Účinné rady s nočníkom

10. aug 2024

Ahojte dievcata, prosim mate nejake rady ako zacat s nocnikom?
Krpec ma 16 mesiacov. Je to este skoro ale uz by som rada zacala. Dokazem ho "prinutit" sadnut si nan ale hned vztyk a zoberie nocnik a hra sa s nim. Co hned zakazem lebo nechcem az si mysli, ze to je na hranie. Skusam ho zabavit, spievat si, trhat toaletny na mini mini kusky. Ale vydrzi chvililinku.

taktotedanie
10. aug 2024

Nieje pripraveny, najhorsie je ze ho na tom nocniku zabavas a drzis ho tam, precitaj si odborne clanky ze sa to uz absolutne neodporuca pretoze sa oslabuje panvove dno a do buducna moze mat problemy s defekaciou - co by si asi nechcela ako matka predpokladam
A jedinym vysledkom bude to, ze dostane blok na nocnik ked ho tam budes davat nasilu sadat a zabavat a potom mu ho zakazujes robis protichodne veci, na ktore potom doplatis
Staci dietatu ukazovat vzdy ked prejdete okolo nocnika ze tu je nocnik a tu sa robi toto a toto, brat ho so sebou na wc atd v tomto veku rpbis az az
Dieta je pripravene na skusanie nocnika ked vie samo zchadzat hore dole po schodoch, vie si samo obliect a dat dole nohavice a rozumie zakladnym pokynom dones prines odnes, to je najvhodnjsi zaciatok ucenia na nocnik a aj vtedy je to dlha cesta ze ho davas takto skoro je zbytocne a nema to zmysel lebo nechape co od neho chces a ocakavas a nevnima este potrebu vyprazdnovania sa

koniarova
10. aug 2024

Ja ti dám radu. Nočník vyhoďte a začni s normálnym záchodom. A 16 mesiacov je málo. Počkala by som.

autor
10. aug 2024

@taktotedanie okrem obliekania sam to zvlada ale skusim to bez zabavania 🙈

autor
10. aug 2024

@koniarova s normalnym?

anketkarka
10. aug 2024

Už je pozde. Keď naučíš to dieťa sedieť na nočníku kým nevie chodiť, tak mu to príde prirodzené. Ak to skúšaš potom, tak sa nečuduj, že Ti tam sedieť nebude. Žiadne zdravé dieťa v tomto veku nebude sedieť na jednom mieste dobrovoľne, keď ani nechápe, prečo by tam malo sedieť. Preto mám názor, že už je proste pozde a musíš teraz už len počkať, kedy pochopí, že ľudia prirodzene nerobia potrebu do plienky a bude vedieť ovládať svoje procesy vedome. Ja som obe deti dávala na nočník od vtedy čo začali sedieť, a preto nepoznám toto čo Ty opisuješ. Moje deti pochopili na čo slúži nočník skoro a nemali na ňom problém ani obsedieť, lebo si zvykli kým nevedeli chodiť. Cikali do neho už menšie hneď po zobudení a niekedy sa podarilo aj pred kúpaním a veľmi sme sa tešili, aby pochopili, že presne na toto slúži nočník. U Teba je možné, že sa už skamaráti len zo záchodom ako to vidí od dospelých.

maninka1974
10. aug 2024

@anketkarka presne môj názor tiež som ho začala dávať kým nechodil úplne pochopil kým som.ho odplienkovala vedel ze sa tam cika kaka...nemala som problém

biglovemom
10. aug 2024

Zamna je to zbytocne ucit na nocnik.
Ked raz bude dieta pripravene, dat nocnik,tu sa cika/kaka a hotovo. Zbytocny krok taketo „nutenie“

malaopicka
10. aug 2024

Neskoro podľa mňa tiež, keďže doteraz robil potrebu do plienok, nebude to len tak, aby pochopil, že to už nesmie. Ja som dávala od 6 mesiacov, keď začal sedieť a veľmi rýchlo to pochopil. Nemali sme žiaden problém, proste si zvykol a hotovo. Teraz to berie ako normálnu vec.

autor
10. aug 2024

@anketkarka vyborny napad, cakam druhe tak to vyskusam 🤞

autor
10. aug 2024

@malaopicka skusim to a s tymto sarkanom to snad nejak zvladneme 🙈