Ahojte rada by som sa opytala na vase skusenosti. Moja mala ma 10 mesiacov a poslednych par tyzdnov je velmi ukricana. Krici stale ked sa hrame ked daco chce aj ked nieco nechce. Ked sa jej nieco nepaci tak krici este silnejsie a do toho aj place a prepina sa a vidim tam aj naznaky hadzania sa o zem. Prosim vas je toto len nejake obdobie a prejde to alebo sa mam zmierit s tym ze z nej bude ukricana nervacka. Ja sa nanu snazim jemne tichucko hovorit aby nekricala ze sa budem pekne rozpravat tichucko ale ona vtedy krici este viac ..
@adiicka Pravdepodobne sa to zlepsi, ked bude vediet rozpravat, teraz okrem toho kriku asi nic moc ine nema na vyjadrenie. Ale moze byt, ze bude taka vyraznejsia povaha.
Ja by som vo chvili kriku na nu nepozerala a vobec by som na nu nereagovala. Vsetko s pokojom a laskou. Jasne, ze by v skutocnosti bola pod mojou kontrolou. Hned ako by trocha prestala, tak by som ju veselo priviedla na nieco ine, co ju zaujme ci rozveseli. Samozrejme ak sa da. Mozno je este na to malicka, ale vacsinou sa tieto prejavy stupnuju, ked dietatko zisti, ze si tym vymohlo pozornost. Musi zistit, ze krikom nedosiahne nic.
a ma iny sposob ktorym vie komunikovat? Asi nie. Musi to byt pre dieta dost frustrujuce. Skus sa chvilku dat na jej miesto, ze zazijes nieco "hrozne" a potrebujes sa zdoverit kamaratke ale nesmies rozpravat pisat nic.... a to nieco "hrozne" moze pre dieta byt napriklad nahly silnejsi zvuk, nieco co Ty ani nezaregistrujes.... mne dieta napriklad rano chytilo hysak, lebo sme nastupovali do auta a "preletel" vlak. Bola ma a zrazu hluk a preblesk svietiel....
@adiicka je malinká. Moja vískala. Našla si v každej miestnosti najlepšiu ozvenu a tam spustila. Ona vyrástla v tichu, väčšinou ani hudba nehrala. Ale bolo to len obdobie. Nejako musia nadobudnúť komunikačné zručnosti a vytrenovat hlasivky.
Toto platí pokiaľ je fyzicky v poriadku.
Ku komentáru vyššie, kde si ju nemáš všímať mi nedá sa nevyjadriť. Ona má v daný moment iba teba. Pokiaľ je v nepohode, chce ti to dať vedieť, aby si to vyriešila. Tváriť sa, že si tam neni, riešenie nie je.
A nejdú jej aj nejaké zuby? Moja je vždy ako démon uhučaná a nevrlá, to hneď viem, že prichádzajú super týždne.
Jasné, že je to obdobie a že to prejde. My sme mali to iste. Vískanie kvôli všetkému. Každý večer po uspatí som bola tak ohučaná, že som hodinu až dve potrebovala sedieť v úplnom tichu 😃 prešlo to po 2-3 týždňoch..
Su rozne povahy a rozne obdobia.