Ahojte, pozerám po príspevkoch, ale vidím, že s podobným problémom zápasia mamy menších detí, no naša má 3 roky a stale sa často budí v noci. Spí medzi nami na posteli, ale pocas noci sa par krat musí ubezpecit, ze som pri nej, chyta ma, hladka, hlada a pyta sa, ci som tu...je to vycerpavajuce uz, este od narodenia neprespala celu noc. Je to aj u vas takto? pomohlo nieco? ci len cakat? cez den je so mnou rada, ale nema problem byt samostatnejsia...sem s napadmi na lepší spánok :D dakujem
Suhlasim, myslim ze je najvyssi cas, aby mala vlastnu postel... Ste tam traja a kedze ma uz 3 roky je vacsia ako babatko.... Navzajom sa budite a preto tolko krat vstava v noci.... Moj maly spi tiez so mnou ale ma svoju stranu, kedze sme sami.... A nebudi sa vobec v noci uz od jedneho roka.... Skuste a uvidis, ze sa to zlepsi
aj ked je manzel na nocnej,tak je na mne nalepena,takze priestoru keby chcela ma dost, doslova sa na nas lepi
@mirinka1 ma mat vlastnu postel..coskoro porodis a potom co urobis? 🤔
@mirinka1 Moj ma takmer 5 rokov, ma v detskej sam svoju postel, ja spím na druhej s dcérou a tiež 4-6x v noci normálne vstane,pride ku mne, popusinkuje ma, vystíska a ide si zas ľahnúť späť do svojej postele a spi ďalej... Takže tiež si rada precitam mudre rady,ale u nas to teda nebude tým,že ho my budime🙂
Neviem, či teda pomôžem, ale syn s nami bol v spálni (v postieľke) do 3,5 roka, kým sa nenarodila dcérka. Aj potom ešte chvíľu bol, ale pochopil, že ho sestrička budí a šiel sám dobrovoľne do druhej izby. Tam mal posteľ pripravenú od narodenia, no dostal sa do nej až v tom veku, ako som písala. Všetky naše skoršie pokusy veľmi rýchlo zlyhali. Dcérka šla k nemu pred narodením bábätká a spinkajú spolu. S ním bol väčší problém, nakoľko bol v izbe sám. Ale vyriešili sme to nakoniec tak, že má v kuchyni zapálené tlmené svetlo celú noc a takto spinkajú doteraz už spolu. On prespí celú noc, ona obvykle tiež, no občas sa zobudí na to, že jej treba pišať, tak s vreskom nás volá, aby sa nepopišala. Má síce plienku, ale už s ňou končíme aj na spanie ako vidím. 🙂 Držím palce!
ok baby,aj my sme si mysleli,ze samostatna postel,ved uz rok ju mame poskladanu v jej izbe,ale....nevyspim sa ani tolko,lebo ma stale vola k sebe a verte,ze sa na jednu uz nevojdeme,hlavne teraz,ked ochvilu rodim, takze skusali sme aj vlastnu postel...
Bohuzial, iny sposob ako dat do vlastnej postele nefunguje. Potom uz len teda cakat kedy sa dieta rozhodne same, mozno v 10 rokoch 😀 Ale ja to skor vidim, ze ty nie si na to emocionalne pripravena dat dieta spat do inej postele, nie ze to nefunguje...😉
a chodi uz do skolky? ak ano a nema tam problem spat bez teba, tak jednoducho jej povedz, ze je uz velka segricka, ze mala by spinkat vo svojej postielke, aby si sa aj ty a aj ona dobre vyspali... a musis byt neustupciva... aj u nas sa stane, ze raz za noc cca raz za mesiac sa zobudi zo sna a vola ma, ale uz od roka prespi celu noc...
a teda riesit to tak, ze ked zavola, prist k nej? alebo sa "tvarit" ze ju nepocujem a spim? lebo ked k nej budem vstavat 10x za noc, tak dakujem :D
nechodi do skolky, a dokonca zatial nezabera ani dohovaranie, ze budem spat s babatkom v inej izbe ako ona, aby som mu dala papat a pod,, aby ju nebudil... ale asi fakt len skusat a vydrzat, lebo ked sa narodi maly, tak sa zblaznim
Pri mojom malom som cely čas nespala v noci normálne ako normálny človek ,do dvoch rokoch sme sa naučili že v noci sa spi celu noc aj to moja babka mi pomohla jej rady čajik z maku PET zrnká vyvrátiť a dať mu vypiť pred spaním hodinku vopred.Ale spal u nás vo veľkej posteli detskej nehrozí že vy on tam spal sám,skúšali sme to že zaspal postieľke a on to vycítil že je tam sám začal plakať ,len čo muž ho dal na posteľ k nám už aj spal,sa roztiahol a my sme ledva mohli pohnúť.Ale vyrástol ztoho aké trvalo to veľmi dlho 6,5tokov mal spal len z tatikom on sa strastne bál byt sám v izbe.😢
Moja ma 3,5 roka a stale sa v noci 1-2 krat budi.ma vlastnu izbicku,vlastnu velku postel,vecer zaspava s flasou mlieka ktoru si pyta stale aspon jeden krat este navyse aj v noci.plus si pyta aby som s nou zaspavala a chce aby som si k nej lahla aj v noci.snazimmsa vzdy pouzit nejaku lest aby zaspala sama,nepodporujem ju v tom len ju vymojkama vybozkavam.nikdy s nami v noci nespavala iba co sa o cas pride nadranom pritulit.uz neviem vo mam robit.som z toho nocneho budenia vycerpana,podla mna uz z toho mala davno vyrast :( neviem co s tym.
Čo keby ste spali všetci spolu, napr. tak, že spojíte postele? Takto funguje nejedna rodina. Naše deti k nám chodili v noci do postele do 7 rokov, prestali až po narodení súrodenca. Nerušilo nás to však, často sme na to prišli až ráno. Prvého syna som stále nejako motivovala, aby bol vo svojej izbičke, nepomohlo to. Pri treťom som to veľmi neriešila, prestal chodiť sám v 7 rokoch, keď bola vo veľkej posteli sestrička. Ako skúsená mama 4 detí som pochopila, že niekedy netreba nasilu riešiť veci, príde to časom, treba sa prispôsobiť, tak, aby to vyhovovalo všetkým. Niektoré situácie chceme riešiť podľa vzoru väčšiny, hoci nám to tak nevyhovuje. Naša najmladšia má rok a pol, od začiatku spí s nami. Nemala som noci, keď by sme sa nevyspali, lebo sme spolu. Dokedy, netuším, no zatiaľ a to netrápi. Prajem ti správne rozhodnutie. Prečítaj všetky rady, no započúvaj sa aj do seba a nechaj sa viesť intuíciou.
@johi2 presne aj u nas to tak bolo,asi detia potrebuje nas citim aj v noci vtedy spia spokojne.😘
johi2 zakladatelke to zrejme takto nevyhovuje ked sem pise 😉
@mirinka1 Ahoj, u nás v apríli budú 4 roky a budí sa 3x za noc. Tiež ma volá ku sebe do postele. Máme každá vlastnú posteľ ale v jednej izbe. Už to neriešim. Prvé 3 roky bola každých 20 min. hore a to som od jej 2,5 roka chodila do práce. Čiže oproti predchádzajúcim obdobiam sú toto super noci. Vydržíme, neboj😉
Jasné, že tento náš spôsob fungovania vyhovuje mne aj mužovi po všetkých stránkach... A fungujeme po všetkých stránkach... (Odpoveď pre nini 1010)
@mirinka1 ahoj. Hladam nejake rady (pomoc?) s problemom spanku mojej takmer 3r dcerky a narazila som na tuto diskusiu. Chcem sa teda opytat, ako sa to u vas po rokoch zmenilo, kedy, pomohlo nieco konkretne, ci to prislo samo, ked zacala u vas dcerka spavat bez budenia? Ja uz neviem, co vyskusat. Moja sice do skolky chodi, ale proste v noci sa aj 3-4x zobudi. Presne tvoj popis, hlada ma, vola, place...ma svoju izbu, uspavam ju v jej posteli. Neexistuje, aby zaspala sama, musim byt pri nej, vacsinou uspavanie trva aj hodinu. Ked zaspi, do pol hodiny je hore, uspim znovu, uz rychlejsie. No o dve hodinky je zas hore, ak nepridem ja, pride s plysakmi do spalne k nam ona. Potom uz spi do rana. Som.uz z toho vycerpana, ze uz tri roky som neprespala jednu noc, budim sa k nej ako k babatku stale. Nepomahaju vysvetlovania, ze je uz velka atd. Inak cez den je ok, vie byt bezo mna. Ale tie noci...tak prosim, ako to prebehlo u vas? Dakujem vopred
Podla mna ju budite vy. Trojrocne dieta ma spat vo vlastnej posteli. Nehovorim obcas prist do postele rodicov je ok, ale nie stale s nimi spat. Je to zacarovany kruh, ona sa casto budi lebo ju vyrusujete a ked sa prebudi, vylaka, nieco ju vytrhne zo sna, logicky hlada rodica... Nie je to tak, ze ona sa budi a ty ju musis upokojovat, ale ty ju budis a preto ju musis aj casto upokojovat.