Trvalé zuby sa stále neprerezávajú. Má strava vplyv na rast trvalých zubov?

mirkod
16. dec 2018

Dcéra má 7 rokov. V predu jej vypadli 4 zuby, postupne. Ale je to uz vyše 4 mesiacov, čo sa jej ešte ani jeden trvalý zub nezačal prerezávať. Je to normálne? Zdá sa nám to dosť dlho. Má strava vplyv na rast zubov?? Malá neje skoro žiadnu zeleninu. Sem tam ovocie. Čistú vodu odmieta. Nepije ju vôbec. Miesto toho sa jej robia rôzne čaje a sirupové vody.

katulienkax
16. dec 2018

Sak skočiť k zubárovi a urobiť röntgen. Na prehliadky treba chodit raz za pol roka.

lubik87
16. dec 2018

@mirkod malý má.skoro 6 pred mesiacom.mu vypadol zub a už o tri dni som.si.nyslela.ze.lozko.hnisa ale to sa tlačil.novy zub ale ide.nekak.krivo 😞 Dolná práva jednotka kyve sa už aj vedľajší tak som zvedavá..v každom prípade určite zájsť k zubarke a tam.sa dozvies.co je vo veci ...myslím.ze strava na to ale vplyv nemá skôr na kvalitu zubu ale samotné prwrezavanie nie.

libertine
16. dec 2018

zajst k zubarovi. mne sa stalo, ze mi vypadli zuby horne dvojky a nove uz nenarastli. proste ich nemam. dcera ma zase vypadnute horne jednotky. jedna z nich sa nechce prerezat. podla rtg ju tam ma, ale ze ked sama nevylezie, tak to nejak narezu, aby sa dostala von.

kika831
16. dec 2018

@mirkod je to uplne v poriadku. Synovi vypadli predne zuby v septembri a este stale nema nove vonku. Zubarka povedala, ze je to ok, ale mame pridat vapnik do stravy. 😉

mirkod
autor
17. dec 2018

Ďakujem za odpovede. K zubárke chceme po novom roku. Chcel som vedieť len toľko, či je to normálne, alebo urgovať zubárku čím skôr..

marcih
16. feb 2024

@libertine Dobrý deň. Je to už dávno,ale ako dopadla dcéra so zubom ktorý sa nechcel prerezat? My máme to isté so synom. Jedna trvalá jednotka je vonku už pár mesiacov a druhá nevychádza ale je tam. Museli ste ísť na celustme či vyšla? Začíname sa báť, zubárka vravela že ešte chvíľu počkáme a keď nič pôjdeme na celustne do Prešova.

libertine
16. feb 2024

@marcih dcere ten zub vysiel casom sam, ano 🙂

marcih
17. feb 2024

@libertine ďakujem tak nádej tu je. A ako dlho trvalo kým vyšiel aj druhý predný zúbok neviete?

libertine
17. feb 2024

@marcih tak popozerala som stare fotky a trvaly zub vyrastol cca 16 mesiacov po vypadnuti mliecneho.

marcih
17. feb 2024

@libertine fakt,to je vyše roka. Tak to sa nemusím báť, zatiaľ je to pól roka u nás. Ďakujem