Trojmesačný syn zaspí len na rukách

rencika8
29. júl 2014

Prosím poradte. Mame troj mesačného syna a od začiatku mame problem zo spaním. Zaspí väčšinou len na rukách keď ho hojdám a potom držím ako náhle ho položím do postielky tak je do pol hodiny hore. Občas sa mu podarí zaspať aj samému ale to je tiež maximálne nj hodinku. V noci problém nemame ,nakrmim,uložím a zaspinká sám. Máte niektorá podobnú skúsenosť? alebo myslíte že som si malého tak naučila a už ho bude problém odnaučiť? Ja som ho veľa krát skúšala nechať zaspať len tak v postielke a bola som pri nom ale veľmi plakal až sa zadúšal.

bonaqa2013
29. júl 2014

Presne tak . Naučila si ho tak. A odučiť bude problém. Mám 4 deti a pri prvých som mala ten istý problém. Pri poslednom sme to napríklad vobec nepoznali. Tam bol problém zas iný. Ešte horší....

brumka
29. júl 2014

kup si babysatku 🙂 3mesiace je malo ten rezim sa este buduje

mimik79
29. júl 2014

nas maly tiez zaspaval len tak ze sme ho v zavinovacke nosili a cicikali na rukach a potom zrazu o par mesiacov, mozno mal cca 4, uz zaspinkal aj sam ked bol polozeny napr. na posteli, prvy krat som len tak kukala ze ved on ide sam zaspinkat, myslim ze to sa zmeni 🙂

ichbinich
29. júl 2014

@rencika8:
Ano, poznam, obe moje deti boli take, ked boli malicke.
Len ho prosim nenechaj uz ani raz sameho v postielke, ked place, aj ked si pri nom. On to nevie, on ta potrebuje citit, tvoju kozu, tvoje srdce, nie, aby si sedela pri postielke...
Vsetko sa zmeni, skor ci neskor. Dceru som dlho musela nosit, az ma palil chrbat od bolesti. A zrazu chcela lezat sama a zaspat sama! Proste sa napila, dala som ju do postielky a ona si sama zaspala! To som nepoznala 😉 Ale aj to sa zase zmenilo, teraz sa chce zase kojit do zaspania, no tak ju kojim.
Ak ti to pomoze, kup si satku ako radi @brumka. A aj @mimik79 ma pravdu, ono sa to naozaj meni.
Dovtedy daj babatku to, co potrebuje, teda tvoju pritomnost a telesny kontakt. Reci typu rozmaznane dieta, naucene na ruky, nepocuvaj. TERAZ ta tvoje babo potrebuje, tak mu daj, co chce. Trojrocnemu vysvetlis, ze ta boli chcrat, nech si lezi sam, ze nechas otvorene dvere alebo budes sediet pri nom a citat. Ale nie trojmesacnemu.
Vsetko dobre!

mariannah81
29. júl 2014

súhlasím s mimik79, je príliš malý aby sa dalo povedať, že takto to bude už stále. Naša malá tiež od narodenia zaspala iba na rukách, v postieľke plakala až sa zadúšala. Postupne sa ten plač zmierňoval a teraz má 17 mesiacov a už 3 mesiace zaspáva sama v postieľke. Treba vydržať, držím palce

horana
29. júl 2014

Nie, nenaucila si ho tak. Mnohe drazdivejsie deti hojdavy pohyb nutne potrebuju, teda robi dobre vsetkym (preto v minulsoti frcali kolisky), ale tie drazdivejsie ho musia mat nutne a musia ho mat kopu. Odoprierat im ho znamena ich mrzacit. Naopak tym ze ho maju sa rozvijaju ich spojenia v mozgu.
Namiesto na rukach ho treba uspavat v baby vaku (ked zaspi tento prelizit aj s dietatom do postielky, tentosposob je najlepsi alebo jeho nejaka jeho obdoba kedze dieta je telo na telo a citi pohyb maminho tela, luxus, ktory uz dopraju svojim detom len niektore matky, podla vacsiny "nemoderne"),alebo v koliske alebo zavesnej koliske o ktorych je tu forum..

charlie1980
29. júl 2014

Nemusi to byt pravidlom, ze si si ho tak naucila. Mozno je to len faza, ktora casom pominie. Ja takuto skusenost nemam, keby som ho nosit musela, tak by som urcite nosila. Ved je este malicky, preboha. Nie kazde dieta to vyzaduje, preto k tomu treba pristupovat individualne a podla potreby. Aspon podla mojho nazoru.

rencika8
autor
29. júl 2014

@ichbinich dakujem ti veľmi krasne za podporu 🙂

diana_81
29. júl 2014

@rencika8 Ahoj, chcem Ta aj ked nie mozno potesit aspon podporit 🙂 Drzim moc palce!

Prave tu tukam do klaves a maly spi na mne v nosici. Moj ma dnes presne 2 mesiace a je ako cez kopirak s tym co popisujes. Je to o to vacsia ironia, ze som si vravela po dcerke, ze pri druhom dietatku skusim ist na veci nejako inak, ze som mozno bola ako prvorodicka neista a vyzbrojena kopcom casu, ale - neda sa. Teda v nasom pripade. Neverim, ze som ho to ako pise @bonaqa2013 naucila (aj ked verim, ze casom ked na jeho potreby a plac budem takto (napriklad nosenim atd) reagovat nadalej, stane sa z toho zvyk, ale v dvoch mesiacoch ma podla mna len sadu instinktov a ked sa citi v nepohode/nebezpecenstve chce ku mne, a idealne na prsnik). A nevie este mrncat, teda uci sa ale momentalne ked place place celym telom a dusou, krici akoby ho rezali nech je hladny, unaveny, uzimeny... je to fascinujuce, ale i unavne, viem ako sa citis. A to sa priznam, ze si poplace castejsie ako prvorodena, lebo pri dvoch su momenty kedy nejde reagovat na oboch naraz. Moj muz sa mi casto snazi pomahat, nosit ho on, nechat ho pomrncat ale vzdy po case pride a povie: "neda sa upokojit, jednoznacne chce k Tebe". Cize snazime sa mu dat sancu upokojit sa inak, a aj ked to zatial nejde, budem sa snazit ak to pojde tieto momenty podporit. Cize ak bude taky zasneny a v postielke neskor ako pisala @mimik79 skusim tie chvilky podporit. Kedze dojcim a pocula som o zlych skusenostiach tak nepouzivame ani cumlik, ten by mohol nejakemu samoupokovaniu napomoct. Prva to zvladla bez tak chcem i u syna skusit bez a dojcit na poziadanie.

Inak k tomu noseniu, satku moc nemusi a ja mam problem s viazanim, vzdy sa mi to po case uvolni. Aky mate nazor na Manducu v tak malom veku, mne sa to nezda uplne naj na jeho chrbatik, ale revat ho nechcem nechat a na rukach ma tiez obcas krkolomne polohy tak neviem ako najlepsie a najzdravsie nosit :(

pepaa89
29. júl 2014

Do pol roka by detičky mali zaspavat akýmkoľvek spôsobom, potom sa aj samé odmalička s našou pomocou, toto mi povedala mamička 4 deti, my sme do pol roka uspavali na fitlopte a potom to šlo aj samo 🙂

pepaa89
29. júl 2014

Samé sa odnaucia tam malo byť

diana_81
29. júl 2014

@rencika8 A este (nechcem Ta samozrejme nahovarat na nic rizikove, kedze spanie na brusku sa dnes povazuje za zvysujuce pravdepodobnost SIDS) u nas pomaha spinkanie na brusku cez den. V noci spi na boku alebo chrbate, ale ako pises sama, spi vtedy bez vacsich problemov... cez den ho to lezanie na brusku akosi viac znehybni, nesermuje rukami, nestrhava sa, aj si tak poprdka a odgrgne... skratka spinka dlhsie a spokojnejsie. Ja ho ponosim v nosici, potom vlastne je bruskom "voci podlozke" (mne 🙂) a vtedy to prelozenie do postielky na brusko ani nepostrehne. Skusala si to uz?

ivonkaga
29. júl 2014

Nie, nenaučila si si ho zle s tym spánkom. Je maličký a on ta potrebuje... Potrebuje byt pri tebe, aby sa upokojil a v bezpečí zaspal.. Mam iba malého Riska, ma 1,5r ale zaspavanim na rukách sme si prešli od 4ho do asi 10 mesiaca. Pol roka som ho vecer ci cez obed uspavala buď na rukách, alebo v ergo nosiči. Potom sme sa začali učiť na veľkej posteli a teraz zaspáva sám v postieľke-vo svojej. Áno, boli dni, keď som bola unavená, vysilena, a mala som chuť ho nechať vyrevat v postieľke a odísť. Ale to nie je riešenie, tym detom treba pomôcť zaspať, keď o to žiadajú, a ako rastu, aj zaspavanim sa mení. Tak veľa trpezlivosti a skús vychutnávať bábätko v náručí, už to dlho nepotrvá... ;) 🙂

lujza999
29. júl 2014

@rencika8 Toto iste som mala aj s mojim synon, ked spat tak len na rukach a hojdat sa, alebo tancovat 🙂 akonahle bol polozeny do postele alebo postielky koniec - mal dospate. uz som si zacala mysliet ci nema nejaky senzor pohybu v sebe 🙂 Ono to vsetko bola sranda dovtedy kym mi nezacal vypovedat sluzbu chrbat, nastupili bolesti krcnej chrbtice, ramien. Bola som ako zbity pes,nehovoriac o tom ze som cely den nevedela nic robit, ale vobec nic, lebo mlady pan bol na rukch alebo potom vrieskal ako maly mesuge. Pomohla mi visiaca hojdacka s pruzinou, maly si na nu zvykol za dva dni a bol pokoj.

zuzana1291
29. júl 2014

Neries to zatial, casom sa vsetko upravi 🙂 Babatko je moc malicke, potrebuje ta citit, tak ho len pekne kolis. Neboj sa, nikto neuspava deti na rukach do 15, vsetky tieto neprijemnosti prejdu 🙂 Viem, ze je to narocne a otravne, ale ked bude starsi, zvykne si na kocik, prip. posielku, len teraz je to moc skoro od neho vyzadovat zaspavanie v postielke.

alexanotbad
29. júl 2014

@rencika8 ahoj, my sme mali rovnaky problem. uspavali sme a spali len v babyvaku, akonahle som ho polozila, zobudil sa hned alebo do niekolkych minut :(( . potom sa naucil spavat v kociku a problem bol vyrieseny.
ale babyvak neodporucam, je to na jedno plece, boli z toho chrbat, skoro nic pritom neurobis. radsej by som volila satku ako radia baby.
a netrap sa zbytocne, urcite z toho vyrastie a zlepsi sa to. jednoducho Ta potrebuje teraz citit pri sebe, tak mu to dopraj 🙂
drzim palce.

henushka
29. júl 2014

Aky problem? Ved je este malicky! Irituju ma reci typu "naucila si si ho". Kasli na taketo reci, je to uplna hlupost. Ja mam deti dve a po vzore prvorodenej dcery by som mohla tvrdit, ze dieta vie zaspat samo v postielke, nepotrebuje uspavat, nebudi od roka a pol maminku v noci na kojenie, ale da si sama vodicku atd. A moj druhorodeny syn? Neznasal postielku, potrebuje, aby bol aspon chvilku niekto pri nom, ked zaspava, na kojenie sa budil aj zo pat razy.

Kazde dietatko je ine, ale vo veku 3 mesiacov ta naozaj potrebuje takto bytostne. Fakt najlepsi vak/satka. Budes mat volne ruky a maly si pekne pospinka 🙂 A neboj, ked bude mat 3 roky, uz to nebude potrebne 😀

barb06
29. júl 2014

skúšala si zmeniť polohu? resp. dať ho na bruško? môj malý tiež nebol schopný cez deň spať, max na 20-30 minút a v noci spal normálne a až náhodou som zistila, že nevie spať inak ako na brušku; nechala som ho na sedačke na brušku s mojou mamou a keď som sa vrátila, spal a ťahal 4 hodiny 🙂 ale je to individuálne, každé bábo je iné, aj keď aj moja dcéra spáva na brušku skoro od narodenia 🙂 alebo neskúšala si kočík, hojdacie lehátko, ...? však nemusí spať v postieľke; časom si na ňu asi aj tak zvykne a keď sa bude vedieť pretočiť, tak si nájde polohu v akej zaspí, aj keď môže zo začiatku plakať, ako každé bábo; ale naozaj sa to môže zo dňa na deň zmeniť, určite ho do tej postieľky nenúť, keď to nejde a raz to príde; len by sa ti asi zišlo vymyslieť, resp. nájsť niečo iné ako ruky, kde by sa mu podarilo spinkať 🙂

jana_eyre
29. júl 2014

@rencika8 kazde druhe dieta je take a urcite si ho nic nenaucila.. jednoducho vacsina deti miluje nosenie, pretoze sa nosili 9mesiacov v bruchu.. zmeni sa to casom, teraz treba trpezlivost..

ked som mala prveho syna, tak som ho mala na rukach stale prveho pol roka.. aj spaval na mojom bruchu.. druhu dceru som tak uz mavat nemohla, pretoze bola druha.. ale snazila som sa ju nosit co najviac sa dalo..

kika831
29. júl 2014

@rencika8 my sme mali tiez ten isty problem, bolo to sice narocne, ale nechala som to tak a uspavala som ho na rukach. Az jeden vecer stale plakal aj na rukach a ked som ho dala lezat na brusko, tak sa ukludnil a aj tak zaspal. Od toho vecera uz na rukach nezaspavame. Neboj, prejde to. Ja mam pocit, ze len sa ubezpecuje to dieta, ze mame je stale s nim. Drzim palce

rencika8
autor
29. júl 2014

@diana_81 možem sa spýtať ako si to zvládla pri dcérke tiež si ju nosila v nosiči ak áno do kedy?ja mám šatky dve ale ani v jednej nechce byť vrieska ako by ho drali tak to riešime tak že ho dám do zavinovačky ktorá má spevnenú časť na chrbatiku a kým nezaspí tak ho hojdám ako by bol v kolíske a potom už nemusím spinká sám niekedy aj 4hodiny len ho nesmiem položiť. Niekedy si poplačem už aj sním lebo to už ozaj nezvládam som vačšinou na neho sama a ruky už mám vytahane veď bodaj by nie ked už má vyše 6kg a potom keď si prečítam v skupine aprílové detičky že babám zaspinkajú deti same v postielke tak plačem znova ☹

rencika8
autor
29. júl 2014

@pepaa89 ďakujem aj tebe za info,naozaj mi to veľmi pomáha 🙂

zuzanockamt
29. júl 2014

@rencika8 je to normalne, do roka a pol som syna uspavala len na rukach - resp. nosic, satka, a nechavala som ho v tom aj spat - spal aj 3 hodiny, inak daval polhodinovky a sam nedokazal zaspat vobec ... potom sa naucil zaspavat sam ... a ja som tak uspavala aj na denne spanky a aj na nocny

diana_81
29. júl 2014

@rencika8 nooo... Rychlo sa na to zabuda ale dost som sa vytrapila. Vzdy sa strategia menila 🙂 Fungovalo nam dojcenie poleziacky, takze istu dobu som uspavala na prsniku na velkej posteli a potom sla po svojom. Drobca nebolo treba prekladat, lezal takmisto, necitil zmenu teploty a podobne a kym nelozil nemohol spadnut. Ono ja by som si povedala, co je moj ideal (v postielke vo vlastnej izbe atd) a dala tomu sancu ale ked. To nejde netlacila na pilu. Vzdy nieco zafunguje - kocik, satka, dudel, nosic, hojdacka, prsnik, plienka cez hlavu, hudba... U vas zavinovacka.Treba sa tesit zmalych uspechov a neskor skusit znova ci sa zrelsie dietatko neprisposobi neskor. Hlavne nemaj vycitky, snaz sa ako najlepsie vies ale nenic sa, umyvaj si zuby, chod na zachod 🙂 dieta prezije ked si trochu poplace, ale inak ked vies bud pri nom, maj ho v naruci... Ono to fakt rychlo ubehne.

Hlavne svoje dietatko neporovnavaj. Ty ho poznas najlepsie a vies vycitit co potrebuje.

Inak moj ma 2 mesiace dnes a 6,3kg. Nosit ho je fakt zabava 🙂

charlie1980
29. júl 2014

Inak, baby, ja vam poviem, ze ja by som si ani netrufla take male dat same do postielky spat. Ja neviem ako ine mamicky, mozno prehanam, ale ja som mala maleho vzdy vedla seba. Nie preto, ze by to bolo pohodlnejsie, aj ked som nekojila, ale preto, ze som sa bala, ci sa nepogrcia z mlieka a ja by som mozno nezareagovala vcas. Hlavne teda po predvcerajsej skusenosti, ked mi maly zvracal, ved to z neho prudom lialo ! A keby spal na chrbte a ja nestihnem vstat ??? Mam kamosku, ktora od troch mesiacov dava malu nieze do svojej postielky, ale do svojej izby !!! Pretoze jej muza to obtazovalo, ked jej trebalo dat dudel. Akonahle si ho sama vedela mala najst a dat do pusinky, tak ju dali do jej izby 🤐 🤐 🤐
A preto, zrovna keby si si ho aj tak naucila, o com pochybujem v tomto veku, je to skor nieco instinktivne, tak ho uspavaj na rukach, dokym to vyzaduje. Spi s nim, dokedy to uznas za vhodne, ako som uz spominala, raz to urcite prejde, Ja som v tomto smere bola odbremenena, pretoze moj syn od mala najradsej zaspinkal na boku a na rukach sa to pravdaze nedalo. Ale ked ho zlozim do postele, otoci sa nabok a vie, ze sa ide spinkat. Deti su rozne, mozno pride faza, ked ho dam do svojej izbycky a on mi bude do mojej postele liezt. A ja si sem pridem po vasu radu 🙂 Co uz s nimi, ked ich mame <3 <3 <3

diana_81
29. júl 2014

@charlie1980 ja som to uz pisala v inej teme, ja sa citim ako mama medvedica co si ovoniava mladatko v brlozku, proste ho potrebujem pri sebe citit 🙂 aj ked pri prvej to bolo este intenzivnejsie, teraz ak akceptuje ze lezi inde (momentalne spava ehm v odmontovanom vrchu hlbokeho kocika) tak ho ulozim tam, lebo by som ho pri kazdej otocke budila. Takto ma kazdy svoj priestor, ale nie je odo mna ani meter, pocujem ho dychat, ak sa mrvi dam nan ruku a on sa casto upokoji a spi dalej. Ak by si grcol, ci mal nejaky problem hned mu viem pomoct. Neviem si predstavit pocuvat ho cez babyphone z inej izby. Ale poznam vela mamin co im to vyhovuje. Mne pride prirodzene mat ho blizko.

stanislavao
29. júl 2014

@rencika8 a preco ho nedavate spatcez den do kocara? onku detiky zaspia hned a spia aj niekolko hodin. a mne syn spaval aj vo vnutri v kocari asi aj do 2,5 roka. a ked sa nahodou zacne akoby preberat, trosku ho povozite, pohojdate v kocari a spi dalej.

bosoriak
29. júl 2014

@rencika8 Nosila som obe svoje dcery a ak sa podari, budem nosit aj dalsie deti. NIC na svete sa nevyrovna tomu, ked ten maly clovek vie, ze je pri mame a pokojne zaspi. Ano, je to naprd kvoli oddychu, ale ten som aj tak mohla riesit iba pri prvej dcere. Druha bola na mne pricucnuta v podstate 7 mesiacov, kym sme presli na kocik. A uspavam ich tak, ze s nimi lezim v posteli, kym zaspia. Mali sme obdobie, kedy zaspavali same, ale potom si ma zas vypytali naspat. 🙂 Obcas je to o nervy, ale v drvivej vacsine pripadov je to skvely cas, len nas, ked sa objimame, hladkame, mojkame a sepkame si, co budeme robit zajtra.

Viem, ze si vycerpana a unavena. Ver mi, ze pre svoje dieta robis to najlepsie co sa len da, ked mu davas to, co teraz najviac potrebuje.
Vela zdaru.

elisaeli
29. júl 2014

@rencika8 Neskusila si pustit mu nejaky monotonny zvuk? Biely sum, zvuk vysavaca, melodiu... niektore deti to velmi upokojuje. U nas to zaberalo.

rencika8
autor
29. júl 2014

@elisaeli skúsala ,nezaberalo ☹