Ahojte, kedy ste začali učiť na nočník ?? A niejake dobré rady ? Dcérka má 21 mesiacov.. skúšali sme to okolo 19 mesiacov keď mala, ale vzdala som to neksor lebo nemala som niejaky pocit že by na to bola už pripravená
A zabudla som…doobeda este revala ze chce plenu🤣🤣🤣
U nas vždy,keď zacali sedieť, čiže po pol roku. Mam "iba" dve deti, ale viem,že kamoška čakala a neskor chcela,že keď bude chapat alebo tak a už bol problém.z viac strán som počula,že čím neskor,tým horšie,ale napr.dalsi znami nocnik bojkotovali a davali hneď na zachod,môžeš skúsiť tak.
ak na to nebude pripravená ani vo svojich 120 mesiacoch, ako to budete riešiť?
a odpoveď na otázku.... od cca 7.-8. mesiaca som dávala dcéru párkrát na nočník za deň. veľakrát som vychytala chvíľu, že ešte "nestihla" do plienky. do nočníka šlo tým pádom relatívne rýchlo. vždy bola pochvala odo mňa... od roka sa pýtala kakať, od cca roka a 2 mesiacov aj cikať.
Dcéra má 2 roky, asi 2x som skúšala, už sa aj vykakala do šerbla ale inak sa nechytá na to. Nechám to na jar/leto, už na to pôjdeme určite a nie že skúšať. Lebo väčšinu času sme vonku tak keď bude teplo to bude jednoduchšie vonku jej stiahnuť len gate a nohavičky.
Treba skúsiť a uvidíš či to pôjde, či reaguje a ako...
Ja som pri prvej skúšala dva krát a podarilo sa až na tretí pokus...
To že dám dole plienku a budem dokola ponúkať nočník neznamená že to hneď pôjde alebo že ju tam budem od pol roka posadzat...
Dávala som ju aj sedieť aj som jej vzala plienku a týždeň sme mali všetko ocurane a nič....skrátka muselo jej to dopnut...
U kazdehoto bolo ine. Moj prvy syn vrieskal. Reval aj na nocniku aj na wc. Proste to neslo.
Druha dcerka ani 2roky nemala ked uz bola uplne bez plienky.
Dalsi syn napr mal 1r5m ked prvykrat kakal do wc. Proste mu islo tazko. Dala som ho tam hopkat. Sice plakal-ale to plakal aj pri plienke. Az si uvedomil ze je to vlastne lepsie. A potom ked mu trebalo kakat hned isiel ku wc.
Teraz mam doma 9-mesacnu a uz 2x kakala-raz do wc. A dnes nocnik. Ale ona zas nema problem hopkat. Sa tesi. Takze co dieta to ine. Tiez som nechapala pri prvom ked mi kamosky pisali ze ich uz hopa. No co som ho mala…. 🙈🙈🙈
Nase boli v 1,5 roku odplienkovane. Na nocniku boli od 7 mesiacov.
Neucila som lebo ho odmietala.
ked mala 2 roky zobrala som jej plenu, postavila nocnik do obyvacky aby ho mala ma ociach, doobeda to davala do gati a od poobedia bola odplienkovana.uz len do nocnika cikala.