Trojmesačné dieťa sa mrví v posteli

mizu89
20. nov 2020

Ahojte maminky.kto sa s tým stretol.maly 3m sa posledné 3 noci mrvi v postieľke.napapa sa,preložím do postieľky a začne sa mrvit.spava na boku bez zavinovačky.s tým mrvenim sa dá na chrbatik.a furt vrtí s nozkami.ako ho dať aby spal v kľude.cez noc spí ale stále sa mrvi.neviem čo by to mohlo byť.😖
* Možno ta spankova regresia či čo
* Alebo ho bolí bruško???
* Alebo mu chyba tá zavinovačka?(spí už 1,5 týždňa bez nej)
Alebo čo by to mohlo byť
Nemáme cumlík tak neviem ako ho už ukľudniť aby pekne spal.
Ja sa na toto jeho mrvenie s nožičkami budím takže moc toho nanaspim
Chcem aby sme sa všetci v pohode vyspali.no do postele si ho nezoberiem lebo nechcem aby sa na to naučil.ani prvý s nami nespal.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mizu89
autor
20. nov 2020

@viestta áno ja viem.ale prišlo to z ničoho nič.ale on stále kope s tými nohami.ked dám perinku,deku tak rozkope sa a potom není zakrytý a ruky nemá bohvie aké teplé

lubina
20. nov 2020

@mizu89 je to normalne, rastie a bude sa cez noc aj hybat. Nase obe dcerky boli v noci vacsinou odkopane, pretoze sa stale hybali, prevalovali zo strany na stranu a mladsia ta doteraz nema rada, ak je velmi pozakryvana paplonom....je to normalne, ze sa dietatko hybe

mizu89
autor
20. nov 2020

@lubina ale on s tými nozkami virga ako keby išiel na preteky.ale stále.este sa nevie pretáčať že by si sám našiel nejakú polohu na spanie.no a ja samozrejme nespím lebo vždy sa zobudím na to jeho mrvenie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
20. nov 2020

Nas robi to iste v 4 mes . Ako skrecok o zavod

mizu89
autor
20. nov 2020

@viestta no má dupačky.neplace len furt tie nôžky.ked je hladný tak si začne cuckat prsty a trochu začne mrnkat tak hneď dam MM.

mizu89
autor
20. nov 2020

@kiki68 a ako to riešite.ci nijak.a spite či ste hore lebo vás to budí.viem že všetko sa raz pominie.len tie prebdene nocino neviem do kedy to vydržím

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
20. nov 2020

@mizu89 prve dve noci som sa snazila o nemozne a teraz uz neriesim. Kym nezacne mrncat tak nic nerobim

mizu89
autor
20. nov 2020

@kiki68 ale nespíš.si hore a ratas ovečky ???☺️

mizu89
autor
20. nov 2020

@viestta áno všetci vravia že tak ako prišlo tak odíde.ze každé dieťa je iné...

kiki68
20. nov 2020

@mizu89 kdeze ja spim , mame ho dokonca v posteli. Ako prve dve noci som ratala ovecky a teraz uz telo vyplo a kym nekvici tak spim. Prvu nic som ho furt kojila, ze ho tak ukludnim, ale do 10
Minut bol zase ako skrecok v kolecku. Tak som o 5:00 rano vzdala snahy a pospala do 8:00 . Druhy den to moje kojenie akurat tak stalo precuranu plienku ( ako sa mrvil) a tretiu noc nazdar. Nakojim ako bezne a spim.

era777
20. nov 2020

Musis len vydrzat, nas tak tiez robil, bicykloval v noci dokonca dal si nohy az skoro k hlave a hore dole o madrac buchal🤣 potom to same preslo, zakryt ho nebolo mozne ako nahle som ho prikryla hned sa odkopal ...tak uz len pyzamo teple (overal) aby mu nieje zima ... Teraz ma 8,5 mesiaca a zase sa v noci pretacana brucho 🙈🙈 a nazad samozrejme este nevie ...tak ho vkuse otacam nazad... Kedze na bruchu nikdy nespaval iba na boku,chvilu sice vydrzi, ked sa otoci ale potom zo spanku dviha hlavu ...je to normalne, vyvija sa, mozog rychlo napreduje v takom veku ....nas v noci xkrat sa da z lava do prava na bok, ani ty nespis v noci ako sa vecer ulozis 😉 samozrejme som vkuse hore ... 🤷 Inak perinu odkopava aj teraz, ale ked spi tvrdsie tak mu nevadi uz 😉

mizu89
autor
20. nov 2020

@era777 áno presne toto máme.zakrit nemozne.ale teraz spí na boku a nie je problém.preco toto robí len v noci a cez deň úplne normálne.teraz akurát začína hlavu dvíhat ked leží na gauči.samozrejme chcel by sa už posadiť a to ma len 3m

andreatytler
21. nov 2020

@mizu89 Ak spi, tak je to v pohode a asi to nijak neporiesis. Vela deticiek sa cez noc mrvi... ked sa zacne pretacat, bude sa bachat o steny postielky alebo zacne do stien kopat. Alebo sa aj ukludni.
Nas sa mrvil len ked zacal byt hladny ale sa este nezobudil, len sa mrvil. Tiez odkopaval deky a tak ho davame do spacieko vaku. To funguje skvele.
Ak sa ti neda spat ani po par nociach ked si uplne unavena, skust dat dietatko spat do detskej izby. Ja uz zaspim kedykolvek a spim cez cokolvek.

mizu89
autor
21. nov 2020

@andreatytler no táto noc bola pekná.prebral sa, napapal sa ,zaspal na prse,preložila som ho do postieľky a spal ☺️.ale za to od 6:00 je hore a v postieľke si kvaka.takze máme všetko o 1h posunuté.

mizu89
autor
21. nov 2020

@andreatytler no uvidíme aké budú ďalšie noci.menim mu polohy.raz spí na pravom boku raz na ľavom.tak túto noc som mu zmenila tak možno aj preto.nemam ho kde dať do detskej izby lebo tam spí starší (6r).no s ním to bolo med lízať.mal cumlík tak aj to veľa spravilo.ale viem každé dieťa je iné.

letfenixa
21. nov 2020

@mizu89 od 6 sa ti zdá skoro? 😳
Nuž, nie že hovorí sa, že každé dieťa je iné, ono naozaj je, tak ako my všetci. Tvoje dieťa je maličké a postupne bude objavovať svoje fyzické schopnosti.

mizu89
autor
21. nov 2020

@letfenixa ja viem že niektoré sa budia aj skôr.ano každé dieťa je iné.vidim to na mojich.su úplne rozdielny v spánku,v motorike...ale hlavné je aby boli zdraví.❤️