Trojročná dcérka máva zlé sny

nikolal
29. okt 2015

Ahojte maminky, malá bude mať v decembri 3 roky a casto má zle sny. Počas nočného spánku po cca 2 hodinách začne veľmi plakať a musím ju zobudiť, čo je niekedy ťažké, potom sa ukludni a spí ďalej. Ako sa zbaviť zlých snov?

7certik7
29. okt 2015

Nepozeraju cez den nieco v tv? Alebo nie ze pozera ale nevidela ahodou nieco? Staci aby si na to spomenula a moze sa jej ot snivaat 🙂

sisaha
29. okt 2015

@nikolal nijako. Prejde to casom. U nas okolo 3,5 roka

ewelyn3
29. okt 2015

My s tym tiez prave bojujeme. Dcerka ma 3 roky a 2 mesiace a posledny mesiac mi toto zacala robit, ze sa po cca dvoch hodinach zacne budit a place...castokrat zo sna, niekedy sa zobudi, niekedy ju zobudim ja...niekedy sa mi to nepodari. Myslela som ci nieje prestimulovana, ze vela toho zazila za den...ale niekedy bol pokojny den a tiez sa to vecer stalo. Obmedzili sme rozpravky a telku na minimum - tym sa to trochu zlepsilo. Tiez som jej vecer uz nedavala pit, aby ju v noci nebudilo ze sa jej chce cikat. Lebo niekedy aj to vstupuje do sna, aj dospelym a nielen detom...len deti nevedia co vtedy robit.
Ale aj tak sa budi...uz Je to sice menej casto, tak 2-3x do tyzdna, ale predtym to byvalo kazdy vecer.
Podla toho co som sa o tom docitala si detsky mozog prechadza urcitymi fazami vyvoja, kedy spracuje rozne podnety z celeho dna pocas spanku a preto su nepokojne sny, a deti vykrikuju a placu, mozu byt aj namesacne, kazdy to preziva inak.
Snad to rychlo prejde, lebo uz to zacina vadit mensej dcerke.
Drzim palce, aby to aj u vas rychlo preslo 😉

milota164
30. okt 2015

aj my to mavame , telku nepozeravame vobec a ani sme nikdy nepozeravali. Teraz je to uz lepsie ale byvalo to aj kazdu noc .Snad to vekom prejde uplne. Drzim palce lebo niekedy je to naozaj hrozne

sense
30. okt 2015

mavame aj my a mala ma dva a polroka...telku pozera minimalne...doma nekricime, nedostava ani vychovne ...napriek tomu sa obcas zobudi so strasnym placom nemozme ju utisit, alebo naposledy strasny plac a ukazovala na vankus ze papagaj...pritom na navlecke nic take nema ani doma ziadneho papagaja nemame...alebo dva dni do zadu strasny plac a ukazovala si na brusko ze tam ma babatko, a tiez nemam sajnu odkial to nabrala...

sarlota1986
30. okt 2015

je to uplne normalny prejav vyvinu..nocne desy, aj moja dcerka to mala tiez okolo 3rokov teraz v 5tich sa to este stane...neda sa stym nic robit..len byt trpezlivy a laskavy.