Trojmesačné dieťa plače pri obliekaní, keď ideme von

29. okt 2021

Maminy, mate s tymto niekto skusenost? Moja mala ma 3 mesiace. V poslednom case, ked ju obliekam a chcem ju dat do kocika tak place ako o zivot. Aj dnes sme napriklad zostali doma, kebo ona tak reve, ked jej dam teply overal, ze sa cela spoti a vonku je uz chladno, nechcem aby ochorela. Ja uz som z nej zufala..uz ani von nechodime. Prejde to?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariaveronikag
29. okt 2021

@viestta dobrý systém👍

nikpa
29. okt 2021

A ešte dlho bude plakať 😄 je to normálne, obliekanie sa im proste nepáči

fiafia
29. okt 2021

Prejde. Nachystat seba, všetky veci a dieťa nakoniec. Vonku sa ukľudní. Ešte bude tých veci na revanie. Plienka, čiapka, topánky, rukavice, sneh, kočík atď atď 😂 moja neznášala kočík len ho zbadala a revala. Od roku sme a kočíkom nechodili skoro nikde 😁

jaskolka
29. okt 2021

Jojoj, ešte bude revu a revu. Môj ma rok a reve stále, keď sa treba viac oblieka. Leto bolo super, lebo len v body sme chodili vonku,ale ako pribúda vrstiev, tak aj revu...
Ako písala @viestta,obleč sa najprv ty, potom dieta a sup vonku. Bohužiaľ, revat bude, ale zase tetaz nepôjdete vôbec vonku? Plus zima bude sa zväčšovať, bude treba viac vrstiev, tak sedieť doma do marca?

mima1
29. okt 2021

U nas tiez funguje komplet obliect seba nachystat vsetko co potrebujem a az potom deti. Zvykne si neboj proste netreba si to moc vsimat.

autor
29. okt 2021

@viestta
@fiafia
@jaskolka Vdaka baby, ved jasne, nechcem s nou do marca doma sediet, preto sa pytam, ze kedy to prejde. A ked tak citam, mam sa na co tesit 😀 Ja uz sysytem mam, obliekam ju v bunde, uz obuvam len topanky, vsetko mam nachystane..lenze byvame na 3poschodi, dole este odomykam kocikaren a s placucim dietatom je to o drzku..

lujza123
29. okt 2021

Neprejde😂 moja presne hentak vrieskala pri obliekaní, vyzliekani, v kocari, v autosedacke, v nosiči,..... Podľa mňa tej mojej madam začalo obdobie vzdoru pri narodení a teraz iba plynolo preslo do puberty😂😂😂

eternity24
29. okt 2021

Moje 3 ročne krsniatko reve pri obliekaní doteraz. Hlavne pri prechodoch, ked si je treba zvyknúť na nové vrstvy oblečenia, pančuchy, rukavice. Potom si na ne tak zvykne, ze aj v Maji reve , ze chce rukavice 😀 a nevie si odvyknut. Ked mu ich nedáme , reve 😀 tiez reve aj pri normálnom obliekaní ked mu napadne, ze sa obliekat nechce 😀 napr prezliecť sa z pyžama ked sa ide do škôlky, alebo obliecť sa ked sa ide na navstevu, alebo ked sa ide z návštevy, dať si vetrovku a tak, to tiez niekedy reve 😆 minule sme sa so šiestou bavili, kupila mu nové vetrovku na zimu a popytala som si od nej foto. Na nej bol urevany chlapcek, lebo nechcel skúšať 😀 s vlastne vsetky jeho skúšobne fotky su urevane. Smejeme sa ako mamicky kúpia dieťaťu vetrovku a pošlú ju danej značke, ta ju potom zverejní, vsetko vysmiate deti. Tak sme si robili srandu, ze my im pošleme, aby zverejnili toho nášho chlapčeka. To iba na pobavenie. Dostali ste tu myslim peknú radu ako zvládnuť obliekanie od inej dámy.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eternity24
29. okt 2021

@lujza123 😀

simca06022011
29. okt 2021

Treba si zvyknut, moja takto vrieskala ako 2,5r-3r a este aj celu cestu po ulici, som mslela, ze na mna socialku budu volat... nezavolali, prezila to.. do dnes sa hadze o zem, ked jej poviem, ze v kratkom tricku von nepojde :D neboj nic sa jej nestane...

autor
29. okt 2021

@lujza123 dakujem za ,,povzbudenie,,😂
@viestta Ano, viem, ze bude aj horsie..zacinam si zvykat na kadeco a to som len na zaciatku..😀 ale dakujem za radu..ja som si vzdy hovorila, ze budem mat kludne dieta ale toto nase je tornado od narodenia..
@eternity24 😀

mariejenka
29. okt 2021

Mam dvoch chlapcov a obaja revali ako bábätká,a ten mladší reve aj teraz ako ma rok, robim ako píšu baby, seba prv,vsetko nachystané v predsieni. Sice byvam v dome,ze hned sme vonku,ale je to na nervy, krasa materstva😒 obcas idem von ako bezdomovec nahodená 🤣

jazula
29. okt 2021

Skúsila by som aj iný overal, mojej konkrétne taký huňatý strašne vadí. S hladkým teplákovým ale ani hrubým zimným problém nemá… A viac jej vadí čiapočka na zaväzovanie ako kukla. Má 5,5 mesiaca a už dáva najavo preferencie 🤷🏼‍♀️.

autor
29. okt 2021

Tak dievcata nakoniec to dnes dopadlo uspesne, bez placu 🙂 Najskor som sa obliekla a uz aj obula, ruksak na chrbat, kluce mobil do vrecka. Malu som supla do overalu tak rychlo, ze kym sa spamatala, uz som brala kocik z kocikarne 😀 no vidim to tak, ze zima bude este zaujimava 😀

mariaveronikag
29. okt 2021

😂👍super

veronice
29. okt 2021

Dcera tak revala od narodenia (skoro sme neodisli z porodnice 🤦‍♀️) tak cca do roka. Cely panelak vzdy vedel ze ideme von 😁🙈 ale zas akonahle zacitila cerstvy vzduch tak prestala 🙂

danulicek
29. okt 2021

Neviem, ako veľmi máš teplý overal pre dieťatko, ale u nás pomáhalo obliekať menej. Teraz je cca obdobie, keď som syna (je májový, takže mal 5 mesiacov) obliekala cca takto: klasické dupačky s dlhým rukavom (čo mal na sebe doma), na to iba plyšový overal a tesne pred odchodom len tenkú bundičku. Do kočiara vonku už len deku a vybavené. Im je vo vnútri hneď veľmi teplo, nevedia si ešte regulovať teplotu. U nás v meste bolo dnes 15-17 stupnov, slnecno, čo je celkom fajn. Teple overaly ešte pridu na rad, ked bude ozaj kosa a hmly. Nemusis sa bat, že bude hneď chora - práveže imunitu treba trosku budovať. A z okolia vidím, ze čím viac deti “ochraňuju” a “babusia”, tým su viac chore. Smaozrejme, ani pri budovaní imunity to netreba prehanat. Môžem ti povedať, že “menej obliekania” mojim chalanom vobec neuskodilo, nebývali takmer vobec chori - až tento rok sme trosku rozsypani, ale svoje urobil covid a menej kolektívu pocas korony. Ale predtym takmer vobec, takze menej obliekania im neuškodilo. Len každý okolo mna lamentoval, ako ich malo obliekam 😂 ale zial, pri prvom som bojovala prvý mesiac s potnickami a neskutočným vrieskanim po oblečení. Totiž, obliekala som ho ako o život, lebo som sa bala, ze mu bude zima. A on len vrieskal a ja spotena nad ním, čo mu do kelu je. A jemu bolo len teplo 🙄 A teda ako sme znížili počet vrstiev, aj on sa upokojil.

Niektoré deti sú ale take, že placu pri obliekaní zakaždým, ale tam len vydrzat a obrniť sa, tváriť sa, ze to dieťa na rukach alebo v kočíku si stretla nahodou 😂 ešte príde obdobie, keď sa začne krútiť pri obliekaní alebo vyzliekať už horko-ťažko oblečené. Ďalej radsej nejdem ani písať, každý den ma nieco prekvapí ešte aj teraz a to sú už veľki 😂Materstvo by som zhodnotila asi takto: cute but psycho 😂

autor
30. okt 2021

@veronice do roka?🙈😄No ja som zvedava co nas este caka..
@danulicek ano, cute but psycho je super vyraz pre materstvo. Aj ked pre mna momentalne viac psycho 😄 tiez davam taky ten plysovy overal, len dupky pod to a tielkove body..do kocika deka, ale tu niekedy ani nedam, ked je ako dnes krasne..praveze tiez sa snazim ju moc nebabusit zbytocne. Len ona nema rada to obliekanie, este jednu-dve vrstvy ok, tri uz, su vela..najstastnejsia je ked je hola😄

zuzuliatko18
31. okt 2021

Kazde obdobie obliekania ma svoje caro podla toho, co citam😁 my sme momentalne vo faze, ze mama Ak ma chces obliect, musis si ma chytit🤣 Lebo hadam nebude 3 minuty kym vymenim plienku, navleciem sveter, overal topanky a ciapku cakat. Tak sa obliekame tak obaja naraz, ked ho chytim, nieco navleciem, ked ujde, obleciem seba po kuskoch😁

mima172
31. okt 2021

Moja má 1r6m a obliekanie je u nás niečo ako wrestling. Spotím sa ja, spotí sa ona a pritom je vonku veľmi rada, no obliekanie je vždy boj. Akonáhle ju pošlem do predsiene po topánky, tak už je vysmiata ako lečo. Už viac ako rok čakám, kedy to prejde, zatiaľ je to v nedohľadne 🙂. A prebaľovanie, to je téma sama osebe, normalne mi naskakuju bicepsy na rukách 😁