ahojte, viem ze sa mozno tato diskusia opakuje ale prosim o vase skusenosti s uspavanim deti. Nasa mala je od narodenia slaby spac. Spociatku zaspavala len pri mne na rukach a na prsiach. A dojcila sa doslova stale. Inak sa jej nedalo, lebo plakala ze sa az dusila a nedala sa utisit inak (a skusila som postupne vsetko). Potom asi v dvoch mesiacoch sa to vyrazne zlepsilo,ucila som ju na postielku a ze den ma urcity rezim (kocik,kupanie a pod.) a nejaku dobu to fungovalo, dokonca sa nechala uspat vecer hladkanim v postielke. Dojcila sa kazde 2-3 hodky. Plakavala vyrazne menej,resp. skoro vobec. Po asi dvoch tyzdnoch sa ale zas vsetko 'pokazilo' a zaspi len na prsniku (alebo vynimocne v nosici), place od unavy az sa dusi a takto to mame cely den a niekedy aj v noci. Nepomoze,ze sledujem kedy je akurat unavena a treba sa dat spat, lebo bojuje proti spanku aj napriek unave, nic u neuspi alebo uspi na dve minutky a potom place strasne. A cez den kolkokrat chce jest aj po 3/4hodine, to jej ale nedam a snazim sa aspon na hodinu predlzit. Hladna nie je, vidno ze pije dost. Mozno mi niektore napisete,ze co riesim,ale nechcem aby si vytvorila zlozvyky. Zaroven to uspavanie dojcenim u nej strasne dlho trva, tiez ma reflux a vie sa lahko prejest,tak nechcem aby sa jej to zhorsovalo, stale grcka a vela ked sa preje.Mate niektora tip alebo podobnu skusenost za sebou a co pomohko? dakujem
@zemiakova_placka Spankova regresia v 3 mesiacoch. Skus popozerat na nete.
@zemiakova_placka Trojmesačná spánková regresia 🙂
@zemiakova_placka hlavne upusti od roznych clankov o zlozvyku uspavania na orsniku, ci na rukach. Toto by mali zakazat. Kazde babatko je ine. Niekomu vyhovuje zaspinkanie v postielke, a niekto ma silnu potrebu citit tu Mamu. Ved aj my dospeli sme rozni. Je uplne v poriadku, ak chce babatko dojcenie castejsie ako ti povedali v porodnici. Dojcenie nie je iba o jedeni. Je to naplnenie potreby citit matku. Ani zaspavanie na rukach nie je strasiak, nebudes tak uspavat do 18 rich rokov, ani do 6tich, neboj sa. Iba da tomu poddaj,a nepocuvaj inych, ze je to "zlozvyk"
Rezim? Kym si ho nastavite, tak sa to zas zmeni. U tak malych deti sa potreby menia stale. Hlavne sa neriad hodinami, ale potrebami dietata. Ked je hladne nakrmit, ked je unavene tak uspat, zbytocne ju budem uspavat ked sa chce hrat. Moja ma 10mes a stale ju uspavam na prse, alebo v nosici. Teraz jej idu zuby, tak to sama nezaspi, ani sa necudujem.
@zemiakova_placka a skúšala si v nosiči aj dojčiť, to ti môže pomôcť aj na reflux a zaspí kedy bude potrebovať a ty zároveň budeš "mobilná" neskôr môžeš začať skúšať aj vyklopit z nosiča, detičky majú rôzne obdobia ktoré as rýchlo striedaji. Ja som mala Rischino nosič a dojčiť v ňom sa dá naozaj jednoducho a mňa to veľa krát zachránilo
Presne som to mala hlavne s prvym.
Vsetko preslo. Su iste obdobia kedy sa ako tak rezim narusi. Kazdopadne asi len ozaj tie spokojne babatka mozu mat rezim. U nas slovo rezim poznali az okolo pol roka. A ze sa dalo aj pouzit tak cca od roka. Ak nie nieskor.
@zemiakova_placka aké zlozvyky.... Je to male babo, treba mu dat jest keď pýta, nevytvára jej stres odmietanim. Babo sa nedá premaznat starostlivosťou