Trojmesačné dieťa sa nechce kúpať a papať

ivusa8520
4. sep 2016

ahojte chcem sa opytat ci mate niekto tiez skusenost mala bude mat 3 mes a stale strasne place pri kupany uz som skusala aj menej teplu vodu pomalinky ju davam do vodicky postupne a stale krici pri tom .... preco ?? prejde to ??? posledne dva tyzdne si strasne cumle rucicky aj palec a od vtedi neche papat poriadne musim ju nakoniec krmit tak ze lezi na posteli a ja pri nej ..... lebo ked ju dam normalne do perinky alebo aj bez nej stale sa chce len posadit strasne .. drzi dobre hlavicku a vsetko ale este este je skoro nato aby sedela ....neviem c o mam robit ,,,

simsalabim
4. sep 2016

@ivusa8520 ja len k tomu kupaniu - moja starsia vrestala akoby ju z koze drali asi do 7 mesiacov, kym nezistila, ze voda je zabavna, lebo ju moze spliechat kade tade. Nic, co sme skusali, nefungovalo. Nechapala som, v porodnici ked predvadzali kupanie na inom babtku, vyslovene si to uzivalo, tak som cakala to iste aj u mojej. Moja druha dcera bola pravy opak - v porodnici kupanie ukazovali na nej. Bolo mi uplne jasne, preco...ten slastny vyraz bol neprehliadnutelny. Kupanie proste milovala a nikdy neplakala. Takze dovod placu pri kupani mozno ani ty nezistis...mozno z toho musi len vyrast.

jeennyv
4. sep 2016

@ivusa8520 kamoska ma 4,5 mesacnu sme spolu casto, chodime spolu kocikovat atd, mala uz nechce lezat drzi sa ruk a sama sa snazi sadat atd, uz slinta vyzera to na to, ze jej pojdu zubky, nikdy nevies, popozeraj pusinku a co sa tyka kupania to bud deticku mozu alebo nemusia mala kope nozickami vo vode atd... jej sa to paci, kazde dieta je individualne...niekto ide vyvinom skor iny neskor...ale mozu to byt zuby, niektore deti sa s nimi uz aj narodia...

rheuska
5. sep 2016

Moja ma 3 a detto. Kupel je stres. Musim ju utesovat hodinu po. Skusali sme dca druhy vaniciek, velku vanu, sprchu. Teraz pojdem vyskusat kupanie so mnou. To uz ako posledná možnosť. Aj ked nedávam tomu veľkú šancu. Proste vodu neľúbi. Ani ked ju umývam (namiesto kúpeľa) iba navlhčenou vatou to nie je lepšie.
Ano palčeky tiež. Moja sa naje. Vypluje bradavku a začne cucat palčeky. No snažím sa jej nastoknúť bradavku keď je to možné. Nech sa vycuca dosýta. Ale neberiem to zas tragicky. Ono su akurát v období keď začínajú cucat vsetko a objavili si rúčky. Jedna vec, že to napĺňa potrebu sať. Druhá, že ochutnáva. A tretia, že začína ovládať pohyb rúčkou. No a štvrta, že nám idu zuby. Slintame, dasienko sa rozširuje, sem tam hryzie do bradavky. Trosku skoro, ale nenarobim s tym nic.

candii
5. sep 2016

Aj moj krical pri kupani preslo to same a teraz sa rad kupe. Ak nemusite nekupte kazdy den .. aby neboli zbytocne stresy.

ivusa8520
autor
5. sep 2016

no skus to nekupat kazdy den ..niekedy s a to neda lebo je dopodkana ona j e take velke babo ked sa narodila mala 4,40 a teraz mame 6,75 kg len asi jej idu zubky a od v tedi neche jest na rukach iba po leziacky v noci ked sa zobudi napapa s anormalne ale cez dne jej moc nechuti papat a place ked jej davam mliecko az ked sa ukludny a lezka tak sa napapa je to normalne ???