to cas dovoluje...dokonca ked idem niekedy vecer von, maleho ulozim a idem, a mm je s nim doma🙂)) a chodim aj cvicit 2 x do tyzdna vtedy su tiez spolu...🙂)
mno... ja mam manzela, co cez tyzden chodi domov po 18.00... niekedy po 20.00 hod... a cez vikend tiez niekedy jeden den robi... ale aj to malo co je doma kym ide Mirka spat (1 - 3 hodinky v tyzdni a jeden den cez vikend) sa Mirke maximalne venuje 🙂 ... samu s nim som ju nechala ked mala asi dva mesiace... prebalil, nakrmil, dal spat... aj kocikoval velmi rad... kludne som si mohla ist nakupit, na urady, kavicku.... ked mala dva a pol roka nechala som ich samych asi tyzden (bola som na sluzobnej ceste)... a zvladli to... teraz, ked sa nam narodi druha slecna verim, ze to bude podobne... ze sa obcas budem moct venovat iba starsej (alebo naopak)...
No drahy je s malymi sam skutocne malo, cez tyzden tak hodinu denne pred spinkanim a teda cez vikendy, co dva v mesiaci byva tiez niekde mimo na sluzobkaych ci v nemecku navstevuje staruckych rodicov. Takze tak. Si nevyberies. Ja som si to zariadila tak, ze vsetko mam pod palcom ja a co on urobi navyse beriem ako +. Aspon sa nenervacim s tym, ze mi nema ako pomoct v normalnom beznom rodinnom zivote. Akoze mame vsetkucko, financne nam nic nechyba, navyse nas velmi miluje, to je aj tak to najdolezitejsie. Cez vikend pomaha ako sa da, necha ma rano sa vyspat, deti nakrmi, oblecie, ide s nimi za tu dobu von, v domacnosti porobi co mu prijde pod ruku a ziadna robota mu neni blba, od pradla po zmyvanie dlazky, co vidi urobi.
Takze nie, nema problem sa postarat o deti, navyse ho zboznuju.
no moj drahy ma rovnaku funkciu ako ako iba stým rozdielom že ja kojim a že mala zaspi iba pri mne ked sa náhodou zobudi ako náhle zbadá tatina hned sa prebere a ide sa hrat dobehnem ja kuknem na nu a hned spi 😀 čo sa týka výchovy mame na nu rovnaký názor až na to ze ja malú častejsie vyhreším....inak si myslím že sme rovnaký rodičia vo všetkom drahý nemá problém navarit to robí strašne rád ,oprat,upratat ak treba lebo malú práve kojím,uspávam tiež nemá problém ju postrážit ak idem do obchodu cez výkend vyspávam malú dá vycikat prezlečie a ja sa budím s ranajkami a kávičkou na stole 😀 ...samozrejme všetko záleží od volného času všetok volný trávime spolu ak je v práci tak sa sme vonku s kamoškami samozrejme podla toho čo mam doma na robote atd...
Takze pridam konecne aj ja svoj pohlad, ale nechcela som na zaciatku nikoho zakriknut. Mna prekvapil ten postoj mamiciek "dat postrazit dieta AJ otcovi", nebudem tu teraz citovat, ide mi aj o viacere diskusie na MK, clovek si to tak na pozadi moze vsimnut, ze matka az takmer VLASTNI dieta a oco ma moznost sa pripojit.
Chcela som vediet, ci som spadla z marsu, alebo co, lebo ja sice dieta len budem mat, ale ani na sekundu som nezvazovala, ze by ho manzel NEmal mat v kompletnej starostlivosti so vsetkym, co k tomu patri. OK, asi ho nenakoji, ale viete ako to myslim 🙂 Dost zasadne nesuhlasim s trendom, v ktorom my zeny si uzurpujeme pravo na dieta a u muzov potlacame trend k tomu, aby aj oni boli plnohodnotni v tomto. Velmi zvazujem aj to, ako si po case najst taku pracu, aby som nas uzivila ja a aby som dala manzelovi a dietatku/detom sancu aby boli spolu oni doma. Casom, ked bude mala vacsia, nie ihned. Nebude pre mna lahke sa od nej odtrhnut a ist pracovat na full time, ale ja to nevnimam ako samozrejmost a nechcem mazelovi ukradnut tu jedinecnu moznost v zivote - byt v utlomm veku s vlastnym dietatom sam. Ja mozem byt s dietatom sama - a urcite to bude ine, ako byt s nim + s inou osobou (ci uz to bude manzel, alebo hociake ine osoby, ale ta interakcie je uplne ina). A preco by som nemala dopriat mazelovi tiez toto pravo na intimitu s dietatom?
Samozrejme nechcem tu mudrovat v pripade manzelstiev, kde partner nechce/nemoze/je mu to jedno/nema vztah - v tom pripade si mamicka nenavybera, takze nechcem sa teraz robit mudra !!!!!!
A prosim vas, mam este jednu otazocku - a teraz si mozno vysluzim masivnu kritiku aaaau - ale v drvivej vacsine pripadov tu na MK citam, ze "som manzelovi nekonecne vdacna za to, ze bol so mnou pri porode a podporil ma a pomohol mi"......ok, hovorme zase o pripade, ze obaja chcu byt dobrovolne pri porode (od zeny sa to berie ako psia povinnost - vsak dieta porodit musi ona, tak priestor na pochybnosti nema ziaden a bodka. no ja b y som drahemu dopriala, nech moze porodit on, ja by som menila a teda pochybnosti mam, priznavam sa 🙂 a teraz konece ta otazka - vnimate ako primerane byt "vdacna" manzelovi za to, ze je pri niecom, do coho sme sa dostali spolu?????? Dakujem a dufam, ze som nikoho nenastvala 🙂
moj manzel ostal s malou 1x ked ked mala tyzden.Este mi nevybrali ani stehy po cisaraku a uz som sa musela kade tade hlasit a brat novorodenca k sebe do roboty (ARO) bolo pre mna scestne.Takze par hodin prezili v pohode a vedela som ze je o nu dobre postarane.Nebol rodic o nic kratsiu dobu ako ja.Vstaval ku nej,prebaloval,krmil,kupal bez debaty a tak je to aj do teraz.Ked je doma vezme ju von alebo na vylet a ja zatial davam do poriadku byt alebo proste len tak odpocivam.Nestava sa to ale casto to preto aby som si te neprestala vazit a vedela si to uzit 😀
@alenka600 ahoj, dobrú tému si otvorila 😉 môj manžel je tiež príkladným otcom nášho syna, ani na sekundu som nezaváhala zveriť mu ho do rúk už od jeho narodenia. Majú spolu skvelý vzťah, silné puto a som tomu nesmierne vďačná 😉
ten posledný dotaz "byť vďačná manželovi, že bol pri pôrode" - prečo nie? 🙂 Ja som to síce nikdy neformulovala ako prejav vďačnosti (ale opäť, prečo nie? 😉 ), ale je fakt, že som rada, že tam bol a nespanikáril ako niektorí oteckovia dokážu (nič im nezazlievam 😀 ) a bol mi veľkou oporou. Bol svedkom toho, ako sa prcek dostal na ten svet a veľa vecí vnímal omnoho ohľaduplnejšie ako by možno vnímal, keby pri pôrode nebol 😉 Vy ste sa ako dohodli s manželom? chcel by byť pri pôrode? Chcela by si ty, aby bol pri pôrode? Lebo sú mamičky, ktoré tam svojich manželov a priateľov nechcú 🙂
@alenka600 ahoj, k prvej otazke znie moja odpoved.... jednoznacne stavat otca na rovnaky stupen ako matku. nech si vsetko okolo dietata vyskusa, vsetko na co si trufa samozrejme 😀 ak sa niecoho otecko boji, ma obavy, tak babatko to citi a bude o to nekludnejsie. manzel mi od prvej chvile pomaha, stara sa o malu, kupal, prebaloval (tvrdil, ze nebude len ked popisana bude a nakoniec prebaloval nech bolo v lienke nalozene cokolvek) kludne by som ju s nim nechala na viac dni. teraz ked som tehotna, tak si ju vzal na starost v noci a ja spim v inej izbe aby ma neskopala.
k dalsej otazke snad tolko.... mazel bol pri porode a ze kto je komu vdacny? tazko povedat, resp. viac vdacny? asi tak by som to povedala. moj muz ma velmi podporil, ale ze by to nejak zmenilo moj pristup k nemu? nie v tom zmysle, ze teraz ma bude mat v sachu s niecim a bude moct za to daco pytat, ved uz som mu dala to najdrahsie co ma ... nasu dceru. a ked uz sme pri tom, po porode vsade rozhlasoval, ze klobuk dole pred kazdou zenou, co daruje dietatu zivot, a nazval ma hrdinkou. ten pocit v nom dodnes trva a ked si spomenie na porod, stale sa mu vybavy vsetka ta bolest, co som podstupila. je to kazdeho vlastny nazor, ci mat chlapa pri tom alebo nie, ale spravodlive uz naozaj je, ked to male privediete na svet spolu. no tu zase prichadza dalsia skutocnost... ci to bude porod prirodzeny, alebo cisarky, lebo su pripady, ked otecko tam nie je. my mu daco dame a on zato nic? neda sa to tak nazvat ani vtedy, ved si uzije tych starosti a mozno je to najdlhsich 20min jeho zivota, ked vie, ze mu privadzate na svet jeho dietatko a on vas pritom nemoze drzat za ruku. snad tolko 😉 ak sa otecko citi na to byt pri tom, nech sa paci, a ked nie, treba respektovat 🙂
Moj manzel je s malym kazdy den ked pride z prace (chodi sice neskoro, no ked pride, pekne sa s nim pohra, prezlecie do pyzamka, nakrmi...). Ja mam oddych po celom dni. Vecer ked chcem ist s kamoskami raz za cas niekam, tak je s nim tiez on, on taktiez zasa ide niekedy von s kamaratmi, Dalej s malym spi cez vikend manzel v detskej izbe (ja s nim spim cely tyzden ked manzel vstava do prace, a cez vikend sa vymenime, aby som sa ja vyspala aspon dve noci zo 7). Taktiez v sobotu ci nedelu manzel pravidelne berie maleho doobeda na prechadzku a na nakup, a ja si zatial doma poupratujem, navarim obed. Potom travime cas spolu vsetci traja vonku, na prechadzke, alebo doma.
Podla mna je to prirodzene, nevidim dovod, preco by som s malym mala byt stale ja, on je takisto rodic ako ja. Maleho sme chceli obidvaja, obidvaja ho milujeme a obidvaja sa o neho starame rovnym dielom. 😉 Svojho muza by som nevymenila za ziadneho ineho, lebo ked niekedy citam aki su ostatni, tak mi az zaludok zviera.
@snopkulka dakujem🙂
Som strasne rada, ze je tu tak vela mamiciek, ktorych partneri sa naplno venuju detom (v ramci casovych moznosti). Uz som sa vazne citila ako ufon a preto mi to nedalo a otvorila som temu.
A co sa tyka toho porodu - preto som to napisala tak, ze ak obaja chcu - lebo proste su aj taki co to nezvladnu, nemozu a nechcem nikoho sudit! A viem si predstavit, ze to musi byt velka opora, s tym suhlasim. A presne to citim ako Ty - je to dobre, ale preco ten prejav vdacnosti? Tomu sa sazim porozumiet. Lebo som manzelovi vdacna, ked sa mi nechce a on vstane a urobi mi kavu, alebo ked mi natankuje auto, lebo to nerobim rada 🙂 Len nerozumiem, ze preco zena prejavuje vdacnost za nieco, do coho sa spolu dostali a spolu by to mali dokoncit. Ale to je len moj uhol pohladu, nechcem sa tvarit ako najmudrejsia na svete a preto, ze ja si myslim, ze pri porode ma byt, ze je to nieco prirodzene a je to jeho uloha ako pri plodeni tak aj pri rodeni, tak to este neznamena, ze to je unverzalna "pravda".
Takze u nas je to tak, ze manzel sa skor rozculuje, ked mu niekedy hovorim, ze este neviem, ci ho zoberiem so sebou 🙂 A este ho trosku natriem, lebo na tomto som sa vyborne pobavila 🙂 boli sme obaja na stretnuti s porodnou asistentkou, teda bola som tam ja + dve PA + manzel a on sa ich opytal, ze kto ma pravo rozhodnut o tom, ci bude dieta kojene, alebo nie. Tie PA sa snazili to ustat bez usmevov a co najserioznejsie mu vysvetlit, ze o tom rozhoduje matka, ale moj drahy bol totalne sokovany, ze ako moze ma len jeden z rodicov vylucne pravo rozhodnut o niecom, co sa tyka dietata. Chudaci moj urazeny 🙂)))
(Ale v principe ma jeho otazka zmysel - len preto ze su prsia moje, tak mam pravo len ja rozhodnut o strave dietata?)
@alenka600 tak hadam sme obaja vdacni za to ze mozme byt pri porode 😀 takto-moj muz prv vymyslal, ze tam nechce ist, pretoze sa bal, ze mi bude este robit zle.on sa bal ze tam bude okrikovat ludi a stresovat a tak.Tak som mu povedala, ze tam byt musi, lebo sa bojim a potrebujem aby tam bol.Tak bez slova isiel.Inak podla mna nie je az tak uplne najdolezitejsie aby bol muz na sale pri samotnom porode, skor aby napriklad hned ako sa babatko narodi mohol byt tam s rodinkou a ten cas prvych dni je tiez vzacny.Moj chlap to zvladol dokonale, aj kontrakcie aj pichanie epi, ale bohuzial pri porode nebol, lebo som nakoniec isla sekciou.
Pre mna bol skor otrasny zazitok to, ze som s nim nemohla byt po porode, a hlavne ze si nemohol malinkeho zobrat ani na ruky a videl ho 5 dni iba cez sklo 😔 Tuto chybu by som nikdy nezopakovala (debilna antolska)
Inak je samozrejmost ze chlap chodi do nemocnice, zoberie si dovolenku, je pri novorodencovi s mamickou..ale samotny porod, ak tam ma byt iba zataz a stres, nech radsej ostane na chodbe 😝
baby,
javam poviem realitu v mojom okoli:
"moj manzel-priatel je taaaaaky uzasnyyy, tak mi pomaha s babatkom.... kazdy vecer ho kuuuupe" alebo" dvakrat do tyzdna idem na hodinku a pol cvicit" a on je s malym-malou uuuplne saaam!!"....
aaach, no fakticky uzasne. kurnik sopa!!! matka je cely den s babaom, ide sa roztrhat, okrem starostlivosti o babo upratuje a vari drahemu veceru, ked pride z prace. neviem, asi som feministka, babo este len cakam, ale takzto model sa mi veru nepaci. myslim, ze rodicmi su muz aj zena rovnako, preto otazka, ci nechavat babo s otcom, mi pride smiesna. ano, ine je to uz z pohladu muzskeho postoja. pretoze zial v mojom okoli otcovia majubabatka len na pochvalenie sana verejnosti, inak po veceroch chodia do mesta, na diskoteky, atd atd. a mamina pekne doma sedi zavreta s babatkom.
prepacte, ze som sa tak zoyculila, iba hovorim skusenosti z mojho okolia. u nas na priklad prichadza uplne v uvahu, ze otecko ostane doma s babom na materskej.
@teleranka To je uplne v pohode, niet sa za co ospravedlnovat, ved aj vo mne to uz bublalo a musela som polozit tu otazku, lebo som nechapala co sa okolo deje.
Prajem Ti, aby sa Ti nakoniec vsetko vyvinulo podla Tvojich predstav, nech uz su take, ci onake. A prijemne tehotenstvo, drzim palce!
(A som rada, ze si sa odvazila napisat, ja si casto zahryznem do jazyka aby ma niekto nebuzeroval, ze Ty este nemas dieta tak co sa pchas do temy..)
ja osobne to vnimam dost patriarcharne, role muza a zeny su rozne. Pre mna dost rozne. Starame sa sa casovo rovnako ale kazdy inak.
@daniela1974 Mozem sa opytat, ze ako inak? Ze ako konkretne, ak Ti nevadi o tom pisat.
Touto otazkou nevyryvam, uprimne ma to zaujima.
ja to vnimam tak,ze obaja sme rodicia.moj manzel je uzasny s malym.okedy sa narodil. a mna by ani len nenapadlo rozmylat,ze kolko je muz s malym osamote.moj muz je uz dlhsie nezamestany a sme vsetci traja spolu 24/7 a co sa tyka vychovy maleho,je to super.co sa tyka financii,tak nam uz hori za zadkom veru,no co sa rodinneho zivota tyka ,tak je to uzasne. 🙂 lepsieho otca k malemu som si ani priat nemohla 😉 aj teraz lezim doma v posteli chora a manzel je cely den s malym.
@alenka600 moja skúsenosť... mm sa najskôr bál chytil malú, takže som ho všetko učila, jemu sa zdala taká drobná, dokonca sa ju bál aj pobozkat, aby jej neublížil... ale postupne mu to išlo lepšie a lepšie....
dnes ma zastúpi vo všetkom, aj ked niektoré veci sa ešte spýta a oblečenie mu väčšinou pripravím, ale nie preto, že by si neporadil, ale preto, že to viem proste lepšie ako on... ochotu má, ale kým nie je treba, je to samozrejme na mne..a momentálne schvalujem že to máme rozdelené, ja idem z práce po malú, starám sa o nu a on zas prerába náš budúci domov, takže tam nie je o čom 🙂
otcovia typu, že sa ničoho nedotknú, čo sa dieťaťa týka a prípadne, ako tu už niekto písal, že chodia na diskotéky a podobne... akože to nie len že nie sú dobrí otcovia, ale ani manželia, to čo je za manželstvo, ked si chodí chlap bez ženy na diskotéku? to tak tínežeri sa chovajú a nie niekto zadaný... takého chlapa by som nechcela vôbec 😝
my si to prave ideme doma "vymenit" 😉 (samozrejme aj doteraz sa manzel zapajal do starostlivosti aj do vychovy deti.. a aj do chodu domacnosti) od oktobra sa chystam do prace a manzel ostava s malou doma, on si vie zladit pracu tak, aby pracoval az ked sa ja vratim domov..takze si aj on vychutna rodicovsku dovolenku (uprimne, trosku ziarlim, ze s nou ostane doma on a ja budem v praci ☹, ale manzel sa na to tesi)
@alenka600 u nas to bolo od narodenia oboch deti tak, ze sme sa venovali akosi rovnako. ja som kojila, muz dokrmoval z flase (starsieho). kocikovat isiel tiez obcas bezo mna. ved kocik nemusime tlacit dvaja. starsi, ked mal tyzden, ostal s mojou sestrou - boli sme na surovej stavbe obzerat byty.a cuduj sa svete - prezil tie 4 hodiny bezo mna. ked plakal, sestra dala odstriekane mlieko. to iste, ked mal asi 3 tyzdne - babka ho isla sama kocikovat. boli mimo domu asi 2 hodky - tiez to prezil. ked mal asi 8 tyzdnov, pokracovala som v kurze spanielciny - strazil ho muz. syn sice odmietol vtedy uz flasu (ktoru pred tym pouzival v pohode) a tak si na mna vzdy pockal.
u mladsieho bol postup rovnaky - na spanielcinu som isla, ked mal 5 tyzdnov. muz bol sam s 2 malymi detmi. obe prezili.
moj nazor - deti ak maju stastie, maju 2 rodicov - mamu a otca. obaja maju rovnake pravo a povinnost sa o deti starat - samozrejme v ramci moznosti. t.j. kedze moj muz pracuje, ja som doma, tak sa im venuje vecer. ked je doma nacas, tak kupe a uklada on. cez vikend - 90% casu travi s nimi on - nie preto, ze musi. ale preto, ze chce a deti sa na to vzdy velmi tesia. mna si cez tyzden uziju az-az.😀
co sa porodu tyka - som rada, ze tam bol, ale bol tam dobrovolne. dohoda bola - kym bude chciet ostat - ostal dokonca. vazim si to - pretoze zo zaciatku mal nazor, ze chlap pri porode nema co hladat. ale pocas tehu zmenil nazor a nakoniec zostal az do konca - pri oboch. vdacna - nemyslim si, ze je to to spravne slovo, ktore by som pouzila v tomto pripade 😉
@alenka600 moj manzel moze byt kludne s miskou aj cely den. od malicka sa o nu stara prikladne. keby sa mi nebodaj nieco stalo, v pohode ma plnohodnotne zastupi. muzovi absolutne doverujem, je to slusny, vychovany muz. nema problem s vychovou jeho dcery.