Trojročná nereaguje na meno

malulienka
28. dec 2021

Kamaratkina dcéra nereaguje na meno ked ju oslovi mama a ani ktokolvek iny.Rozprava asi len 2 slova, prstom neukazuje na predmety. Vydava len zvuky.Hračky ukladá do radu.Vozí sa na odrážadle.Nechce sa mojkať, nevenuje sa hre s detmi, vobec nepocuva ked jej niekto niečo hovori.Knižkh ju nezaujímajú.Ma akoby svoj svet.Hrá sa len ako ona chce.Netancuje, nerobí pápa, nespieva, neháďže loptu deťom, nekreslí.Točí sa zláštne do kola, niekedy zakláňa hlavu a vyvracia oči hore.Ťapká rúčkami prstami vyvratenými von.
Pohybovo je zdatna(beží, naháňa,prelieza. )
Doktora ešte nenavštívili.Môže ísť o autizmus?

horalka1986
28. dec 2021

@malulienka treba navstivit psychologa. Moja sice na meno reaguje ale zvysok tak isto a chodime k psycho aj k logopedovi a zlepsuje sa to. Autuzmus nema ale ma rôzne ine ochorenia, takže to treba urcite riesit.

nika3136
28. dec 2021

Mna by zaujimalo - kde boli rodicia doteraz, ked ma toto dieta 3r a nevie dat ani len papa a vydava iba zvuky?! Kurnik. Cim skor sa to bude riesit, tym skor sa moze zacat riesit jej problem a pomozu jej aspon v niecom! Nech je to cokolvek.

sasesoe
28. dec 2021

@malulienka moze, ale nemusi. Nech vyhladaju klinickeho psychologa alebo centrum vcasnej intervencie.

kate_cs
28. dec 2021

Podľa mňa to bude autizmus a mali to s pediatrom riešiť už dávno. A hlavne to musia riešiť rodičia. Čo najskôr, lebo už len to, že nereaguje na meno a nekomunikuje je problém.

koniarova
28. dec 2021

@malulienka nejako sa mi nezdá,že by si dr. na poradni či pri chorobe nič nevšimla.

malulienka
autor
28. dec 2021

@koniarova az teraz pojdu na poradnu.Len teraz mala 3 roky.Oni to vobec neriesia.To dievcatko sa vobec neotoci ked na nu zavolam.Nepoda ked nieco chcem aby mi dala, neprinesie mi nic co jej ukazujem, nenapodobňuje nič.Iba ma potiahne za ruku aby som s ňou isla kam ona chce a tym to konci.Ocny kontakt udrží tak 3 sekundy.
Mrzí ma to aj za jej rodičov.Uz som matke raz povedala ze mala nereaguje na meno...ale zmietla to pod stôl hneď a povedala ze je hyperaktivna.Podľa mňa 3 ročné dieťa musí ovladat zakladne povely a reagovat na meno, ved take uz idu do školky.Ale ona sa vobec neotoci ked na nu zavolaju.Az ked kričia silno potom sa pozrie.

malulienka
autor
28. dec 2021

@nika3136 to si hovorim aj ja.Ale ja nie som rodič, len ma to mrzi ze to nechcu vidiet, ze jej treba zrejme pomôcť.

andrejka1974
29. dec 2021

@malulienka treba to riešiť so špecialistom dá sa dieťatku pomôcť sú špeciálne škôlky pre autistov viem o čom hovorím vlastná skúsenosť

andreatytler
29. dec 2021

@malulienka Teba to mrzi za jej rodicov... Mna to mrzi za to dievcatko. To ze ma takych ignorantskych rodicov. Co je ich problem? Boja sa a tak pred moznym probemom zatvaraju oci? Hanbia sa ze by nahodou mali postihnute dieta. Nechce sa im? Su lenivi pre to dieta nieco urobit?
Nahlasila by som to socialke. Je to podla mna hrube zanedbavanie starostlivosti o dieta.

hopeja
29. dec 2021

No všetko co popisuje v podstate robi aj môj 3rocny a ten je autista. Nehivorim ze aj tvoja musi byt ale určite by som ju dala vyšetriť lebo čím skôr riešiš, tým skôr jej môžeš pomôcť. My sme to už riešili v dvoch rokoch a uz mame za sebou usne vyšetrenie , klinického psychológa, neurologiu, psychiatra, logopeda...chodíme na rôzne terapie a pracujeme s nim

yoxinka
29. dec 2021

@malulienka
Je mi toho dievčatka úprimne ľúto, lebo keď toto ignorujú jej rodičia, tak to musí byť veľmi vysoký level nezáujmu. Dievčatko má minimálne vážnu poruchu reči a s takými detičkami treba pracovať každý deň, keď má nastať nejaké zlepšenie. Ale podľa toho, čo popisuješ, by som sa skôr priklonila k autizmu, no to musí posúdiť odborník. Každopádne, tí rodičia padli z jahody alebo čo? Malá sa musí takto prejavovať už dlhšie, to nie je, že sa dieťa ráno zobudí a je v takomto stave.

hyta
29. dec 2021

Je mi ľúto dievčatko, keďže teba to trápi a jej rodičov vôbec. Môže to byť autistické dieťa, no to čo píšeš, že vôbec nereaguje na podnety, má vôbec sluch v poriadku? Treba to riešiť s lekármi čím skôr. To, že rodičia zatvárajú oči pred realitou tej malej len ubližuje.☹

yoxinka
29. dec 2021

@hyta
Dobrá pozámka s tým sluchom.

thereisabear
29. dec 2021

Držím palce, aby to vôbec pediatrička riešila. Veľa z nich odbije rodičov, že "deti sú rôzne" a "veď z toho vyrastie". Škoda, že rodičom to nedochádza.

zuzanaete
29. dec 2021

Niektori rodicia nechcu vidiet a niektori naozaj nevidia. Mozes skusit kamoske povedat / naznacit, ze by to mala spomenut pediatricke. Viem aj zo skusenosti zo skolky, ze cele okolie vidi “problem”, ucitelky dohovaraju rodicom a ti maju milion vyhovoriek a dlho im trva, kym si zacnu priznavat, ze pomoc odbornikov bu bola dobra. Je to zial na skodu dietata.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankapepe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malulienka
autor
29. dec 2021

@zuzanaete
@zuzanaete skúšala som tak opatrne.Ale myslím ze bez uspechu.Myslim si, ze matka to vidi, ale bud sa boji ist niekam alebo sa utesuje ze to casom dobehne.Dokonca viem aj to, ze stara mama dievcatka tiez uz načala túto temu.Vidi to aj ona.Ale dostala odpoved že je hyperaktivna.😏To je stanovisko matky.
Je mi luto velmi dievcatka, ak by som bola jej matkou urcite by som uz behala po vyšetreniach.Myslímže to dieta ma svoj svet, aj ked niekedy príde ku niekomu a chyti ho za ruku.Ale žalostne málo...minimalne.

kacena4
29. dec 2021

nema ti byt co luto, ak aj dieta bude mat diagnozu (moze to byt hoco aj napr ta hyperaktivita) nic s tym nenarobit a lutovat nema zmysel ak sa zisti diagnoza moze sa k dietatu pristupovat specialne, pefiater by ju mal poslat na vysetrenie najprv neurolog neskor ak treba psychiater psycholog nie je lekar v tejto faze je to zbytocne, drzim palceky nech sa matke otvoria oci a riesi situaciu

malulienka
autor
29. dec 2021

@hyta počuje určite, lebo keď počuje niečo hrať napr. v telke pesničku tak sa hneď obzrie.

malulienka
autor
29. dec 2021

@yoxinka áno prejavuje, vidim to.Ale matka sa utešuje tým že je vraj hyperaktívna a že vela deti v jej veku este nerozprava

vivi76
30. dec 2021

@yoxinka Nevravím,že je to od tých rodičov správne a ani že to schvalujem,iba to dokážem pochopiť. Niekedy je ten stav popierania pre tých rodičov unosnejsi ako si priznať s dieťaťom nie je niečo v poriadku.Je to ako držať sa tej pomyselnej slamky a dúfať,že všetky tie znaky,ktoré dieťa vykazuje sú len prechodnou fázou.Nakomiec im aj tak nezostane nič iné len akceptovať,že dieťa má problém a snažiť sa pomôcť mu,ako sa dá