Učenie 27 mesačnej dcérky na nočník

12. máj 2021

Ahojte, potrebujem radu ako na dcérku má 2r 3m
Snažíme sa ju odnaučiť od plienok, pripravená je, uvedomuje si že cika, vie zadržať aj povedať že jej treba. Problém ale je že sa nechce vycikať do nočníka ani na záchod ani na volno vonku. Povie že jej treba sadne na nočník ale v sekunde sa postaví oblečie gate a drží to. A takto sa to opakuje až kým sa nepocika do gatí z čoho robí hroznú drámu a plače.
Snažím sa jej vysvetľovať že to nieje nič zlé, skúšala som aj odmeny ale nič nepomáha nechce to pustiť inde než do plienky. Ak ste zažili niečo podobné budem rada za akúkoľvek radu.

pribinak
12. máj 2021

Ešte by som jej teda nechala plienku a skúsila to napr za mesiac.

autor
12. máj 2021

@pribinak lenže takto sme skúšali aj pred mesiacom a to isté sa dialo 🤷🏻‍♀️

asia83
12. máj 2021

Tak to skúste, keď bude mat dva a pol. To už tri mesiace nevydržíte? Načo každý mesiac, bez zmyslu.

vendulka80
12. máj 2021

Riešila som presne to iste u syna a vyriešilo sa to samo. Takisto si vsetko uvedomoval ale nočník ani vidiet. Nechala som to tak, cez den behal bez plienky, sem tam som sa ho spytala, ci nejde cikat ale pustil iba do plienky. A zrazu u nicoho nic sam od seba zakričal ze mama cikat. A odvtedy cika. Mal 2 roky a 8 mesiacov. Zbytocne na nu tlacis, mozno este nema ten správny cas a mozno je to otázka par mesiacov. Aby sa potom nestalo, ze sa blokne a nepusti ani do nocnika ani do plienky.

hipuska
12. máj 2021

Pozorovaním. Chodíš pred ňou na wc ty? Skús ešte knižky od svojtka: čo je to hovienko a kde máš svoj nočník ty. Ale hlavne nestresovat seba a celú rodinu. Dať naspäť plienku.
@asia83 dieťa je staršie, takže chodiť na wc v tomto veku už dokáže. A to, čo ona robí je už uvedomele

autor
12. máj 2021

@vendulka80 ďakujem za skúsenosť, skúsim ju teda ešte nechať tak
Len ona mi aj kričí že mama a a (cikať) aj si tam sama sadne ale sa hneď postaví a nič
A od septembra má ísť do škôlky preto sa snažím aby sa to naučila
@hipuska áno vždy so mnou chodí na záchod, aj pozerala ako jej 3r sesternica cika do nočníka ale nepomohlo

asia83
12. máj 2021

@hipuska Blbosť ako hrom. Moja mala 2 roky a 3 mesiace presne, keď som to teda skúsila. Dala som ju do nohavičiek. Nevadilo jej, že je pocikaná, pokakaná, na nočník nesadla. Tak som sa vrátila ku plienkam. Keď mala presne 2,5 roka, znova som ju dala iba do nohavičiek, a už jej to vadilo, keď sa pocikala, pokakala. Tak som jej teda povedala, že už plienku nedáme, musí si sadnúť pri potrebe na nočník. Od toho dňa som mohla plienky vyhodiť, ani cez deň, spánok, v noci, žiadne plienky.

hipuska
12. máj 2021

@asia83 čo je blbosť? Akosi nechápem

sankysa1
12. máj 2021

To poznám my sme to mali nedávno rovnako keď mala plienku cikala kakala ak sa jej dala dole dokázala necikat aj 3-4 hodiny. Nám pomohlo viem znie to strašne drasticky ale poradila mi to babka že dať ju na nočník nechať ju tam kym sa nevycika aj ked bude plakať nariekať a malo by to pomôcť. Nam teda pomohlo dva dni sedela na nočníku po 2 hodiny prvú pol hodinu plakala abza každým keď sa vycikala sme sa tešili ako malé deti robili sme jej jeeeeej krásne šikovná už mesiac chodí na nočník sama. Ona ale veľa nehovorí a nepýta sa takže na von ešte plienku ma

janynyna
12. máj 2021

@vendulka80 u nás presne to iste. Nepomahalo nič. Ani odmena ani mobil na nocnik no proste nič. Skúšala som dávať na nocnik aj jeho obľúbeného medveďa a nenápadne som naliala vodu, že sa vycikal A z jedného dňa na druhý to prišlo 😄. Aj kakat sa vypýta. Ale kakat chce len v kuchyni pod stolom aby ho nikto nevidel. Autorka: skus jej dat nocnik na miesto kde ju nikto nevidí a nechaj ju samu. Možno sa tak vycika.

karmen118
12. máj 2021

A nepomohlo by jej dať plienku do nočníka? Že vlastne si sadne na nočník, ale ciká do plienky? Ak by to takto akceptovala, tak po čase by si jej tu plienku do nočníka proste nedala. Prípadne ju posadiť na podsedák na wc a iba privrieť dvere, nech má súkromie, ale zároveň si jej po ruke keby dačo potrebovala.

autor
12. máj 2021

No dnes bola celý deň bez plienky, minimálne 30x mi povedala že jej treba cikať ale do nočníka sa vycikala len 1x a to keď som ju tam bohužiaľ nasilu držala, potom sa z toho tešila a dostala aj odmenu no keď jej znova trebalo zasa ten istý cirkus.
@karmen118 dobrý nápad to zajtra vyskúšam
Verím že to pôjde 🙂
@sankysa1 to som urobila aj ja dnes, ale ona bojuje a nebude tam sedieť musela som ju nasilu držať 🤦🏻‍♀️

vilma7
12. máj 2021

Zažila pri synovi, ale s tým, že on si na ten nočník ani len nesadol. Pekne sme videli, kedy ciká, kaká do plienky...mal 2.5 roka ale nezlomilo ho nič. Až nakoniec keď mal 3, tak sme povedali, že lekár povedal že také veľké deti už nemôžu do plienky a odrazu to išlo úplne hladko. Sadol a vycikal, vykakal. Takže by som na ňu netlačila zbytočne.

autor
15. máj 2021

@sankysa1 ďakujem za tip už cika len do nočníka 🎉😂 pomohlo ju tam 2x "nasilu" držať kým sa nevycikala a odvtedy ide pekne sama 😄

sankysa1
15. máj 2021

To sa teším úspešne pokračovanie v cikani 😂🤔