Ahojte môj malý má tri týždne A chcem sa opýtať či je normálne, že mu stále hnisaju očká keď sa zobudí, má to bielu farbu. Kvapkám mu OcuFlash kvapky, ale zatiaľ sa to nijako nelepší. Má niektorá z vás s týmto skúsenosti? Ako ste to riešili?
Ahoj, ja potieram dcérke očká slabým harmančekovým čajom ... nechám vylúhovať 2-3 minúty a keď vychladne (nie studeným), namočím doň vatový tampón a tak jej vytriem obidve očká (na každé očko osobitný tampón), zatiaľ zabralo vždy.
@fketrina ak.kojis tak mu tam.nastriekaj mliecko to pomaha ja.som tak.robila ... Moja babka my to.poradila 🙂 skus
Mojim ešte v pôrodnici zahnisali očká- dostali ocuflash a pri kontrole im nasadili pamycon do kociek. Po pár dnoch ťažkosti zmizli
Mojej dcére hnisali očká až do 6 mesiacov (niekedy viac, niekedy to ustalo) MUDr. mi hovorili, že to je tým, že slzné kanáliky sú užšie než by bolo potrebné, tým pádom sa tam lepšie držia baktérie a teda sa to prejavuje hnisom. Lekári jej to aj vykvapkali v pôrodnici, aj Ocuflash som kvapkala, aj antibiotiká dali, aj som jej to utierala vychladnutým odvarom z Očianky Rostkovovej. Aj mojím mliekom som skúšala. Úplne pomohlo vlastne asi až to, že z toho vyrástla = kanáliky sa rozšítili natoľko, že už sa baktérie vyplavovali ako sa majú a hnis ustal úplne.
Ale trvalo to straaašne dlho, kým sa jej to upravilo úplne. Bola som už bezradná, čo s tým robiť, keď sa mi dieťa stále budilo so zalepenými očami :( Smutný pohľad na krásne čistučké bábo, ktorému ale stále stále tečie čosi z očiek a Ty mu nevieš pomôcť :(
Moj mal iba jedno ocko zapalene. Cistila som prevarenou vodou a par krat vstrekla materske mlieko. Vyliecilo sa to. Ziadne antibiotika som pre take malicke babatko nechcela.
@fketrina určite ísť hneď k pediatričke a potom na očné! Samozrejme treba masírovať slzné kanáliky, to už lekár ukáže ako. My sme s tým tiež bojovali u syna od narodenia. Takmer každý mesiac sme boli na očnom, buď dala kvapky, mastičky alebo aj oboje, no zakaždým sa to vrátilo. Dôvod bol úzky slzný kanálik, ktorý trebalo prečistiť/prepláchnuť. Naša očná nás poslala pomerne neskoro na ten úkon, malý už mal 11 mesiacov. Tažšie ho vedeli aj udržať, lebo bol už takpovediac veľký a nehovorím o jeho traume. Dlho si to pamätal a nebol ochotný si ľahnúť ani pri výmene plienok ani pri kúpaní sa veeeeľmi dlho. Ja odporúčam fakto čo najskôr ísť k lekárovi, nech zistí, či je to len obyč. zápal napr. z prievanu, alebo treba iný zákrok. Držím palce!
My sme tak mali , syncek . Mal stale hnisajuce a zapalene ,nic nepomahalo ani kvapky ani mast ,zapal mu isiel do krvy. Nakoniec sme museli dovrsit 6mes a poslali nas na kramare na prefuknutie ocnych dierok , to robia prestrek tych slznych kanalikou ,mal ich upchate. Od vtedy mame pokoj. Poslala nas tam obvodna
Smer pediater, alebo očná, ak ma hnisave očká, treba ATB