Trojročné dieťa nekomunikuje s deťmi

19. mar 2022

Ahojte chcem sa spýtať či to mám riešiť. Mám dcérku ta mala v januári 3 roky, nechodí ešte do škôlky. Má veľmi rada deti keď ideme na ihrisko, ale v poslednom čase s nimi nekomunikuje, síce nevie ešte tak veľmi dobre hovoriť. Ale s deťmi sa rada hrá, behá za nimi ale proste nekomunikuje s nimi. Vôbec sa neozýva k ním. Čo treba robiť?

nwnw
19. mar 2022

Naučiť ju rozprávať. Oniv tom veku komunikujú málo, lebo nevedia ako sa oslivit, prihovorit ak nie su spolu nonstop. Kludne sa zahraju aj bez slov.

uhnakova
19. mar 2022

Podla mna je to normalne. Syn mal prveho kamarata az štvorročný. Dovtedy na ostatne deti vonku len pozeral, pripadne sa vadili o hračky 😅

janickacrazy
19. mar 2022

treba ju dať do školky a problém sa vyrieši, ak sa nedá hneď, tak chodiť veľa medzi deti, do materského centra alebo na nejaký krúžok, cvičenie a tak podobne, ak málo rozpráva, tak sa možte objednať na logopédiu, nech ju zhodnotí odborník, či je to ok, alebo nie

kacena4
19. mar 2022

nic netreba robit, 3r. dieta sa hra vedla deti nema potrebu s nimi komunikovat, nechaj casom dozrie a bude sa nie len hrat ale aj komunikovat s detmi

ildiko36
19. mar 2022

Napis ip

autor
19. mar 2022

@ildiko36 Preco ti mám písať poštu?

ildiko36
20. mar 2022

Prepáč, nie tebe som chcela napísať, len ma malý vyrušil a som zle poslala správu

mogaa
20. mar 2022

pokiaľ sa s deťmi hrá, tak je tam určite neverbálna komunikácia....dieťa si zrejme uvedomuje že mu iné deti nerozumejú, neboj sa, v škôlke sa rozrozpráva lebo bude nútené komunikovať....od septembra - škôlka....