Trojmesačný syn odmieta kočík aj šatku

tish1986
24. máj 2014

Poradte prosim - moj 3-mesacny syncek nenavidi kociar (ked ideme von, musim ho tam vlozit iba uspateho po kojeni, ale vonku ked sa po 1/2 -1 hodine zobudi, strasne sa zacne zlostit a pucit, ze je v kociari, rozplace sa a neda sa utisit, takze musime rychlo domov. Je to blbe, lebo chcela by som, aby bol vela na cerstvom vzduchu, ale takto sme zavreti doma, vonku vydzri hodinu a nemozeme tym padom nikam dalej od bytovky). Kupila som satku, v koliskovom uvaze nechce byt, hned sa rozkrical, asi ho to prilis stahuje. V klasickom uvaze s kapsou vpredu tiez nechce byt. Ta latka, ktora mu robi oporu chrbta a noh/zadku je v poho, ale nema rad tie pasy po bokoch okolo ruk. Ako keby ho to obmedzovalo v pohybe a vyhlade. Proste je v satke neposedny, hadze sa a kope, snazi sa z nej dostat prec. Snazila som sa prechadzat kludne po byte, pustat mu pritom ako je v satke jeho oblubenu hudbu, tancovat, spievat jeho oblubene pesnicky, ale nic zatial nezabralo. Myslite, ze sa to zmeni, ked vyrastie? Neviem, co si pocat. (Na sedaciu sportovu cast kocika je este maly, nevie este sediet...) Dakujem vam za rady

euka210
24. máj 2014

no asi len pockat kym vyrastie trochu, alebo si zvykne na satku. Moj v kociku uz spi len 1/2h a potom tak este 5min a koniec, na ruky, alebo domov. Ale zase nosit v nosici sa rad nosi, tak aspon takto sme vonku. Ale poametam, ze prvy tam nechcel byt okolo 3m lebo nic nevidel, neskor to bolo ok.

zitaje
24. máj 2014

@tish1986 s kocikom to mame podobne, uz ho ani nepouzivam... myslim si, ze na satku si aj tvoj syncek zvykne, daj mu chvilu casu. Ak mu vadia tie bocne pasy, stiahni ich co najviac k sebe, nemusis mu ich rozprestriet.
Snad mozem vlozit linky - nemusis to mat takto:
http://www.didymos.cz/noseni-deti-v-satku/uvazy...
staci takto:
http://www.didymos.cz/nabidka/satky-na-noseni-d...
A este: detom sa vacsinou paci monotonny vyrazny pohyb, cize najlepsie je drobca uviazat do satky a vykrocit sviznym krokom 🙂

domak2
24. máj 2014

moja skusenost so satkou je taka, ze dietatko do nej uviazat a okamzite prasit vonku 😀 Ked som ju skusala v byte tak rumazgala, akonahle sme vysli von a chodila som tak sa ukludnila 🙂 potom si uz zvykla aj po byte.
@tish1986

zuzkamacken
25. máj 2014

@tish1986 u nas sa to nezmenilo, kocik bol vecny boj, v nosici bol asi 2x... 🙂

katrinka8
25. máj 2014

@tish1986 - ahoj, a tu satku si skusala aj von, ci iba dnu? Lebo napr. moj malicky v kociari tiez len spat - inak moc nie - podla nalady, dakedy sa strasne jeduje, tak vtedy vytiahnem zumbuccu a nesiem ho. Dakedy si pekne este oddychuje a je kludny. Doma v zumbucce vydrzi tiez tak 15 minut (ma sice uz pol roka) a dost, ale ked ideme von, ci pre dcerku do skolky alebo do zahrady ci inde, tak to kuka okolo seba, vsetko ho zaujima a je tam spokojny.

tish1986
autor
26. máj 2014

@katrinka8 satku som skusala iba dnu a kedze na nu reagoval bud mrncanim alebo placom, tak vonku sme sa ani nedostali. Ale asi to skusime a mozno sa mu v nej zapaci, ak nie, tak ostava len cakat - bud si zvykne neskor alebo sa mu zapaci sportovy kocik, ked bude vediet sediet. Uff

michaela2008
26. máj 2014

@tish1986
Skus najskor obliect a obut seba, potom synka obliect a sup do satky a hned von. Najhorsie byvaju prestoje, ked babo caka v satke kym sa obujes, alebo nieco este chystas, hladas. No a este sa oblecte tak, aby ste sa ani v tomto horku moc nepotili, ja som v teplach davala synka do satky holeho... Bude mat lepsi vyhlad ako z kocika, snad sa mu bude pacit. Ak drzi hlavicku, mozes ho uviazat tak, ze nema pas satky cez hlavku, popr. mu ju mozes pridziavat rukou, az ked zaspi, tak hlavku podopries satkou. Tak isto aj ramienka a ruky mozu ist von kym nespinka.

tish1986
autor
28. máj 2014

tak vcera sme to vyskusali aj vonku. Najprv som sa obliekla a obula, potom uz len maleho sup do satky a prasili sme von 🙂 Uz bol podvecer, takze nesvietilo slnko, presli sme sa okolo bytovky 1 kolo na skusku a domov. Asi 2-3x zamrncal, ale vzdy som ho pohladkala a nieco mu rozpravala: ze pozri, tam su stromceky, tam ide havo a pod. takze som ho tym odputala od placu. Budeme to skusat 🙂 Kamosky nemaju s dcerkami problem v nosicoch, lenze moj syncek je velmi neposedny, ked nieco v tej satke zbadal, hned zacala skakat, kopat nozkami, stverat sa dole, kyvat rukami 🙂 Najlepsie to asi bude, ked uz bude vediet chodit, tak to budeme striedat - ked bude aktivny, bude na svojich a ked zacne byt unaveny, sup do satky alebo nosica. Jedna vec mi ale nie je jasna: ako nosit take male dieta cez den, ked svieti slnko. Prenho je to este velmi agresivne, hned zmuri oci, such si ich a nechce otvorit, place. Ako ho v satke zatienit?

michaela2008
3. jún 2014

@tish1986 Aj moj syn bol neposedny a vkuse v satke tancoval, kopal, vrtelo s nim na vsetky strany, ale pacilo sa mu.. Ked uz chodil, tak presne ako pises, najskor do unavy po svojich a potom na spinkanie sup do satky... No a prihovaranie, spievanie, to muselo byt stale.
Bolo obdobie, ked v nutri nechcel spavat vobec, len vonku v satke. Ked vonku lialo, tak som si obliekla cez seba aj cez neho nepremokavu bundu a jemu som este okolo hlavky pripla kapucnu z manzelovej bundy, ta mu zakryla aj ramienka a ten kusok chrbatika, co mu vytrcal spod mojej bundy. Takze bol pred dazdom chraneny...
Este mal rad tancovanie v satke, to este aj teraz ked pustim tu muziku co som pustala ked bol babo, tak sa na mna vystvera s blazenym umevom na tvari 🙂 (uz ma 5 rokov).
Ani neviem, ako som riesila slnko, mam pocit, ze sam otacal hlavku tak, aby mu nesvietilo do ociek a mal taku vzdusnu sietkovanu capicu so siltom. No a nechodievali sme v lete von na prave poludnie... Ale skor rano a potom po 15tej az do vecera.

scorpionflower1
16. feb 2019

@tish1986 ahoj, tvoj syn je uz asi velky, ale mam tento isty problem s dvojmesacnou dcerou, odmieta kocik, satku aj nosic, neviem ako s nou chodit von, stale sme zavrete doma. Boli sme vonku s nosicom, myslela som, ze doma sa v nom len nudi, ale plakala aj vonku. V kociku na chvilu zaspi, ale ked sa v nom zobudi len reve. Ako si to nakoniec vyriesila ty? Zabralo nieco alebo z toho syn len musel vyrast?

tish1986
autor
17. feb 2019

@scorpionflower1 Ahoj 🙂 No veru, v piatok mal narodeniny - už má 5 rokov :D Ale z mojej doterajšej 5-ročnej skúsenosti (medzitým sa mu narodila sestrička, tá ma teraz 3 roky). Myslela som si, že "nemá rád kočiar", že "nemá rád šatku", ale nakoniec sa ukázalo, že on má možno trochu príznaky hypersenzitivity (po manželovi - je veľmi citlivý, vnímavý, má nízky prah bolesti, veľmi citlivo vníma chute, vône, materiály na oblečení... možno preto bol taký plačlivý od narodenia a možno preto sa nevedel uložiť ani v kočíku, ani v šatke, ani v nosiči...). Dcérka bola kľudná, veľa spinkala, málo plakala, páčilo sa jej aj v kočiari aj sme veľa nosili hneď od narodenia v takej mäkkej šatke od Lupilu (kúpená tu na MK). Takže moja skúsenosť je, že veľa nenarobíš, veľmi veľa záleží od dieťaťa, aké je povahovo. Čo sa týka rád, ktoré si asi čítala vyššie v tomto príspevku, toto je pravda: dať do nosiča a rýchlo vyraziť na prechádzku svižným tempom sa nám osvedčilo. Ale znovu - zatiaľ čo dcérka po 5 minútkach vždy zaspala, syn má inú nervovú sústavu alebo čo - on len pozeral a pozeral na podnety na ulici a oči sa mu už zatvárali ale odolával aj hodinu/dve, nevedel sa ukľudniť, aby mu nič neuniklo. On vždy preferoval kľud, ticho a známe miesto doma na spinkanie. Čo by som ešte dodala - keď mal cca 2,5r, už rozprával atď., začal žiarliť na sestričku, že chodí v kočíku, takže paradoxne vtedy sa začal pýtať do športového kočiara a užíval si to, že aj on v ňom môže sedieť :D :D :D

bubulka99
19. feb 2020

@scorpionflower1 ahoj 🙂 mám presne rovnaký problém ako si mala ty.. maly má zajtra 2mesiace a nepáči sa mu nikde ani kočík ani nosič. V nosiči ho síce uspim ale len doma a je to vždy proti jeho vôli proste ho tam narvem nasilu placeeeee ale zaspi aspoň niekde všade inde mám problém. Dokonca ani v postieľky nespi. Nemôžem ho položiť...
Chcem sa opytat ako si to zvládla a ako si riešila prechádzky ? Mna to už omrzelo chodiť s ním von tam sa mi viac rozladi a potom mi uuz doma nechce spat vôbec bojuje plače 😩 neviem čo mám robiť či sedieť doma a čakať ?

scorpionflower1
19. feb 2020

@bubulka99 ahoj, uplne ta chapem, moja ma uz 14 mesiacov a na toto obdobie velmi nerada spominam. Bolo to hrozne, ani ja som ju nemohla polozit. Prvykrat v noci spala v postielke, ked mala 10 tyzdnov a cez den prvykrat spala v posteli, ked mala 8 mesiacov, dovtedy sme ju drzali na rukach (ja al. manzel sme sedeli na gauci a laket sme mali podlozeny vankusom), ale.od cca 3 mesiacov si oblubila nosic, tak sme ju nosili a tam spala. Ked mala tak 4-5 mes. spala aj v kociku, ale to bolo len take kratke obdobie. Inak som ju stale len nosila ja al. manzel. Ked sa naucila sediet, tak vydrzala v kociku aspon na presun do obchodu. Teraz uz je s kocikom v pohode, dlhe prechadzky sa s nou nedaju, ale ona uz beha ako tryskac. Je doteraz taka, ze sa velmi tazko pri nej nieco robi - musim byt velmi dobra v multitaskingu 😀 varim, zabavam, krmim, upratujem, niekedy je to na zblaznenie. Vtedy, ked nechcela byt v nicom, som s nou nechodila von, nedalo sa...15 minut na terase a hotovo. Asi ti napisem len to, co si citala uz 100x - vydrz, prejde to, aj ked to nebude asi jedno z tych pohodackych kocikovych deti. Ale tieto deti su velmi sikovne a temperamentne, potrebuju blizkost rodicov - moja Eli je strasne tulidlo, chodi sa mojkat kazdu chvilu. Tento zaciatok je tazky, ja som mala pocit, ze dni su nekonecneeee a ja som zavreta v base. Chod niekam von sama aspon na chvilu ak sa da, aby si sa nezblaznila. Ked sa otepli sa to zlepsi, mozes ju dat niekde na deku na travu. Ak ti uz teraz nosic ako tak toleruje, tak sa urcite este zlepsi a budete sa nosit.

bubulka99
19. feb 2020

@scorpionflower1 ďakujem ti veľmi pekne za odpoved ! Ani nevieš ako si má povzbudila 💪🏻 Je to narocneeee strašne ale vidim že niesom sama, zvládli to iné ženy tak mi nič iné neostáva len vydrzat 🙂