Učenie 2-ročného dieťaťa na nočník

11. júl 2023

Moje dieta ma 2 roky a ucim na nocnik. Maly vie zadrziavat, lebo plienku ma mokru max 6 krat denne, a vzdy pusti naraz vela. Ziadne ucikavanie viac krat. Ale neviem vysvetlit, ze aby cikal do nocnika. Zobudi sa rano, plienka sucha, dam ho na nocnik. Este aj pit dam ako sedi na nicniku. Na nocniku pekne sedi, ale necika. Ako dlho mam maleho nechat sediet na nocniku? Ja ho necham 10-15 minut a nic. Zadrziava aj na nocniku. Par krat sa podarilo, ze cikol do nocnika. Velke fanfary sme robili, vyliali spolu do wc, nalepku nalepili do nocnikografu.

pribinak
11. júl 2023

Sedieť 10-15 min je zbytočne dlho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
11. júl 2023

ja som malu vyzliekla a po dome a zahrade behala s holym zadkom s tym ze nocnik mala stale po ruke .. naucila s ahned-no bola starsia o pol roka .. nie kazde dieta je ready v 2 rokoch

autor
11. júl 2023

Dobre, tak max 5 minut necham maleho na nocniku. Ale ked on naozaj nevie co od neho chcem. Minule tak mal 3 hodiny suchu plienku. Dala som ho na nocnik. Pit som mu dala. Pustila zvuk vody a nic. Potom som isla maleho osprchovat, a len som ho postavila do sprchy a hned cikal.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. júl 2023

@elizabet173 Je to presne ako pises, podla mna ani nevie, ze cika. Pockam este mesiac, dva a skusim znovu davat na nocnik.

jaga18
11. júl 2023

Môj 2 ročný to isté. Plienka ráno suchá , no do nocnika ani za nič, tak ho nedávam zatiaľ. On veľmi dobre vie, čo od neho chceme , ale zaťal sa a koniec. Keď mu cez deň nedám plienku, tak si ju pýta, keď dostane len gatky tak vyčká, kým sa na chvíľu vzdialim, alebo sa schová a pustí do nich. V auguste to skúsime opäť s nocnikom, dúfam, za to už pôjde, rada by som ho odpkienkovala toto leto 🙄

cookie29
11. júl 2023

To sa neda naucit. To je akvizicia. To je asi tak ako keby si chcela naucit dieta chodit. To sa neda. Mozes ho vydrezirovat, tak ako sa psik nauci podat labku. Moze sa Ti to zdat rovnake, ale nie je. Nechaj cas, niektore deti su odplienkovane az ked maju 3-4 roky

petko81
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. júl 2023

@petko81 Gratulujem, presne to som sa pytala, ze od kedy tvoje deti nemaju plienky 😀

autor
11. júl 2023

@cookie29 Vies co, ja maleho vobec nedrezirujem. On je taky dobry usmievavy, vesely chlapcek, priam anjel. Ja som ho tak 2 krat za den davala na nocnik na tych 10 minut, povedala milo, cikaj, cikaj. Ale uspech to malo ozaj asi 3 krat (aj to podla mna bola len nahoda). Budem cakat, snad coskoro dozreje na odpienkovanie.

maryetta
11. júl 2023

Chce to cas. Ono my mamy vieme co od deti chceme. Len deti to este vediet nemusia. Jedine ze ho nechas uplne bez plienky. Das nocnik do jeho blizkosti aby nan videl. Ale hlavne dieta musi dozriet a musi vediet co robit. Nie ty “so stopkami” pod cikat. Sed teraz a cikaj…..
ja som to tiez skusala ked mal 2roky. Aj neskor a presne mal 2r5m a bol bez plienky. Do tyzdna uz nemal vobec. Ani na spanok. Co predtym bol az docikany za noc.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
11. júl 2023

@autor, ja som nepovedala ze drezirujes, len vysvetlujem rozdiel. Lebo mas vela starsich, ktori Ti povedia, ze deti boli odplienkovane zavcasu a ze naucit sa to da, len treba chciet

vevapeto
11. júl 2023

Ja som tiež takto skúšala keď mala 2 roky, reálne za 1 deň som ju odplienkovala až keď mala 2,5 roka, odvtedy nosi len nohavičky a na noc žiadna plienka, krasne sa pýta kakať, cikat, niekedy si stiahne sama a urobí potrebu do nocnika. Treba mu dať len čas.

petko81
11. júl 2023

@elizabet173 škoda tu písať 🤷‍♀️

zadarmo1
15. júl 2023

Nepomohla by redukcia na wc? Že by si to skôr spojil s vami že vás vidí pri potrebe a robí sa to na wc ? Našej síce nepomohla ani redukcia ani redukcia “trón” so schodíkmi dokopy, ale len čas a v 2r a 8m to prišlo naraz samé 🙈