Maminky, viete mi prosim odporucit ucinny prasok na pranie? V poslednej dobe sa mi stava, ze na obleceni ostavaju skvrny. Periem na 60 vacsinou. Denne 2 krat prezliekam dceru. Pouzivala som tekuty persil a teraz mame denkmit. Neviem, kde robim chybu, no aj bezne skvrny napr. od kakaa ostavaju na veciach..chcela by som skusit nieco overene a dobre, ak nic nepomoze zameriam sa na pracku 😊
Pozeram, ze mas rocne dieta. V takomto veku mal syn velky podbradnik, pretoze niektore fľaky nevyperie ani rakúsky Ariel
Ked bol vacsi a uz nechcel podbradnik, tak na jedenie mal dve tricka. Tie po par mesiacoch mali neidentifikovateľnú farbu
@pribinak no slecna ma obdobie, ked jedlo z ust vypluje do ust, skontroluje a znova vlozi do ust. Cize u nas koniec rukavov vyzera otrasne. Body, co ma na doma uz ani neriesim. Ale taky velky podvradnik mam v plane, ked niekde najdem, urcite kupim. Aj mne slabe skvrny vobec nevypralo 😏 Nechce sa mi vsetko riesit zlcovym mydlom.
Vzdycky skvrny vopred namocim, vyperiem v rukach, v pracke ich ziadny dobry prasok nevyperie.
Mne sa na skvrny osvedčilo pridať k bežnému prášku do práčky dve odmerky praskoveho Sanytol odstraňovač škvŕn. Vyskúšaj.
Na skvrny je dobrý aj kypriaci prasok do peciva, môj partner teraz doniesol z prace ze totalne uplne cierne monterky od oleja a neviem coho este farba tych monterok je neonovo zelená ale boli cierne, dala som 3 kypriace prasky aj jar na riad lebo predsa olej, ariel a,dala prat na 60, a su ako nové 😊😊😊
@jankastraskova A nevyhodila ti práčka chybu, že "nadmerné penenie". Niektoré práčky túto funkciu majú a prací cyklus nedokončia. Aj mne by sa takéto niečo na manželove moterky zišlo, len sa obávam, že keď tam šupnem aj Jar, tak to bude moc peniť. Už sa mi to stalo aj vtedy, keď som dala viac prachu na pranie.
Skús fľaky predprať ručne s klasickým štvorcovým mydlom Lanza marsiglia, potom šup do práčky
Na škvrny je najlepšie tekuté žlčové mydlo z DMky. Ak je škvrna "jemná", potriem, vyšúcham v rukách a ide rovno do práčky. Ak je škvrna agresívnejšia, natriem, nechám pôsobiť cez noc, potom prešúchnem v rukách a do práčky. Zatiaľ mi vypralo vždy všetko.
Škvrnu musíš vždy vyprať najprv v rukách, práčka ti ju málokedy odstráni.
nastrúhať do prania kokosové mydlo
Dakujem za rady 😊 Urcite vyskusam
nepouzivaj tekute prasky, okrem toho, ze ucinnost prania je dokazatelne/ v testoch/ nizsia, kazia aj pracku, po case smrdi,,..
Odolne flaky zaper hned pracim mydlom... kakao, ovocie....mastne jarou ( prostr. na riad nejaky, prasok neodmastuje ani jeden ) apod...
Mne sa osvedcil ariel a persil a to periem vsetko na 40tke... ale teraz som 1x kupila surf a nenormalne krasne vonia po nom pradlo.... farebne som prala.... ja len prasky, gely vobec...
Este obcas pouzijem aj take tie tekute prostriedky na skvrny.... a take namocene dam prat normalne....
no a kedze jedlo vypluva.. tak podbradnik a na nohy staru utierku.. tak si ochranis oblecenie.. ja to tak robim stale....polievky a pod.
Tekuty ariel na 40, je ale dosť silný, nedávať veľa, ani nepreplnovat práčku, inak hrozia tie škvrny.
@diana228 ariel mountain spring - namocit cez noc, alebo rychlovka je IBERIA - nastriekas a zmizne vsetko okrem farby ktoru pouzivaju deti v skolke. Inak neviem ci vies, ale prasok ma lepsi praci ucinnok ako gel - navyse je hygienickejsi, pretoze sa neusadza okolo bubna.
@kittykat22 @katrin21 denkmit co mam, som kupila uz nie tekuty, nakolko som hladala nejake informacie skor.. ocakavala som od neho asi zazraky, ktore sa nedeju. Dakujem za tipy, vyskusam 😊
@janci05 tej jari som dala len trosku, a v pohode mi to vypralo a monterky ako nové 😊
@jankastraskova Tak aj ja vyskúšam. Mne chodí každý týždeň ako prasiatko domov.🙂
Su rozne odstranovace skvrn a mne zvacsa pomahaju..v lidli pri tyzdni cistoty odstranovac so stetinkou, a v poslednej dobe pouzivam amtibakterialny vanish..ten je top. Za mna vanish.. pri malej zo zaciatku zaberalo zlcove mydlo ale nerobilo mi to dobre na ruky tak som presla na biely cif do kuchyne..obsahuje zlcove mydlo a na skvrny aj zaprate zaberal.. 🙂
Priliať trošku Vanishu a octu 🙂
Ahojte, ja pridavam k arielu, 1 odmerku pripravku z dm je to v takom bielom vedierku, super na skvrny...stoji to okolo 3€. Mala mi podbradniky odmieta, tak sa prezliekame velakrat. 🙂 Dnes som dala vyvarku a body su krasne bielulinke..
Ahojte určite odporučam prašok Baby a sensitive eurona ,je vhodny pre alergikov,atopikov,astmatikov . Ten použivam aj na dospelacke prádlo,zostáva krasne biele.Na škvrny tiež eurona odstranovač škvrn,ten odstrani aj moju čiernu farbu z blúzky a na zapraté plienky tiež eurona agent,Nedam na tieto vyrobky dopustiť. rada odpoviem, popripade poradim ako ušetriť pri objednavke,totiž daju sa objednať len cez e -schop.
Ja pouzivam Savo prasok. Je super. Da sa porovnat s Persilom aj Arielom. Pridavam do prania odstranovac skvrn z Lidl alebo z Tesca. Veci mam krasne ciste a vonave 😊 pri dvoch detoch
Vyhod gely, normalny prasok vyperie. Ziadne agresivne chemicke odstranovace skvn, tie ti akurat tak znicia pradlo. Skvrnu najlepsie potriet tekutym zlcovym mydlom, na ssarsiu "zazratu" skvrnu nechat trochu posobit, aj cez noc ak traba. Ja pouzival len ecokologicky prasok bez enzymov, zlcove mydlo, ziadne gely, ziadna avivaz, ked treba aj s predpierkpou. Kvrny absolutne nemam a to pouzivam aj latkve plienky a ani tie nemaju skvrny.
niektoré škvrny nejdú vôbec preč... žiaden prášok nepomôže...