Trojtýždňové bábätko sa budí zo sna

drobec_l
4. jún 2014

Ahojte mali ste aj vytakyto problem s drobcami ze sa vam budili zp sna rozhadzovali rukami . Smiali sa odrazu sa ako keby mracili a chceli plakat neviem co s tym akp ste nieco taje riesili. Moj drobec strasne tazko zaspava a som rada ze spi no po chvili sa mrvi rozhadzuje rukami a zobudza sa . Ak mate nejaku radu budem za nu vdacna

denka3008
4. jún 2014

Ahoj nas drobec to robil tiez a vlastne dodnes robi a to uz mame 9 mes. neviem co to boko tym ze isiel cisarom vravi sa ze takym malim babenkam sa snyva len o porode ja som malemu davala do postielke moje tricko niekto povie ze to je nezodpovedne aby sa nahodou nezadusil atd ale ibak by som sa odneho ani pohnut nemohla aj teraz ked spinka sam musi mat nieco domna pri sebe ale ibak uz spinkava pekne len bohuzial snami v postielke 😀 mno ked spi sam nez sa neustale strahava ... zabera len moje tricko

drobec_l
autor
4. jún 2014

@denka3008 no ja neviem co s nim a s tym mam robit . Hlavne mi to vadi v noci to sa aj ha zakazdym strhnem ze co sa robi a strasne maly rozhadzuje rukami ked ho zas dam do perinky a zabalim mu aj rucicky tak sa hneva a rozculuje a o plakani ani nehovorim

denka3008
4. jún 2014

My sme este pouzivali vankus co je na kojenie ten som dala okolo maleho z kazdej strany nieco citil a spinkal lepaie lebo inak to boli take 15 minutovky ale ja som ho aj v kociari kolko razi doma uspala tak celkom prespal lebo nas v noci vobed nespaval ☹

edvelyn
4. jún 2014

@drobec_l nam to preslk po par mesiach...male deticky si este neovladaju rucky a preto nimi tak rozhadzuju...a to ze zo sna sa smeje a place je normalne..nieco sa mu sniva a preziva to...

dzudka
4. jún 2014

@drobec_l na na to zabralo spinkanie na brusku 😉

kliara
4. jún 2014

Preto sa kedysi používali perinky, aby zabránili tým samovoľným pohybom, ktoré potom bábätko zobudia. Niektoré deti sa v perinke cítia lepšie, istejšie, bezpečnejšie. Nemusí to platiť pre všetky deti. Myslím, že nič iné sa s tým robiť nedá, je to úplne normálne správanie bábätka.
Dávať spinkať bábätká na bruško sa neodporúča.

ukulela
4. jún 2014

vraj pomaha ulitka (druh perinky) http://www.ulitka.sk/ - fixuje rucky, ale nohy ma dieta v nej volne a moze si kopkat. vraj pre dieta lepsie ak v klasickej perinke. Neviem, nemam odskusane osobne, ale kupim si.
a keby som mala prachy nazvys, investovalal by som aj do babycocoon matracu. http://hraci-podlozky.heureka.sk/red-castle-coc... tiez aspon ciastocne zabranuje tym samovolnym pohybom, len to uz je vacsia financna polozka.

niki101988
5. jún 2014

@drobec_l Ahoj robím v pôrodnici a ver mi milujem milujem deti ale počúvať rev 14 detí občas kolegyne by zošaleli, mám jednu dcéru ale tú som si ako bábo neužila. V pôrodnici deti pacifikujeme áno čítaš dobre pacifikujeme do starej klasiky zavinovačiek alebo jednoducho vezmeš velkú látkovú plienku urobíš z nej trojuholník, ruky k telu na telo ako si ich bábo dá a do tej plienky ho zabalíš. Zabalené má byť pevne a to hlava mimo plienku jeden cíp pod bábo potom spodok zakryté nôžky a druhý cíp zase cez telo a hotovo. Matrac hniezdo ako je v príspevku vyššie sa pre vačšie deti už neodporúča je to imitácia maternice a dieťa aby bolo pokojné by v nom muselo zaujímať prenatálnu polohu