Trojročná dcérka sa budí celú noc

emiluska
24. mar 2014

Dcerka Lucka sa celu noc budi s placom v auguste bude mat 3 roky. Donedavna spavala celkom dobre, potom sme sa prestahovali a pribudla jej sestricka. Spi vo svojej izbe, vacsinou sa k nej striedame ked zacne plakat, niekedy staci len prikryt perinou, ale nie vzdy. Potom pride do postele k nam, ale aj tam sa budi a nevyspime sa. Neviete mi poradit co mam spravit aby pekne spala sama vo svojej postielke ?
po obede spi sama velmi pekne. Budit sa zacne vtedy ked si mi ideme lahnut.(ked je uz v dome ticho) skusali sme jej aj nechat zasvietene svetlo na chobe ale ani to nepomohlo. Par krat som sa jej aj pytala preco place, vravela ze jej je smutno za maminkou, alebo sa jej snivalo nieco zle(povedala nieco ako vrat mi puzzle). V ten den evicka chodila okolo nej ked sa Lucka hrala s puzzle.
Vopred dakujem za vsetky rady a napady 🙂

orsulka
24. mar 2014

ahoj 🙂 tak z toho čo si napísala mám pocit, že je to spojené so všetkým čo si napísala, a tak s tým, že jej pribudla sestrička aj s tým, že začne plakať, keď Vy idete spinkať.....tak skôr by som povedala, že je to len psychologického charakteru a pýta si viac pozornosti, aby na seba uputala 🙂 tá mladšia spinká s Vami?
tak možno jej len treba viac opakovať a hovoriť že je pre Vás stále dôležitá, že ju potrebujete, za všetko dobré pekne pochvaliť a tak dookola, aby akože nemala pocit, že je tam navyše 🙂 a zaspáva sama, alebo treba pri nej byť?

emiluska
autor
24. mar 2014

Ahoj
zaspava sama, v izbicke akurat jej nechavame otvorene dvere, sem - tam vymysla ze chce vodicku, na zachod.. ale vacsinou zaspi pekne. Evka ma 8 mesiacov a spi pri nas, skusali sme ich dat aj do jednej izby ale Lucka zobudila evku a plakali obe 🙂
Byvame tu uz 3 mesiace, a mam pocit ze ked sme sa prestahovali tak sa to budenie zhorsilo. Predtym k nam chodila do postel az rano okolo 5-tej. Treaz pride aj o 22 -23.

orsulka
25. mar 2014

@emiluska no tak možno si len potrebuje zvyknúť aj na nové prostredie 🙂 alebo to fakt býva tak, že detičky mávajú svoje obdobia a niekedy nám ostáva len ostať trpezlivými a preskákať to s nimi, a zas bude lepšie, časom si aj ona zvykne na všetky nové veci 🙂 ja mám doma dvojičky (3r.) , tak viem aké to je,keď spolu spávajú, že sa stane, že budia jeden druhého. Oni sú vekovo dosť od seba, tak asi je fakt lepšie, že nespia spolu.

stefka33
25. mar 2014

Môj chlapček sa správal podobne. Je veľmi citlivý. Keď som si už nevedela rady, tak ma manžel požiadal, aby som to aspoň týždeň nechala úplne na neho a aby som nezasahovala aj keby mi ho bolo veľmi ľúto. Nakoniec to chcelo len tri dni tvrdého, nekompromisného prístupu z jeho strany. Ak sa v noci zobudil, ja som sa tvárila že spím a jednal s ním manžel. Prebiehalo to asi takto: namiesto Nemôžeš spinkať chrobáčik? sa mu dostalo: Čo tu robíš? Prečo nie si vo svojej posteli? Okamžite spať! Neopováž sa zbytočne budiť mamu! Malý bol taký prekvapený, že aj revať zabudol. Odvtedy spával pokojne. Bolo to tvrdé aj som si poplakala do vankúša, ale keby nezasahoval manžel pravidelne do výchovy, tak ozaj neviem. Ja som príliš mäkká.

emiluska
autor
25. mar 2014

zaujimavy napad, ja tiez tak za nou pridem, ze preco place a nespinkas. A ked velmi vykrikuje vezmem ju k sebe. Skusime to aj mi takto s manzelom a uvidim ci to pomoze 🙂 Trosku sa aj bojim ci nieco nerobim cez den zle ked sa v noci tolko budi.