Ahojte, som fakt zla mama, ak chcem svoju dcerku ucit na nocnik az v lete ? Momentalne ma cerstvych 15 mesiacov.Moja mama to nevie pochopit, vraj uz davno mala byt uplne bez plienky.Viem, ze niektore mamicky, to uz maju v tomto veku za sebou a deticky uz nocnikuju.Ale ja to teda citim na leto az. Tak ma zaujima, ci uz mamicky vo veku mojej dcerky nocnikuju..dakujem Vam
My sme maleho naucili, ked mal dva roky a tri mesiace, tak skoro si to neviem.predstavit, to este vobec nerozpraval :D
@x_mery_x dakujem 🙂
@x_mery_x to je druhy problem...ona nechape, ze mala este nerozprava slova...(mama tata papa a take tie najzakladnejsie uz povie, ale viac nie )
Začali sme keď mala 16mes v19mes úplne odplienkovaná aj na noc
A keby si ju len začala posadzat? Nemusí hneď behať bez plienky, ale pomaly môžeš začať ju pri každom prezliekani, prebaľovani posadiť na nočník. Nečakaj výsledok. Nemusí cikat, len proste privykat. Možno sa sem tam podarí, vychvalis a pôjde to pomaly postupne aj samo?
moja sa odplienkovala nedavno. 2 mesiace pred jej 2hymi narodeninami . aj to mi prislo celkom skoro a ako nahoda, vobec som to nesilila, dvaja starsi chlapci sa v 2,5 roku cez leto tesne pred nastupom do skolky .
vobec to nemusis hrotit , a kludne by som to nechala az na jar bytocne stresy pre teba aj pre dieta . ked budes na nej vidiet, ze jej plienka zacina vadit, alebo, ze uz vnima, co asi od nej chces, tak kludne, pripadne ju davaj na nocnik len rano po zobudeni, pred obednym a po obednom spanku a vecer pred spanim ... a pomaly si zacne uvedomovat, ze sa cika aj inde. ale teda bez nejakeho tlacenia na pilu
My sme skusali s malym ked mal 18 mesiacov a vobec este nevedel co chceme od neho podla mna aj ked uz vedel dost slov 🤣🤣🤣 a mna nebavilo striehnut na neho, posadzat na nocnik kazdych 15 min a boh vie ako dlho by trvalo kym by to pochopil a ci vobec. Takze som to po 3 dnoch hned aj vzdala, vkuse mal nehodu, cikal lade tade. Teraz ked mal 2 roky a 3 mesiace a odplienkoval sa za dva dni, dokopy asi 4 nehody mal, od zaciatku aj kaka do nocnika, od druheho dna ani na denny spanok nema plienku. Su to cca 2 tyzdne a uz ma takmer kazde rano suchu plienku takze zrusime aj nocnu. Proste mu to docvaklo a bez trapenia odplienkovany za chvilku. Myslim ze sa oplati pockat 😁
Posadzanie na nočník predsa hneď neznamená úplne odplienkovat. Stačí keď ju tam raz za čas posadíš aby si zvykala. Ale aj keď sa ti nechce je to tvoja vec. Takto by som to aj mame vysvetlila. Ona už svoje vychovala nech to teraz nechá na teba.
podľa mňa je to skoro môžeš ju posádzať ale ona to nemusi chápať ešte čiže to rob formou hry nenásilne , syna som odplienkovala pred 3 narodeninami už aj na noc a to má nks takže podľa mňa klud musi jej to dozrieť v hlavičke 🙂 ty si mama ty rozhoduješ 🙏
nenechaj sa zdeptat a rob ako citis. ja som si tiez robila vycitky, ze ine matky s detmi vo veku tej mojej uz posadzali a trenovali a vsetko okolo. kaslala som na to. nocnik bol doma, videla ho, chodila so mnou na wc, ale neposadzala som ju (vo veku tvojej). s tym som zacala az okolo 1,5r a sice si sadla, ale nic nechcela urobit don. uz som chytala paniku a vies co? v lete sa odplienkovala zo dna na den, pekne sa vycikala, vykakala a uz to islo. to bolo asi tak 3m pred dovrsenim 2r. a co viem, je odplienkovana skor ako niektori jej rovesnici, ktori boli posadzani na nocnik hadam odkedy vedeli sediet.
nechaj si to na leto a uplne v klude. ze nerozprava s tym podla mna absolutne nema suvis. 15m deti nerozpravaju bezne okrem tych klasickych zvukov a nejakych slovicok. ide o to, aby chapala, co od nej chces (myslene aj vseobecne).
Leto a teplo je ideálne na odplienkovanie. Trikrát sme ho využili.
Ja nechapem preco niektore matky tak velmi silia to odplienkovanie, kam sa tak ponahlat? Osobne si myslim, ze dieta samo dozreje k tomu, aby sa odplienkovalo. Moj syn ma 19 mesiacov, serblik mame vzdy pred ocami a casto mu ho ukazujem a vravim na co sluzi. Zatial sa sam nan vypytal cikat asi 3x a 2x sa vykakal, ale na silu ho tam vobec nedavam, iba ked prejavi sam zaujem. Takze sprav ako uznas za vhodne 👍.
@barbora0308 lebo niektore su pod vplyvom matiek/svokier a tie nas predsa odplienkovali uz v roku a tak ked ma dieta starsie ako 1,5r plienku, tak je to tragedia a hanba a k tomu neschopna matka, dnesna hrozna vychova a tak.
a este k tomu samozrejme tie niektore matky, co sa potrebuju predbiehat v tom, ktore dieta je lepsie, sikovnejsie, mudrejsie,...
Oboch tak v 2rokoch az 2,5roka..myslim ze do dvoch rokov bez plienky nebeha ani polka deti
Dakujem vsetkym velmi velmi pekne 🙂
Švagriná odplienkovala svoju dcéru ako 14m úplne. V noci sem-tam nehoda, preto ju ešte dáva v noci na nočník. Ja som svojho syna odplienkovala keď mal 2r2m.
Tiež sme plánovali až toto leto, bo v máji čakáme dvojičky...no malá sa začala sama pýtať v januári (v 21 m). Naučili sme ju znakovať...na veľkú sa pýta 90%, na malú tak 50 na 50 a teda plienku ešte stále má...Ak chceš, začnite možno len tým, že ju pred spánkom posadíte na nočník, že budú najprv kamoši s nočníkom 🤗
mne sa to pred 2 r nepodarilo, a ani mojej mamke, ktora si myslela, ze to musi ist, tak sme teda sli k nim na vikend a nechala som na nu nech to skusa ona 😁 na dva a pol roka uz chapal aj mna aj u nej siel na nocnik ….
No a dnes este aj svokra zahlasila...si mam predstavit v jasliach jednu dve ucitelky na tolko deti a ze vsetky deticky/babatka naucili na nocnik 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Svokre, tvojej mamine a učiteľkám v jasličkách sa v prvom rade nechcelo plienky vyvárať😁 ...jedným uchom dnu druhým von...svokra si už svoje dieťa/deti vychovala...a teda drvivá väčšina maminiek si to necháva na to leto...niekomu to vychádza pred 2 niekomu po 2r
Moj syn ma 19 mesiacov a este ho neucim na nocnik, este ani nerozprava pockam na leto 😊 a nemam pocit, ze je to neskoro.
Moja ma 2 roky a tiez si to este nechavam na leto, nechce sa mi to teraz v zime riesit. Zatial ju davame na wc na podsedak ako casto sa da, na malu aj na velku ale sama sa este nevypyta a ja to nechcem hrotit zatial. V 15 mesiacoch ma to ani nenapadlo
Ach pisem s malou na rukach, tak blbo som vyznela. Ci je prevaha nocnikujucich deti v tomto veku ma zaujima :D taka mini stastika tu v diskusii.Dakujem