Trucovanie 3-ročného syna

23. nov 2022

Ahojte... Prepáčte za výlev, ale už nevládzem. Som sama so synom a bude mať čoskoro 3 roky. Všetko som celý čas zvládala, ale posledné mesiace to je k nevydrzaniu. Zdvihnem telefón - plače. Poviem nie - hádzanie sa o zem. A dalších x veci..... Ako mám reagovať? Pretože ignor nepomáha, a už si neviem rady... Prosím si o normálne rady, je moje prvé dieťa som sním sama a nemá mi kto pomôcť ani poradiť Ďakujem

veronika3110
23. nov 2022

Skúša ťa, nič viac.. v 3 rokoch je obdobie vzdoru, kedy proste dieťa vzdoruje všetkému 😁 vydrž a máj pevne nervy hlavne.. ak povolis, dieťa si to rýchlo spojí a bude vedieť ako s tebou jednať… proste hodením sa o zem, lebo to zaberie..
On skúša aj napriek tvojej ignorácii.. ale ak mu ti nepomôže, nebude to robiť.. pripadne ak niekto iný mu na to skoci a ty nie, tak to bude robiť tam, kde si to môže dovoliť 🙂

tehotna40
23. nov 2022

Moja dcéra má 2 roky a presne toto robí. Vie krásne rozprávať, nieje to o tom ,že by sme sa nevedeli dohodnúť, proste skúša a trucuje. Väčšinou sa snažím odviezť pozornosť, poprípade nájsť nejaký kompromis. Napr chcem aby si upratala hračky ale ona už chce ísť von. Najprv spolu upraceme hračky a potom pôjdeme von. Alebo začnem sama upratovať a ju to do par sekúnd prejde a ide mi pomôcť. Niekedy proste zaberie len to, že si ďalej robím co mam začaté a ona pochopí ze teraz nejde robiť to , čo si ona predstavuje a o chvíľu prestane, alebo jej podám jej obľúbenú hračku. A boli už aj také situácie, že proste pomohlo ju nechať trochu "vyrevať", samozrejme sú to len nervy nie plač ako taky. Prežili sme to takto aj zo starším, treba len veľa trpezlivosti.