Trojmesačné bábo s refluxom nechce byť v kočíku

luciana32
22. aug 2017

Ahojte chcela by som Vás poprosiť o radu som prvorodička moj synček ma 3 mesiace, diagnostikovali nám reflux takže užívame Gastrotuss, ktorý nám zatiaľ veľmi nepomáha. Chcem sa opytať ako ste riešili keď mali Vaše detičky silný reflux malý stále grcka je nepokojný lekárka mi povedala že po každom zvracaní mu mam dať na lyžičku vodu no ja mam pocit, že z tej vody ho ešte viac davi a opať grcká, stále cvičí takže dookola grcka. Po každom papaní ho nosím 15 až 20 minut ale nič nepomáha. Tiež sa chcem opytať ako riešiť polohovanie od narodenia mi nechce spinkať inak ako na brušku viem že je to nebezpečné preto mám aj babysence, ale chcela by som ho naučiť byť na boku alebo chrbatiku, vo vyvýšenej polohe, ale akonáhle ho tak položím tak začne veľmi plakať, až tak že je bordový. Ešte máme jeden problém 🙂 a to je, že mi vôbec nechce byť v kočíku aj keď mu podložím vankušik že nie je na rovnom, takže naše prechádzky su skoro žiadne boli sme pár krat vonku ale to som doslova bežala domov lebo malý až vrešťal v kočíku a nepomohlo ani keď som ho vybrala von, že by si potreboval odgrgnuť, stale ho mám na rukách aj zaspáva tak, že je buď na prsníku alebo na rukách teraz má 6kg tak sa to ešte ako tak da,ale neviem čo bude neskôr. Ďakujem veľmi pekne za všetky rady.

lolonka
22. aug 2017

ahoj, mne tak malý stále vracal...kúpila som si odsávačku , a mlieko som zahusťovala nutritonom /kúpila som v lekárni/. Mlieko mal teda ako takú redšiu krupicu...odvtedy prestal okamžite plakať aj vracať a bol spokojný.

luba41
22. aug 2017

nepoužívaj žiadne lieky, sú zbytočné..grckanie ako prišlo, tak odíde,,kludne nechaj spinkávať na brušku.dojči po ležiačky na posteli, nechaj ležať, nedvíhaj..aj v noci tak-nemusí si odgrgnut..práve dvíhanie po dojčení / aj vstávanie/ sposobuje grckanie..do kočíka nasilu nedávaj, kúp si šatku alebo nosič a v tom nos..doma, vonku...idelane pri grckajucuch detoch.. moje deti do polroka sa takmer nevozili v kočíku z tohto dôvodu..potom ako mohli sedieť, tak to bolo lepšie..
https://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastr...

samko1
22. aug 2017

Presne toto sme su zažili. Pokiaľ plne dojcite, skúste ten nutriton. Buď sa dáva pred dojčenim alebo do odstriekaneho mlieka. Krásne zahusti a dieťatko bude pokojnejšie pretože sa mu nebude vracať mlieko. My sme po papani nosili aj pol hodiny aby sa mlieko trochu strávilo. Tú vodu po papani by son nedávala. Z toho ho sa mu môže ugrcavat ešte viacej.Určite treba polohovat aj v postielke aj v kočíku. Ja som osobne syna nosila v nosiči aby mu bolo dobre. A v kočíku nechcel byť tiež, najradšej na rukách 🙂 ale časom to prešlo tak ako sa zlepšovalo to grckanie. Ak budete mať nejaké otázky rada poradím ak budem vedieť 🙂

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tami2014
22. aug 2017

@luciana32 Nechceli by ste vyskusat baby satku?

luciana32
autor
22. aug 2017

@luba41 dakujem za rady. to dojcenie po leziacky som skusala este ked mal 1mesiac ale aj ked som ho nechala lezat o chvilku vsetko vygrckal, no vyskusam aj teraz. satku kupila som si nosic tak ked uz je najhorsie tak ho tam supnem a pochodujem po byte. ohladom tych liekov odkedy davam gastrotuss mam pocit ze prestali koliky i ked stale grcka. z toho grckania je stale zahlieneny.

luciana32
autor
22. aug 2017

@samko1 dakujem za rady 🙂. ten nutriton som skusala ako prvy len tym ze mava maly aj koliky tak to nebolo dobre po 2 davkach ho to zabetonovalo a vobec sa mi nevedel vykakat strasne plakal tak preto ten gastrotuss. vodu mu tiez nechcem davat kvoli tomu ze je to potom este horsie. ako ste vyriesili to zahlienenie po grckani stale ste muodsavali sopliky? 🙂

1988majka
22. aug 2017

@luciana32 je to pochopitelne ze nechce lezat na chrbatiku v postielke ani v kociku lebo mu to robi tazkosti. ak vyhladava polohu na brusku tak by som to tak nechala ved hovorite ze mate babysense keby daco. ale inac sa daju bud podlozit nohy postielky aby bola vyvysena alebo su aj take antirefluxove podlozky (maju v zdrav. potrebach). S kocikom tiez bud nastavit do trochu sikmej polohy alebo chodit na prechadzky v nosici. gastrotuss casto nezabera a davat vodu je zbytocne .. nebojte postupne sa to zlepsi 🙂

daninka2
23. aug 2017

Moj starsi mal tiez silny reflux, tak ako baby spominali, v kociku vanicku nastavit do zvysenej polohy, postielku sme mali podlozenu. Kazde babo je individualne ked sa mu lubi spinkat na brusku a mas senzor, nechala by som ho tak. Ja som u lekarky nepochodila vtedy nikto to neriesil, takze pomoz si sam clovece aj boh ti pomoze. Okolo 8 mesiacov to preslo, no manzelsku sme museli rovno vyhodit lebo bola cela ogr..ana 😂 darmo som davala deky podlozky plienky, vzdy trafil tam kde nemal 🙈 a kolkokrat vychystany k lekarovi tip top a prislo zvracanie, prezliekanie cistenie kociku.. narocne ale zvladli sme to 🙂

samko1
23. aug 2017

@luciana32 s tým neporadim, to sme nemali. Skorej býval niekedy taký zachripnuty. Je to náročné ale uvidíte keď začnete prikrmovať zase sa to o kus zlepší 🙂 skúste si to konzultovať s dr. - detičky so silným refluxom sa môžu začať pomaly prikrmovať skôr.