Učenie na nočník takmer 2-ročného syna

bibg
22. máj 2020

Ahojte, idem si po radu. Syn bude mať v auguste 2 roky. Už cca 2-3 týždne špekuluje s plienkou. Dáva si ju dole, naťahuje ju stále alebo si vybera čvirka. Tak som ho začala učiť na nočník no ešte ani raz tam nespravil potrebu. Ani malu ani veľku. Keď ide na velku tak sa schováva a samozrejme spraví to do plienky. A keď na malú, tak každý deň ho musím prezliekať čo si niečo spravil s plienkou a preciká sa. Skúšala som mu dať treningové nohavičky ale ani za pana ich nechce mat. Tak som teda kupila male slipky a tiez ich nechce mat, stale to natahuje a vybera si ho z toho von. Ešte nerozpráva, vypýtať sa nevie. Neviem čo mám robiť. Mám to nechať tak a ešte počkať kým mu to samému nezačne vadiť? Posledné dni už prisiel s tým že mu vadi aj kako v plienke ale neviem ako mu mám vysvetliť ze musí isť na nočnik. Asi týžden dozadu som skusila isť rovno na wcko. Najskor som išla ja, cikala som videl co sa robi a potom som tam dala jeho a nič. Len som ho z toho dala dole a už sa pocikal na zem. Poradte ďakujem.

elii5
22. máj 2020

Ja by som ešte počkala. S dcérkou to bolo skoro to isté. Niekedy sme utekali na wc alebo nočník, keď sme videli, že sa išla schovať ( znamenie na veľkú 😁), aj sme nechali sedieť na nočníku a vodu som prelievala, alebo dávala, keď sa náhodou podarilo tak sme ju pochválili, tancovali atď, ale proste nepýtala sa a niekedy odmietala si j sadnúť. Ďalej som nenutila, počkala som mesiac, dva skúsila znovu, ak nešlo počkala zas. Nakoniec to dopadlo tak, že keď mala 2 r a cca 3-4 m, ( už aj viac aj rozumela, hovorila) , ráno som jej povedala, že teraz skúsime dať nohavičky, a keď bude treba cikať, tak už pôjdeme na nočník, a ona sama môže spláchnuť. Za 10 minút sa pocikala, to som ju upozornila že to už nesmie volne cikať lebo nemá pelušku(,sama hneď aj zistila že také nechce lebo sa jej to nepacilo), ale treba povedať cikať cikať a utekáme na nočník. To bolo naposledy vlastne čo sa pocikala. Následne hodinku NATO už utekala že cikať cikať , dali sme nočník, sama spláchla , a odvtedy chodí aj na wc aj na nočník aj vonku ciká. Čiže ja som ani neskusala trápenie sa, a keď sa pocika nechať v tom dieťa, alebo skúšať dva týždne vkuse a tieto metody. Lebo keď ešte není dozreté to dieťa, tak zbytočne budeš tlačiť, daj tomu čas a uvidíš, že to pôjde za chvíľku samo 🙂