Ubližovanie deťom

tobnuf
27. máj 2016

Ja viem mozno som precitlivela lebo som prednedavnom rodila atd. ale musim sa o tom z niekym porozpravat a dostat to von zo seba. Naozaj nerozumiem a boli ma srdce ked vidim ako niekto ublizuje detom, ci uz fyzicky alebo psychicky. Teraz dost casto vidavam ci uz v telke (siedme nebo) alebo a na FB ako sa ublizuje aj malym babatkam a je mi z toho zle. Vzdy si poplacem ze take malicke chudatko bije a ono vlastne nevie ani preco a zaco. Ked take male babatka reaguju na svoje potreby a nerobia rodicom naschval. Potom na dlho myslim a neviem na to zabudnut. Hlavne ked sa pozriem na mojho drobceka a predstavim si ze niekde je taketo iste babatko.. ktore chce byt lubene a na miesto toho mu sposobuju bolest. Prepacte.. mozno to sem nepatri ale je mi lepsie ked som to dostala zo seba ..

guinevre
27. máj 2016

@tobnuf Co ti mam povedat... Mne je do placu ked vidim ako ludia ublizuju aj zvieratam, podla mna ludia co ublizuju zvieratam a ludia co ublizuju ludom je uplne to iste, nezasluzia si ani dychat vzduch.

moni244
27. máj 2016

@tobnuf hlavne by som moc neverila relácia ako Siedme nebo a podobne, je to hrané na city diváka, keď si taká precitlivená, tak to radšej nesleduj, načo si pridávať zbytočné stresy niečoho, čo nezmeníš?

adalmba
27. máj 2016

No a to si predstav, aké to je zažké pre tie zeny co sa roky snažia o bábätko, dávajú do toho tisíce eur a vidia ako vlastná matka týra svoje dieťa, otec, opatrovateľka...... ani pre nás ešte nemaminky co túžia po bábätku také články ci reportáže neostanú bez sliz, teda aspon u mňa..... to je nefér svet... ☹

petulda333
27. máj 2016

Poznam to tiez som taka,je to hrozne,deti by trpietnemali a vobec nik by nemal zbutocne trpit,hrozny svet

jana_eyre
27. máj 2016

ja radsej taketo spravy nevyhladavam - podla mna taketo veci nikoho nenechaju chladnym a je normalne, ze to cloveka potom velmi trapi.. ale deje sa to, trapenim sa nad tym bohuzial nijako nepomoze.. ja uz uplne vynechavam spravy, aj ked nejaka ma vzdy dobehne a je mi z toho hrozne.. ale co sa s tym da robit? pokial nepojdem pracovat do nejakej pomocnej organizacie, tak vlastne nic.. len mne to bude sposobovat horsi psychicky stav..

tobnuf
autor
27. máj 2016

@guinevre ano mas uplnu pravdu..

sardinka335
27. máj 2016

No ja som pozerala 7 nebo posledne diely a kde tam ublizovali bábätkám??? Praveze tam boli skvele pribehy o tom ako si cudzí ludia zobrali do starostlivosti deti,ktoré by inak skončili v detskom domove! A pani čo jej zhorela strecha mala deti v pestunstve a pomohli im, nemusia sa vratiť do domova. Ale asi je to vecou pohladu. Ze to dobré to nikto nevyzdvihne a cele dni na to nemyslí ako uzasne sa tí ludia zachovai.
Samozrejme je strašne ak niekto bije batola! Ja som take video videla len raz nakolko na take veci neklikám, a nechapem ani teba ze to pozeráš ked vieš ze ti to nerobí dobre a mas z toho blbu naladu. Tuším raz som videla najku činanku čo bila batola vankušom a pes tam si ,,zastaval,, to dieta....no otrasne..mozno ste to aj iný videli kolovalo to po Fb. ale vo všeobecnosti tam take videá nevidam. Aj mne je to velmi luto ale holt nespasim cely svet a snazim sa nepripustat si to tak, lebo to si mozem rovno hodit Lexaurin. Proste nemozem to zmenit, nemozem tomu dietatu pomoct...tak to vytesnim, nepozeram. To je taky moj obranny mechanizmus.

misel0806
27. máj 2016

Svet je zly,ludia su zly to je zivot... Detom by sa ulizovat nemalo deti sa nicim neprevina,ale deti su neni jedine komu sa ublizuje aj zeny su tyrane psychickyvi fyzicky,dalej zvierata clovek len tak na strome obesi nevinneho psika a ide si dalej s usmevom na perach... Priorita kazdeho cloveka by mala byt zi a nechaj zit...

alaguema
27. máj 2016

@tobnuf tiež som mala po pôrode taký stavy a stále som na to citlivá. Odporúčam nepozerať telku a vyhýbať sa takým správam, mnohokrát sú zneužívané senzáciechtivými médiami a väčšinou sú značne účelovo podfarbené, rozmazávajú tie najhoršie detaily, preháňajú, len aby to bolo čo najhoršie a aby rozvírili poriadne emócie, pretože z toho tie médiá žijú. Komerčné televízie sú z 99% čistý odpad. Na FB ľudí obľubujúcich tento druh správ vypínam, aby mi ich obsah nezobrazovalo. Nikomu nepomôže, ak o niečom takom koluje po FB správa, ak sa nezmobilizujú ľudia v najbližšom okolí. Ja nepozerám ani kvalitné filmy, ak sa dotýkajú utrpenia detí. Proste to nedokážem. To 7 nebo ani neviem čo je a asi lepšie tak.

le4
27. máj 2016

uplne Ta chapem, ja to vnimam rovnako, strasne ma to trapi a casto nad tym uvazujem. dokonca niekedy to zajde az do toho, ze rozmyslam ako by som tych ludi, co trapia deti, potrestala, a tak... keby som si mohla vybrat ine povolanie, asi by som chcela robit na socialke a ist fakt po krku takym ludom a zachranovat tie chudence. vravim si, ze vsetkemu tomu zabranit nemozem, ale vo svojom okoli mozem davat pozor a riesit, keby niekto detom ublizoval no a modlim sa za tie chudatka deti. u nas doma bol niekedy psychoteror a teda poznacilo ma to. :( proste ludia su zli, skazeni, ani seba z toho nevynimam, ale teda, ma to svoje stupne... to uz na inu debatu... je hrozne, ako niekto dokaze trapit take male bezbranne stvorenia, este k tomu svoje!!! :'(

livocka21
27. máj 2016

@tobnuf podla mna ti ludia, ktori to robia nemozu byt psychicky v poriadku....urcite su naruseni, pretoze normalny clovek bezbrannemu babatku neublizi...musi to byt choroba, lebo ak nieco take urobi psychicky zdravy clovek, tak ho potom nemozem nazvat clovekom....

womankc
27. máj 2016

no tak môj muž ani nerodil a neznesie ubližovanie deťom , keby videl naživo nekoho tak konať , tak bez váhania sa do toho dotyčného pustí, filmy kde sa niečo zlé deje s dieťaťom ani zazrieť nechce. to prepína, on povie , že znesie všetko , ale by sa dialo niečo deťom to nie . Ja tiež tak dlho ťažké témy spracúvavam, držím v hlave analyzujem, už veľmi dlho také veci nepozerám radšiej , mňa dojímajú akékoľvek veci , nielen čo sa týka detí , ale aj chorých ľudí...... niekto je viac empatickejší ...

dominika6
27. máj 2016

@tobnuf
ako siedme nebo je celkovo tak zostrihané+ hudba jak na pohrebe že sa to nedá pozerať bez slz..
niekedy ani nieje tak neznesiteľný ten stav dotyčného ako ked do neho začnú rýpať a vyzvedať do detailov..až kým sa autor nerozpplače...
ja to radšej už nepozerám,lebo trpiace deti ma dostanú do kolien..

si precitlovená lebo si čersvto po pôrode,aby si si nenahnala depku...