Dobry den, chcela by som sa poradit od akeho veku nechavate deti spat same v izbe. To moje ma 3 mesiace a lepsie dlhdie spi ked pri nom niesme. Mam ho samozrejme na vysielacke, ale aj tak mam vycitky svedomia ze by som mala byt pri nom
Moja dcéra má 20 mesiacov, spí od narodenia sama v izbe, hned vedla našej, dvere pootvorené, vysielačka zapnutá, úplne bez problémov zaspáva a aj v noci dobre spí, ked som ju párkrát nechala v našej posteli nevedela sa vôbec uložiť ani zaspať, potrebuje svoje súkromie 🙂
@nufka123 http://www.nosenie.sk/?jazyk=sk&kateg=130 toto si skus precitat. Ja som sa rozhodla ze minimalne rok by som chcela aby spalo dietatko v postielke ktora bude ,,nalepena,, na nasu manzelsku..
@nufka123 Ahoj, vôbec "nerieš" a buď spokojná-keď je spokojné bábo. Aké výčitky?! Moja dcérka spala s nami do 3 mesiacov a to len preto lebo sa mi lepšie kojilo v našej manželskej posteli....Raz sme boli na dlhšej návšteve - poobede mala ísť spinkať, tak sme ju skúsili uložiť do postieľky jej ročnej sesternice - zaspala sama, v izbe, v inej postieľke - hneď na druhý deň sme doma skladali postieľku a začala spinkať s bračekom v detskej izbe vo svojej postieľke, budila sa raz v noci na kojenie - čistá paráda. 😉
@ivka5386 Veľmi subjektívny názor - každé dieťa je iné. Náš starší tiež spával s nami cca do 1,5 roka - ale tiež všetko v pohode. Tu je to skôr o "možnostiach" a hlavne aj väčšinou o mamičkách. 😉
@nufka123 aj ja som svojho premiestnila ako 3mesacneho do svojej izbicky,bol dojceny na poziadanie a v noci nepotreboval,ale zvykol sa pri nas zobudit a tak 1,5 h byt hore bez toho aby nieco chcel,lenze ja som tym padom bola hore a nevyspala sa,tak som ho prelozila do vlastnej izbicky a cca 10-12 h som o nom nevedela a takto sme doteraz so spankom a to uz ma 4 roky,ziaden citovy odstup,ale ak je chory spi so mnou,inak stale sam,chape,ze v noci si potrebujem aj ja odpocinut 🙂
mojej kamosky babatko spalo od narodenia same v izbe, ale zas bolo velmi dobre ziadne velke problemy, a musim povedat ze ziadne nasledky to na nom nezanechalo 🙂 takze ak to babatku vyhovuje tak preco nie, mozno ked pojdu zubky bude musiet ist naspat.....ale aspon si zvykne sak ked bude problem stale to mozete zmenit 🙂
@nufka123 ahoj podla mna rob to co vyhovuje tvojmy babatku..ked je takto spokojme tak ho tak nechajte mozno ma vo svojej izbe lepsiu zonu kde sa mu spi.. my robime pravy opak nasa spi s nami v posteli a nikdy nespala v postielke lebo mala hysťáky ked sme ju tam dali a nie som zastancom monitorov dychu ani vysielaciek je to samozrejme kazdeho osobna volba.. 😊
@nufka123
1. Spanok a jeho formy sa dietatu este tak osemdesiatkrat zmenia.
2. Normalne je to, co vyhovuje tebe a babatku, ostatni ti mozu byt ukradnuti. Neexistuje vzorec ani pravidlo ako a s kym by dieta malo spat.
3. Nemaj vycitky svedomia, robis to najlepsie ako vies. Obzvlast nemusis mat ziadne vycitky, ak ste spokojni aj vy, aj babo.
Teraz mam tretie dieta,ma 3 tyzdne. Vsetky tri spali same v izbe od narodenia za zavretymi dverami. Mame monitor dychu a babysitter vzdy zapnute. Ja si to neviem vynachvali,ale pre vacsinu matiek som ja ta krkavcia. Kazdy clovek ma na to iny nazor, moja sestra ho napr. Zdiela so mnou a tiez ich dieta spi od narodenia same a spi ovela lepsie...takze bud uplne kludna
@nufka123
@lucmar2015 ano my sme tiez tak zacinali. S postielkou bez bocnice prilepenou na moju postel. No potom sme s partnerom ochoreli, asi v jeho 6 tyzdnoch a zostali sme prekvapeni ze jeho spanok sa zlepsil. No samozrejme nedalo mi to a vratila som sa k nemu do spalne ked som vyzdravela. No opat sa mi v noci zacal budit castejsie. Cez vianoce sme parkrat zaspali na gauci a maly zase trha rekordy v dlzke spania. No ako hovorim mam z toho zmiesane pocity lebo je to stale male babatko...
po skusenostiach s laryngitidami by som dieta do 2,5roka zo spalne nepustila aj keby akokolvek dobre zvladalo spanok v detskej izbe
@blackswan12 Prečo by malo ísť naspäť? Ako som už písala každé dieťa je iné - mám dve a ani pri jednom sme nemali žiadne problémy pri zúbkoch.....
A zabudla som, ze vsetci boli kojeni vyse roka.najstarsi mi zacal spavat celu noc bez potreby kojenoa ako 4-mesacny. Spal od 20 do 9 rano. Prostredny bol iny oriesok,ale aj to sme zvladli. Najmladsi zatial vyzera nieco medzi nimi...
@evittam ano jasne ved ak sa da tak je to super, ale viem aj o takych pripadoch ze museli pri zubkoch naspat do spalne premiestnit postielku....lebo bola velmi zla mala...potom samozrejme zasa naspat do svojej 😀
@ela_79 do 2,5 roka je troska vela....takemu dietatu by uz mohlo byt v postielke tesno a nie kazdy mav spalni moznost pridat postel...a ak je vysielacka zapnuta,nevidim dovod
Nass spala od 4 tyzdnov potom co som prisla na to ze spi pokojnejsie....nemas mat prevo vycitky...dolezite je ze je dieta spokojne a ty tiez...ak ma mat laryngitidy tak je jedno ci bude spat s tebou ci nie to nema s tym nic spolocne a takisto nie si ani krkavcie mama za to takze nevidim dovod n vycitky
@evittam bolo to len par krat ale necakane, starsia mozno 2x do troch rokov, mladsia ju mala mozno 4x. Ked sa to stalo prvy krat tak neviem ci som bola vyplasenejsia ja alebo drobec ... pri dalsich som bola skusenejsia ale kazda prisla znenazdajky a po 1-2 nociach ako prisla odisla ... nechcem strasit ani rozmazavat, napisala som svoj nazor podlozeny skusenostou.
@nufka123 a ty čo riešiš prosím ťa? Ked to tebe vyhovuje tak čo ta je po tom čo si kto myslí? To je dnes taka moda cpat si deti do postelí, na bruchá a neviem kde lebo vraj len tak sa vytvara ,,vztah,,. ...ako ked to niekomu vyhovuje prečo nie? Ja tiež malu ponosim v nosiči ked sa mi chce riešiť situáciu takymto sposobom ...ale nie som toho otrok. Učim ju zaspavať samu...aj teraz vypila mlieko ulozila som ju do postele, dala dudlik, počkala par minut a odchadzam ....zatial je ,,tam ticho,,. Syn spal pekne a od 4 mesiacov aj musel byť vo vedlajšej izbe nakolko sme mali taku malu spalnu ze sa tam postielka nezmestila a nevidim na nom ziadnu traumu...
Ja som pre svoje deti bezpečný prístav aj zakladna - spolu s ich otcom, ale taktiež mame svoje potreby a viem ze spolu v posteli sa ťažko vyspíme. Tieto články su často vythnute z kontextu a su ,,bud alebo,, bud spi dieťa s matkou (otca odsuvaju do uzadia) alebo nechavaju dieťa vyplakat - čo je extrem.
Ja ked niekde náhodou natrafím na tie mamičkovské časopisy tak sa mi z niektorých článkov akurat nožík vo vačku otvara - byť dnes prvorodička tak som zdeptana na entu. Nerieš iných - rieš to čo vyhovuje tebe.
@nufka123 mám už veľké deti a spinkali pekne aj samé, dokonca jedného syna som občas mala nutkanie zobudiť, keď už ako trojmesačný prespal celú noc a ja som mala prsia tvrdé naliate mliekom 🙂 ...a sú to schopní, citliví a vnímaví úspešní mladí ľudia...ak by bábätko nebolo spokojné , dá ti vedieť 🙂
🙂 moj starsi mal 4,5 roka jed som ho daka do izbicky a to len preto, ze sa nam msl narodit druhy drobec. Dokonca sa mi v nici 2x budil na mliecko.Mamina aj svokra mi hubovali, mudrovali.No a co, nam to tak vyhovovalo.Takze neries kto si co mysli, ked to tebe vyhovuje takto, tak je to urcite spravne🙂
Ako komu vyhovuje, tak ma zariadene..
Ja osobne si neviem predstavit nemat deti pri sebe ked spim, sice mam velmi lahky spanok a zobudim sa na akykolvek suchot, ale nebola by som kludna keby babo nespalo pri mne.. Moja druha dcera ma dva a stale spi primne, syn zas s tatom vo vedlajsej izbe..
Aspon do polroka by som babo mala v tej istej izbe, ale zas v amerike je bezne, ze deti su od narodenia v inej a je to ok..
@sardinka335 Ty až teraz?! 😀 😀 😀 😀 Mne už malá dáávno odfukuje - dobrú hodku a pol 😀 😉 😝
My spime spolu V posteli 😀 takze toto si predstaviť neviem. Ale ak vám to vyhovuje, aj maličkej, tak neries. Ja by som sa bála, ale každý sme iný.. Čo trápi mňa, teba nemusí a naopak 🙂 rob tak, aby ste boli všetci spokojní.
evittam aaaaale...muž išiel so synom do sauny tak sme my baby ostali doma a to sa samozrejme tak nestiha...lebo inak kym ja kupem malu tak muz uz ma nachystanu flašu aby nakrmil...a teraz na všetko som bola sama ja úbohá 😀 😀
klop, klop...nech spi...ale zatial ,,nič neočujem,, tak som spokojna. A moje uspavanie starších detí? PO večernom rituáli, uspokojení všetkých objektívnych a subjektívnych potrieb, vyvetraní izby, vycikani, nachystaní flaší s vodou ,nájdení hračiek na spanie a ulození do postele, ak niekto začne vymyšlat ze ešte potrebuje nejaku naozaj somarinu - lebo ved skušaju teraz cez prazdiny, zarevem ,,ticho už,,!!!! 😀
@ivka5386, nemas pravdu, nasa spavala priserne, dokonca som zistila, ze caka na nas ked ideme o polnoci spat, tak ked mala 19 mesiacov, sme odisli zo spalne, pomohlo to, keby som vedela skor, ze je to lepsie a lipla som na nej, urobim to skor. Ked mala cca 2 mesiace, nesmeli sme ani dychat, pohnut paplonom, okamzite bola hore. Nieco strasne, nespavala vobec.
Ahoj . podla mna je velmi male na to aby spalo same. Ved ked spite tak ste ticho a to babatku nevadi. Podla mna aspon 9 mes by malo spat pri vas .