Trojmesačné dieťa v noci nespí

7. jan 2023

Ženy poraďte lebo ja už fakt neviem...mám 3mesačné dieťa. Od narodenia robila to, že v noci sa zobudila okolo 2/3 a bola dve hodiny hore. Robila to tak asi raz max dvakrát do týždňa, čo sa proste dalo prežiť. Z posledných 5 dní to urobila 4x!! Prečo to robí? Cez deň spí celkom dobre. Prečo tento nočný budíček?? Čo s tým robiť? Poraďte prosím, ja cez deň dospať nemôžem - mám ešte staršie dieťa.

deti95060810
7. jan 2023

by si chcela aby spalo dieťa celú noc? to je sen každej matky. S týmto problémom nepochodíš ani u lekára. Jednoducho to musíš prežiť...
mne sa syn budil v noci každé dve hodiny a ráno som išla do školy . Závidela som švagrinej, ktorej dieťa spalo celú noc už od návratu z pôrodnice. V 10 m bola taká unudená z MD, že radšej odišla do práce...
Jedine ešte manželovi povedať aby ti pomohol a mal v noci službu. Inak to nejde.

autor
7. jan 2023

@deti95060810 chcem, aby keď ju v noci nakojím spala ďalej...ja k nej vstávam každé dve hodiny na kojenie, niekedy aj častejšie ale zaspí ...ale keď píšem že vstane tak ona napr o 3 vstane, nechce ani cici ani uspať ona sa chce dve hodiny hrať a potom spí

deti95060810
7. jan 2023

ak sa hrá a neplače - to je ten lepší prípad...nechaj ju v postieľke a ty driemaj...poznám tieto stavy...

ikonica
7. jan 2023

Mozno na nu vplyva spln... Skus si odsledovat, kedy sa to 'zhorsuje'

ankare
7. jan 2023

Neboj, všetko raz skončí. Skús spat aj cez deň s nou, ak sa dá, oddychuj čo najviac. O pár rokov budeš už len spomínať. ❤️

beatrice1111
7. jan 2023

Skúšala si spať s ňou v posteli?

lalala94
7. jan 2023

A čo spravíš potom ako sa zobudí? Zapneš svetlo a idete sa hrať? Alebo ju necháš v postielke?

larazivago
7. jan 2023

Však keď sa zobudí, nechce jest, neplače, nechaj zhasnute, bud ticho, driemaj. Nakoniec zaspí. A toto sa bude ešte x krát meniť. Proste sa treba v danom čase zariadiť. Bude lepšie!!!!

ls56
7. jan 2023

Ooooj, este sa to bude mnohokrat menit a povies si: sladke 3 mesiace ked mala😀😀

lasoli
10. jan 2023

no to tak je celkom aj bezne,ako to chces upravit?Tonsa moc neda,len to vydrzat.Mne tak raz scera nespala v noci 5h,a rano vstala o 6.

beata_k
10. jan 2023

Precitaj si o spankovej regresii v 3 mesiacoch. 🙂

lasoli
10. jan 2023

a ako sa bra 3mesacna?Tak ju maj pri sebe v posteli ,daj si zabrany tak aby nespadla z postele a ty spi pri nej ona nevh si tam pozera do plafonu,tak si pospis pri nej ona zaspi.Ale o ako sa hra?🤔

maggie86
10. jan 2023

Skus mrknut spankovu poradnu. Bdele okna mozu byt spojene so spankovou regresiou. Mozu suviesit aj so zle nastavenym dennym spankom. Da sa to vraj upravit, aj ked ja som to neskusala, ale su pozitivne recencie. Ja som si tym tiez s malou presla, ked mala 4-6 mesiacov, potom to preslo. Na 2 hodiny sme sa chodili v noci hravat do obyvacky. Tiez som si ponadavala

maggie86
10. jan 2023

@lasoli keby som toto urobila, tak mi tam reve aj 2 hodiny 🙂 si mala asi velmi kludne dieta. Ja som sa snou 'hrala' tak, ze som ju nosila po byte a ukazovala veci, pripadne citala ciernobielu knizku. Potom prisli na rad hrkalky a spol

zuzuliennka1
10. jan 2023

a to tvoje starsie dieta spalo ako, ked bolo take malinke?
ved vsetky deti prve mesiace takto “spia/nespia”

lasoli
11. jan 2023

@maggie86 no tak by revala aj dve hodiny,ved by nespala tak ci tak,chapes porevala by si sen dva a potom by si zvykla.Ide o to ze ked si si ju nosila tak sa naucila.Ja som praveze nemala kludne deti,ale pri prvej to tak bolo a pri dvoxh uz som nevladala a ked v noci nespali ,urcite som ixh nechcela zacat nosit na rukavh,lebo pri prvej do dopadlo gak ze sa nosila az kym neprestala spat do 3,5roka.

rhodesian
11. jan 2023

Nepoteším, moja má 7m a ja som za celých 7m nespala viac ako 2.5h ale na etapy 🙈 v kuse už ani hodinový spánok neviem ako vypadá. Domácnosť katastrofa, mám pocit že z mozgu už mám len kašu, chodím úplne vyfľusnutá. Cez deň spánok tiež nula bodov 🤷‍♀️ doktorka mi na to povedala že žiaľ, je to také dieťa tak musíte vydržať.
Tak skús vydržať aj Ty, a buď rada že spí aspoň pár hodín.
A mimochodom, tiež mám doma staršieho, prváka... takže viem ako sa cítiš.

autor
11. jan 2023

@rhodesian ďakujem za skúsenosť...ach jaj vidím že nie som sama ...dúfam že sa to čoskoro zlepší lebo mám miestami pocit že sa rozpadnem

autor
11. jan 2023

@beata_k už sa stalo, ďakujem...dúfam že to bude to a o chvíľu bude dobre 🙂

autor
11. jan 2023

@zuzuliennka1 v noci spala, niekedy ju bolo ťažšie uspať ale spala nemali sme takéto "nočné" ...dokonca staršiu som za každým pred kojením aj prebaľovala, mladšiu som prestala lebo to sa už vôbec nedala uspať ...vyskúšala som neprebaliť a nevadí jej to

autor
11. jan 2023

@lasoli tak porevať by som zase nenechala jednak na to nemám srdce a jednak mi potom budí staršiu a bývame v bytovke kde by zobudila asi všetkých susedov tu všetko počuť

lenka2710
11. jan 2023

Aj dcera mi to robila, ale ona už bola staršia, mala okolo roka, zobudila sa medzi polnocou a 1 hodinou a do rána bola hore, keď išiel muž o 6 do prace, tak ona zaspávala 🤦‍♀️ to bolo hrozne obdobie, keď to spravila tri noci za sebou tak ja som bola úplne v prdeli, nedalo sa mi existovať! Trvalo to asi tri mesiace takto, raz bolo lepšie raz horšie, mne už sa niekedy až plakať chcelo