Trojmesačné bábätko v aute

14. dec 2021

Ahojte baby, maminky 🙂
Som zúfalá tak si idem pre radu. Môj 3 mesačný krpec nonstop v aute vrieska a ja mám nočné mory keď s ním niekde musím ísť autom. Bývame cca 20 minút od mesta a tá jazda je ako za trest. Do teraz som s nim chodila len do poradne a naspäť a bol to neskutočný boj, ale teraz musím celý týždne každé ráno chodiť na injekcie a beriem ho so sebou a v aute ho stráži mama ( nemôžem ho s ňou nechať doma lebo nevydrží a začne vrieskat a nedá sa utíšiť, už ho nikto nechce strážiť lebo furt im vrieska 😔) Tak ak máte nejaké rady ako zvládnuť cestu a utíšiť toho malého vrešťana aby vydržal, tak sem s nimi lebo ja som už zúfalá. Mám strach aj šoférovať keď dostane ten svoj amok.

lucia147852
14. dec 2021

Radu nemám, len povzbudenie, že moja bola taká ista. Okolo polroka z toho vyrástla. Ale dovtedy každú cestu autom prevrieskala

evaachesa
14. dec 2021

Nie je príliš naobliekaný a je mu teplo? Ako ho obliekaš do vajíčka?

yoxinka
14. dec 2021

Môj prvý syn takto vrieskaval v aute prvých jeho cca 7mesiacov, druhá dcéra to isté, ale poučení prvým dieťaťom sme s ňou fakt že nikam nechodili, keď sa šlo, revala 🤷‍♀️, tretia dcéra to isté, ale s ňou som musela chodiť do školy pre syna a tak a to bolo čisté peklo, ale inak sa nedalo proste. Tak som sa nejako obrnila a ignor, ale nie je to sranda, raz som kvôli tomu vresku a stresu z toho takmer havarovala s tromi ďeťmi v aute 🤦‍♀️. Ja som zažila trikrát a radu nemám, lebo my sme skúsili všetko! Jediné čo pomohlo, nevoziť v aute, čo sa nedá vždy, tak za mňa druhá rada, vydržať. Po tom cca 6-7 až 9 mesiaci sa to lámalo a potom to už bolo lepšie. My sme vozievali kamoša z NR do BA, môj syn tú cestu štandardne prereval, som sa smiala, že kamoš po tomto ani deti nebude chcieť 🤪. Má 37 a je slobodný a bezdetný 😂. Inak, kto toto nezažil, nepochopí. 90% mojich kamošiek keď položí decko do sedačky už zatvára oči, keď naštartujú bábo si niečo pomrmle a na prvej zákrute spí. 🤷‍♀️

autor
14. dec 2021

@evaachesa nie práve že nie. Vždy ho v aute povyzliekam a ostane len v dupackach a prikryty tenkou dekou lebo teplo neznesie, ale nepomáha a najhoršie je že nechce ani chmeľ. Robí mi to aj keď ideme do kočíka, ale tam sa vyvrieska a zaspí no v aute ide ako píla, už vrieska z posledných síl ale neprestane 😔

evaachesa
14. dec 2021

Hmm, tak jedine čo mi ešte napada je, že či nemá zlý sklon vajíčko alebo je nepohodlné (možno ak je z 3kombinacie). Potom už asi len počkať že z toho vyrastie 😳🙄

zuzkaa1991
14. dec 2021

Tak ako pise mamicka ci náhodou nie je horuco mne byva doteraz zle.(30r mam) a tiez moja to iste robila od 6m 7 m(na jesen) az o rok som zistila ze je jej zle kedze na rok a pol sa mi zgrckala vzdy som si myslela ci jej nebude zima takze odvtedy som ju prestala.obliekat dam radsejndeku a nevykurujem auto radsej mne je zima 😁(jasne ze zapnem topenie ale na urcitu teplotu). Skuste menej obliekať kedze vajicko velmi zohrieva

anjelicek26
14. dec 2021

Treba vypnut airbag, sedadlo uplne dozadu, babo k sebe dopredu, das aspon ruku na neho, ukludni sa... niektorym detom (aj malym) byva v aute zle kym su v protismere, u nasej to tak bolo, vracala len par krat, ale zle jej bolo furt, dodnes ju musim mat v aute vpredu, neda sa to inak... a to jazdime kazdy bozi den a vela... to, ze to robi aj v kociku podla mna ukazuje, ze ma nedozrete stredne ucho, teda problemy s tym kolisanim...

autor
14. dec 2021

@yoxinka prvá dcéra tá milovala vozenie v aute, ale krpec ten reve ako keby ho drali z kože, už ledva dýcha ale furt reve. A tohto sa aj ja strašne bojím že niekde z toho stresu havarujem alebo nedaj Bože niekoho zrazím, ale k tomu doktorovi proste musím, niekedy som už z toho na prášky a najradšej by som ho zavrela do kufra 😂

autor
14. dec 2021

@anjelicek26 ono je skôr problém v tom že nemá rád keď ide mimo domu a v tom že je neskutočný cicok a chce byť len na rukách. Nechce ani šatku ani nosič len ruky, ako náhle ho z vajíčka vyberiem je ticho, ale keď zbadá akú kolvek snahu že ho chcem dať naspäť začne vrieskat. Kočík zboznoval kým neprišiel na to že na rukách je lepšie a viac vidí 😔

anjelicek26
14. dec 2021

No jo sucitim, aj my sme mali take uplne strasne vrestadlo mladsieho syna... v konecnom dosledku mal blokady kade tade na krku po tazkom porode, osteopat ho na dva krat napraval, to sa mu uz dost ulavilo, k tomu laktozova intolerancia, bolievalo ho brucho, takze tiez na rukach najlepsie... moze byt rad, ze sme ho vtedy niekde nenechali 😂

autor
14. dec 2021

@anjelicek26 a tento cicok ani u manžela nevydrží max. pol hodinu aj to je veľa a zas k mame na ruky. Našťastie nemáme problém s bruškom ale je strašne maznavy ako sa mu zlepšil zrak tak furt len na rukách a všade kuká a aj keď je na rukách musím s ním chodiť hore dole, keď zastanem už sa rozčuľuje. Ešte aj na wc a do sprchy so mnou chodí v kresielku a tam sedí a kuká na mňa, aby som mu náhodou neušla do Ameriky 😂

anjelicek26
14. dec 2021

U nas to obdobie preslo az ked mal vyse dva roky 😂 V podstate je taky zamaminkovany aj ako 8,5 rocny 😂 Ach jaj humor cez slzy, drzim velmi palce, nech sa to u vas rychlo zlepsi.

autor
14. dec 2021

@anjelicek26 ďakujem 😂 no snáď ho to časom prejde a nebudem ho musieť nanášať na rukách ešte aj na dôchodku 😂😂😂

kacena4
14. dec 2021

aj mne to robilo jedno z deti... a to sme chodili ako predcasniatko kazdy tyzden na niekolko vysetreni mimo mesta... mne pomohlo ist viac menej hladny a v aute dat flasku dieta sa ukludni a zabudne sa hompala - mozno mu vadi ten pohyb natrasanie v aute

autor
14. dec 2021

@zuzkaa1991 nie nie je, vždy ho v aute povyzliekam do dupaciek a prikryjeme len tenkou dekou lebo neznesie keď mu je teplo, aj v spálni musí byť vypnutý radiátor lebo inak nespí. Skúsim ešte vymeniť to vajíčko, teraz mám CAM Area

autor
14. dec 2021

@kacena4 noo keby chcel fľašku 😔 už sme skúšali ale je kojeny a fľaška ani cumel u neho nemajú šancu. Prvá auto milovala ale tento vrieska už keď ho vidí 🤦‍♀️

autor
14. dec 2021

@kacena4 minule sme išli na prechádzku a išla som iba vybrať deku z auta, akonáhle počul buchnut dvere spustil rev ako keby ho drali

yvanielka
14. dec 2021

Náš z toho vyrástol keď mal cca 7-8 mesiacov, dovtedy to bola katastrofa, absolútne nič nepomáhalo..také strašné revy až sa zachádzal. Prvá dcéra bola zase taká, že som ju len zapínala do vajíčka a už jej hlava padala, ako ročná prespala komplet celú cestu do Chorvátska..no a syn opačný extrém 😀 Teraz má rok a 9 mesiacov a už v aute neplače. Pre istotu však začal grcať pri každej zákrute. Takže stále je zážitok s ním niekam ísť 😬😀
Takže ja držím palce nech z toho vyrastie

svettii
14. dec 2021

Ono je to podľa mňa len o zvyku a niektorím detičkám trvá dlhšie si zvyknúť na cestovanie autom. Tu podľa mňa nepomôže nič len proste vytrvať

malicka_mysicka
14. dec 2021

Moja je vacsinou kludna ked ju mam vpredu pri sebe a vidi na mna. Ale airbag musis vypnut ak ho das dopredu. Alebo sa proste obrnit. Ale moze mu byt aj zle. Casom z toho urcite vyrastie 🙂

sono2
14. dec 2021

Ja mám tiež dve a prvá zle, na diaľnici koľkokrát na rukách
Druhá bez problémov
Ako 3 mesačná bola v chorvátsku absolvovala cestu na 1* 8 hodín v aute

lenkaaninka
14. dec 2021

Toto poznám veľmi dobre keď nespi tak vrieska ako keby mu nohy ruky rezali málokedy je ticho. Nas zachránil až mobil kt zavesím na madlo vajíčka a pustím detské piesne. Kto nezazije povie mobil ach .ale šoférovať s kricajucim babom je na nervy.

sono2
14. dec 2021

By som ho nechala radšej s mamou doma. Radšej nech plače tam

panda21
14. dec 2021

To vajíčko je z trojkombinácie? Lebo sedačky z tej značky majú bezpečnostnú známku hrooznu.

panda21
14. dec 2021

A keď chcete meniť tak kvalitu, dinofix alebo aton M 😊

autor
14. dec 2021

@panda21 nie nie ja som si kúpila Britax Smile a švagriná nam veľmi chcela kúpiť vajíčko a kúpila toto, ja som chcela vajíčko tiež Britax, ale už keď sme ho dostali tak som nechcela byť neslušna a povedať že toto som nechcela 😔

autor
14. dec 2021

@sono2 no len mama už s ním tiež nechce ostať sama doma lebo naposledy keď som ho tam nechala a išla na nákup tak začal vrieskat tak že jej až prestaval dýchať a zachadzal sa, kým som ja prišla z mesta tak mama už bola na prášky a malý nonstop vrieskal

panda21
14. dec 2021

Ta značka ma bezpečnostné testy 4,3!!! Kvalitné vajíčka nemajú viac ako 1,5. Vymeniť, vymeniť, vymeniť. Najdlhšie a najbezpečnejšie je klippan dinofix a cybex aton m.

maximilie
14. dec 2021

Tak to isté sme riešili my. Akurát sme mali šťastie ze bývame v meste tak to vrestsnie trvalo DP 10min. Na dlhšie cesty som už ani neskúšala. Nie raz som sa v polke cesty otočila a vrátili sme sa domov. Katastrofa. Trošičku pomohlo dat si ju k sebe do predu. Ale to len na prvých 5min, potom už nepomáhalo nič. Keď sme mali ísť do chorvátska (12hod) Tak som mesiac pred tým mala tiež nočné mory, a skúsili sme vymeniť sedačku (nebolo to vajcom, lebo vrieskala aj v britax sedacke) .keď sme vymenili sedacku treti krst stal sa zázrak 😃. Celú cestu na dovolenku prespala, a vlastne od kedy ma novu sedacku, vydrží aj 4hod bez revu. Takze v našom prípade to bolo jednoznačne sedačkou. Skratka, zle sa jej v nej sedelo. Hľadala som hlavne takú, aby videla von z okna, joie ispin 360 (ta ma aj novorodenecku vložku)

zozo4
14. dec 2021

Nedá sa dohodnúť aby doktor chodil dávať injekcie k vám poprípade vybaviť si injekcie niekde bližšie pri vás aby ste sa nemuseli presúvať autom,poprípade iba tým kočíkom?alebo keď ho necháte máme,svokre tak nech ho vtedy hodí do kočíka a ide s ním von keď predsa v tom kočíku po chvíle trvania odpadne?ja by som asi hľadala tadeto cestu,poznám doktorov,ktorý chodili aj domov pichať po službe..vždy sa dá nejak dohodnut