Trojročné dieťa sa v noci stále budí

anicka2626
24. okt 2022

Ahojte,máte niektorá s tým skúsenosť
Naša malá už má po 3 rokoch a stále sa budí v noci ,ešte sme nemali poriadne noc aby sme ju prespali celú ,muž nevládze do roboty a ja zas fungovať cez deň niekedy.
Spinká vo svojej izbe ,hoci večer povie ,že nechce tam spať chce pri nás ale nejako ju presvedčim a po hodinovom uspavani zaspí ale prejde 3/4hod.a zobudí sa a strašne plače ,že chce k nám do postele a už automaticky prídem ponu a hneď chce tam plače až kým ju nevezmem k nám už neviem čo to je a je to každú noc .
Ďakujem krásne za rady čo by ju mohlo upokojiť aby spinkala celú noc.Ma aj koníka čo svieti aj hviezdičky čo svietia .

thoughtfulweirdo
24. okt 2022

Neviem, či je toto pre vás schodná cesta, ale moja 4,5 ročná tiež väčšinu nocí neprespí a aby sme sa vyspali, spí v spálni. K manželskej posteli sme prisunuli ďalšie jednolôžko, každý má svoje miesto. Ona sa síce zobudí 1-2x takmer každú noc, ale väčšinou ani nikoho iného nebudí, občas sa napije, občas len poprehadzuje, občas pritúli ku mne alebo manželovi a snaží sa zase zaspať. Keby som nebola tak často hore s mladším, asi by som ani nevedela, či sa budila 😄

kris_tin257
24. okt 2022

U nás toto zmizlo až keď sa syn naučil zaspávať sám, dokým sme ho uspavali my v jeho izbe vždy v noci sa budil a chodil za nami, akonáhle sme ho naučili zaspávať samého od prvej noci ani raz sa v noci nezobudil a neprišiel 😊

dominikak4
24. okt 2022

Máme tento problém s 2 ročným synom, kúpili sme mu jednolôžkovú posteľ a tá je prisunutá k manželskej posteli z mojej strany, spí vedľa mňa a je kľud...Inak tri týždne sme nespali, čo nechcel spať vo svojej postieľke iba medzi nami, budil sa so strašným revom a keď bol medzi nami nespali sme nikto, kopal nás, búchal, budil....tá posteľ to vyriešila. Spánok po vlastnej izbe nehrozí.

anicka2626
autor
24. okt 2022

A ako ste ho naučili samého spinkať ?
Naša vkuse len chce skrabkat a stále aby sme ju hladkali a tak
A ak poviem ,že sama nech spinká tá dee rev strašný
A zase nechcem aby tak zaspavala s plačom už neviem fakt čo robiť aby sme sa vyspali aspoň niektorú noc lebo ja mám aj hrozný spánok kým ja zaspím ona hore a ak príde k nám už ten spánok je hrozný muž chodí občas spať preč.

kris_tin257
24. okt 2022

@anicka2626 zo začiatku sme ho oklamali zakaždým ležala som pri ňom kým sa ukludnil a videla som že už by aj zaspal vtedy som povedala že idem sa napiť idem si zúbky umyť a prídem a odišla som a už som neprišla a postupne som ten čas naťahovala až nakoniec som ho zakryla dala pusu povedala že ráno sa vidíme a nech pekne spinká a išlo to 😊

gretuska77
24. okt 2022

@anicka2626 náš syn má 8 rokov a donedávna sme sa vyspali iba, keď bol u babky. Ani jednu noc od narodenia neprespal celú, ak bol vo svojej izbe. Ak bol s nami v spálni, tak preňho pohoda do rána. Má poruchu pozornosti, myslím že to s tým súvisí. Skúšali sme kadečo, po dobrom, aj zlom, aj svietiť aj nie, zatemňovacie závesy, záťažovú deku, okuliare na blokovanie modrého svetla, bez cukru večer, teplý čaj s medom, proste všetko, čo mohlo pomôcť a nepomohlo. Je citlivý, ma bujnú fantáziu a bojí sa.
Je tomu 2 týždne, čo sme urobili spomínané vyššie, jeho matrac každý večer dáme do spálne a trvalo asi 5 dní (aj v spálni sa prvé noci budil) a už spí na svojom až do rána, dokonca v tej spálni na matraci zaspí sám, lebo ja som 8 rokov čítavala každý večer rozprávky až do zaspatia a stačilo, že vrzla parketa a bol hore. Dnes je v izbe tma, on spí a môžu krompáčom padať 🙏

luccija
24. okt 2022

@anicka2626 ved vidis, ze nechce spat sama.Dlho zaspava, potom place,chce ist k Vam...nechaj ju v spalni a uvidis tu zmenu.Asi sa sama boji a preto sa budi.3/4 deti v skolke, ked sa pytam spia s rodicmi

vilma7
25. okt 2022

ja mám dve deti (3 a v januári 6) a ani jedno z nich neprespí celú moc. Výnimočne, ale aj to až vtedy kedy ich poobede riadne fyzicky unavim. Z tohoto dôvodu sú obe pri mne, aby som nemusela lietať z izby do izby.
Takto aspoň medzitým pospim
Niekedy som hore aj 10x keď idú na striedačku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marzuz89
25. okt 2022

@anicka2626 a aku mate vecernu rutinu? Kedy chodi spinkat na noc? Kedy vstava a ako ma nastaveny obedny spanok? Vies ono zbytocne sa s nou natahujes hodinu, ze bude spinkat sama, ked vzapati jej staci plakat a uz ju aj beries. Nedodorzis slovo a ona vie, ze staci plakat. Takto ti bude plakavat este velmi dlho. Bud ju rovno uloz do spalne, ako radia dievcata. Na co ju trapit a este aj nebyt dosledna. Ale za mna je lepsie naucit ju spinkat samu v izbicke, ma 3 roky. Zavedte si nejaky rezim, ktory bude kazdy den rovnaky. Aby bol pre nu predvidatelny. Spytaj sa jej, co potrebuje, aby zvladla spinkat celu noc vo svojej posteli. Kludne tam s nou bud, kym nezaspi, ale zdorazni jej vzdy, ze ked zaspinka, odides do spalne, lebo kazdy ma svoju vlastnu postel a ty spis tam. Aby o tom vedela. Takto sa mozno budi prave pre to, ze nevie, ze odides, a zobudi sa, a ty tam nie si. Preto je v panike. U nas sme to tak robili - budem tu, kym zaspinkas, potom pojdem do spalne/obyvacky. Pridem ta skontrolovat. Ked budes nieco potrebovat, zavolaj ma. Ale ked ta zavola, bud s nou podrz ju za ruku, zase jej povedz, ze si tu pre nu, ale ked zaspinka, ZASE pojdes do spalne. Aby vedela, ze ma v tebe istotu, ale zaroven ta istota spi vo svojej posteli v spalni, a ona vo svojej.

Naozaj je hlupost hodinu ju presviedcat, ze bude spat sama v izbicke, a potom podporovat to, ze staci plakat a dosiahne svoje 😉 bud ju rovno daj k sebe, alebo takto skus, ako pisem.

Plus sladkosti poobede, telka, mobily, to vsetko dokaze spanok ovplyvnit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gretuska77
25. okt 2022

@anicka2626 ešte ma napadlo, keď som riešila s lekárkou jeho spánok, chcela nás poslat na nočné EEG, či ako sa to volá. Činnosť mozgu v noci.

anicka2626
autor
25. okt 2022

@marzuz89 tak večer sa okupkame ,umyjeme zúbky a ideme spinkať okolo 8 a naobed spinká okolo1 tak hodky a pol
Ona stále ,že nechce v izbe ona aj by rada možno na gauči v obývačke a pri nás len tam kde má tak nechce
Veď ja viem robím toto zle ,že jak ona záplave v noci hneď ju zoberiem a ide k nám bo sa chcem vyspať skúšali sme ,že som pri nej v noci bola ale ona zaspala a hneď hore zaspala a hneď hore také to bolo divné
A posteľ sme mali niekedy v spálni ale tiež chcela stále k nám asi ma pocit istoty pri nás je to naše prvé tak je aj troška rozmaznána
Ale najlepšie by bolo aby spinkala sama a nie pri nás lebo potom to do budúcna môže byť ešte horšie,alebo skôr pochopí boli sme aj na neurológii všetko je ok len to ,že ona má troška viac placlivosti je taká no zarevana dakedy moc.😀 A vydobija si všetko plačom
Fakt neviem skúsim nejako páru noci aby fakt neisla k nám ona aj sama príde niekedy lebo je poviem pekne ráno ak sa vyspinkaná prídeš k nám pekne povieš dobre ránko a pôjdeme do škôlky a ona sa zobudí o 12 a buď plače mamka ábo už je pri nás

anicka2626
autor
25. okt 2022

@gretuska77
Ďakujem boli sme nátom už pred rokom asi všetko je ok len je trocha tak ,že má placlivosti či ako to povedala doktorka vyššie ako by mala a možno aj kôli tomu je ten spánok taký
Ale vraj niektoré deti sú také

marzuz89
25. okt 2022

@anicka2626 ono zacnem od zadu 🙂 pises, ze si vsetko vydobija placom a ze ste boli na naurologii kvoli tomu. No a to je presne to. Nepisem v zlom, ale priamo - ako si ju naucite, taka bude. Ona totiz vie, ze placom ide vsetko. A preto to robi. Uz nie je babatko, ktore byvaju placlive, lebo nevedia inak vyjadrit hlad, nepohodu.. Ona uz s tym vedome pracuje. Ty jej hodinu nieco vysvetlujes, no pri zaplakani to hned zburas a dovolis, vezmes.. Pises, ze je rozmaznana. Ze preto, lebo je prva. To nie je kvoli poradiu. To je kvoli vychove, chybajucej doslednosti, nasledkom, nema nastavene hranice, pravidla. Ty sa snazis ich nastavit, ona ale vie, ze to nedotiahnes nikdy do konca, vie a bude plakat, aby dosiahla svoje.

Preco mas pocit, ze musis ihned zabranit placu? Skus si na toto odpovedat. Plac je rovnaka emocia ako radost. Tiez si ju musi prezit. Ved neplace, lebo ju bijes, neplace, lebo jej neviem co robis. Place, lebo sa jej nieco nepaci (myslim celkovo, nie ku tomu spanku) Treba si stat za svojim, vysvetlovat, nepovolit. Ak raz nieco povies, stoj si za tym. Ona ma pravo plakat, byt frustrovana. A ty si tu pre nu, aby si jej tu emociu pomohla zvladnut. Pomenovat jej emociu, vysvetlit, co a ako a preco. Ponuknut nahradu. Nie ihned v momente placu vssetko povolit. Potom jasne, ze je rozmaznana, a naozaj to nema nic, abaolutne nic spojene s tym, ze je prva.

A co sa spanku tyka, porozmyslaj najskor, vyber si cestou, akou chces ist. Ak chces aby spinkala s vami v spalni, priprav jej tam miesto a robte to tak. Ja som naopak za tu druhu variantu, ako pisem hore, ale to som ja. Len prosim ta, vber JEDNU variantu a tej sa drz. Cize ak samotne spinkanie, bud konzistentna, vela sa s nou rozpravaj, dodrz co povies atd atd. Bud tam pre nu kym zaspi, pridi vzdy ked ta vola, ale jasne jej (s laskou) oznam, ze hned zase pojdes do spalne, len co jej podas vodu, plysaka, cikat, ci pockas ruka v ruke kym zaspinka.. Ale nech vie, ze tam nebudes do rana. Ona sa na to nauci. Dolezite je sa s nou rozpravat.

Cas mate velmi pekny, o 20 je super, neskor uz je ore male deti velmi neskoro. Nerozmyslala si ist do vane skor, aby ste stihli knihu? Alebo rozhovor v posteli? O pocitoch, o prezitom. Vela sa v posteli rozpravajte, mozno len potrebuje dostat zo seba nejake strachy, frustraciu..

anicka2626
autor
25. okt 2022

@marzuz89
Presne tak ako píšete ,je to tak ,že nedodržim to čo poviem a beriem to aj tak na vedomie ,že sa chcem vyspať ale potom asi fakt je pes z toho ak ona sa zobudí a hneď ju beriem k sebe musím asi prísť k nej a len byť pri nej a nedovoliť aby prišla k nám spinkať skúsim to páru noci a ak fakt to nebude fungovať tak asi skúsime naspäť dať posteľ aby bola pri nás len no bolo to už tak dávnejšie a sale k nám išla z postele svojej
Mám aj kúpený matrac ,že si ľahnem k nej na zem len aby zas si nezvykla ,že budem tma ležať a zrazu sa zobudí a nebudem tak to také je no
Budem sa držať tej varianty ,že troška skôr spinkať a musím vydržať ,ze večer ak záplace tak budem pri nej ale nedovolím aby prišla k nám a ak príde hoc bude plač ale dám ju vycikať a hneď sa vrátime do postele
Ono už jeden čas bolo super ,zaspala a pekne celkom do tej 5 rána spala len čo prišla choroba chcela som ju pri sebe a bum zvykla si a odvtedy už nechce a už to trvaaaa dlho ani na obed nechcela uz tam a bolo ,že aj sama zaspala len ten plač fakt mi je ľúto ,že plače aj ďalej bývame so svokrou ona všetko počuje a potom prečo plače a kto vie čo s ňou potom robím ako ju neriešim ale niekedy veľa povolim aj kôli nej ........
A ako nemyslela som to v tom ,že je prvorodený tak je rozmaznána ale ,že tá pozornosť je len stále na ňu ,všetko sa točí okolo nej a potom to tak aj je
Ale ďakujem krásne za radu

vilma7
25. okt 2022

@elizabet173 si zlatá a ako im mám zatrhnúť to že sa prebudia??? Poraď a mozno to pomôže.
Chcú sa napiť vody, na WC nechcú, opýtajú sa' mama si tu" , chyť má za ruku... A tak ďalej a tak ďalej. Čo im mám tlačiť vankúš na hlavu, keď nespia.
Sú deti čo nejedia, sú deti čo sa.nezmestia do kože a moje zas nespia no.

vilma7
25. okt 2022

@elizabet173 neter sa tiež dlho budila po nociach. Takže s tým sa podľa mňa nič nedá robiť, jedine ich vyšťaviť.

Aj keď som syna odstavila od kojenia...všade že také tri noci a bude spať..ha ha...no ti ani nejdem písať, ako to bolo u nás.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanessahazi
9. nov 2023

@anicka2626 mávam ten istý problém :/ .. syn má 3 roky a ešte ani raz sa mi nestalo, že by prespal sám celú noc, tiež sa zobudí s plačom a uteká ku mne .. 3-4x je za noc hore a potom trpím len ja :/ má vlastnú izbičku s vlastnou posteľou ale stále sa mu tam nechce spať ..