Trojmesačné bábätko spí v noci iba tri hodiny

slecnamarplova
1. aug 2014

Mam trojmesacne babatko a presne tolko som sa uz nevyspala viac ako tri hodiny za noc ... Cez spinka niecodo doobeda, nieco poobede, nieco vecer, vecer ho okupkam, napapa sa / mm + dokrmovanie um /, zaspi uplne krasne okolo desiatej vecer a spi tuho tie tri hodinky...potom sa zobudi, krici a chce papat ... Napapa sa a zaspi,no iba na par minut a zacne sa v postielke zvyjat, krutit, vzdycha tlaci, nakonieczacne plakat, upokoji saiba na prsniku,zaspi nachvilku,dam ho do postielky a cele dokola, takto "spime" kazdu boziu noc od jednej do piatej, kedyje uz uplne hore, vykaka sa auz nezaspi.....uz som hotova :-\
Je mi jasne ze od tej jednej tlaci hovienko...ale neviem co s tym, cez den ho brusko absolutne neboli, je to jedno usmievave babatko. Alebo ln chce v noci kazdych dvadsat min. byt na cici...kazdopadne sa takto neda fungovat, cez den spat s nim nemoZem, musim hybat s kocikom,inak nespi...
Poradite co s nocou ?

briketa
1. aug 2014

@slecnamarplova skus si ho nechat pri sebe v posteli, ci bude kludnejsi. Alebo naopak daj ho do vedlajsej miestnosti ci nebude kludnejsi. Kazde dieta preferuje nieco ine. Na taketo zalezitosti neexistuje jednotna zazracna formulka. Skus ho drzat sameho ako dlho sa bude dat. Neutekaj hned s prvym mrknutim, uvidis, ci sa nakoniec umrnci zas do spanku.

lenkalienkam
1. aug 2014

no môj malý mal koliky ja dávala večer po kúpaní espumisan alebo sab-simplex nakojila a zaspal . ked sa zobudil po tme som kojila iba svetlo v kúpelni svietilo niekedy papal i 1 hodinu ked som brala cici tak plakál no ked už tuho zaspal na cici tak som dala na plece nech si grgne nieked i 30 minút a dala do postielky - môj syn zaspal a takto sa naučil a už od 3 mesiacov spáva celú noc - nečer okupam nakrmim a dám o 21:00 spať a do 05:30 spinká .Skús nejsť cez deň do kočíka nadlho aby cez deň moc nespalo u mna to zabralo- držím palce neboj to sa napraví a možno ho kúpanie preberie kámoška mohla iba ráno kúpať ked večer okúpala deti dostali druhý dych a skákali do polnoci.

majka1981
1. aug 2014

@slecnamarplova nechaj si ho spat. pritebe v posteli. vyspite sa obidvaja. co sa tyka tlacenia hovienka, tak mozes dat vykakat do umyvadla, zober dieta do klbka a nech tam zatlaci. robi sa to aj s malymi detmi, je to bezplienkova komunikacna metoda.

lady511
1. aug 2014

@slecnamarplova takto ako ty som fungovala do 2 rokov od narodenia malej,,nepomohlo ani spat pri prsníku,,ani na posteli ..nič,..bola odmalička velmi živá tak dokopy za 24hod naspala cez den tak 3hod v noci tak 5hod,,nechápala som to ako jem možné že sa neunaví,,som doslova štastná že je to zamnou

david93
1. aug 2014

skus zmenit umele mlieko za inu znacku, toto mu nesedi a ma z toho bolesti bruska

jankastubka
1. aug 2014

Ja by som sa v prvom rade poradila s doktorom. Moze ho zapekat z um, mozno skus zmenit znacku. Mozu na kakanie pomoct probiotika a pit vodu. A plus ostatne veci co radia baby. A ma dudlik, ci nepomoze ten miesto prsnika?

jonas17
1. aug 2014

ked vravíš, že na prsníku sa upokojí, tak ho tam nechaj. nech je pricucnuté a spite spolu, nájdi si nejakú polohu a skús sa naučiť takto spať. dieťa sa upokojí, tvrdo zaspí a potom prsník vypľuje...niektoré deti potrebujú cítiť mamu stále, možno je toto váš prípad. nedávaj ho postieľky, ked chce byť pri tebe...

applede
1. aug 2014

😀 toto akoby som citala o nas 😀 ...uff, to mame chvalabohu za sebou .... prvom rade ti chcem povedat, ze bud kludna, CASOM...sa to upravi....aj ked teraz je to brutal, nevyspata cela rodina 😠 🙂 .....iba na priklad, nasa mala ca do 4-5mes takto spavala, v kociku spala aj 4 hodiny v kuse, ale vo vnutri tak po hodine, dve...a bola hore..a to aj v noci.....takze ziadne vyspatie nehrozilo.......ked nemal manzel sluzbu v noci tak sme sa striedali ze som si isla pospat ale na 4 hod ked bola mala hore a potom zase on ...inak by som padla..."dole hubu".....od 2 mes bola na UM takze hladna nebola, aj to papala menej a castejsie......takze ziadne reci typu ......sak je na UM musi spat u nas neplatili.....treba to len vydrzat, ak vies ze babo neboli brusko,ze je kludne a ako pises cez den usmievave.....tak len vydrzat.....a co sa tyka UM....my sme vyskusali 3 kym nam az to 4 sadlo, alu nezapekalo ani brusko nebolelo....drzim palce 🙂

sufo
1. aug 2014

@slecnamarplova vydrzat, mne zara revala z 24hodin 20. Boli sme s muxom zreli na psychiatriu! Trvalo to 5mesiacov... 😒

zuzana113
1. aug 2014

@slecnamarplova Ahoj ja viem ze je to teraz tazke si unavena a vsetko dokopy ale ja ti poviem ze u nas to bolo to iste maly mi do troch mesiacov cez den spal mozno hodinu a to nie v kuse a v noci bol hore kazdych 15 min a teraz ma skoro dva a tiez nespava takze drzim palce

miraklemeister
7. aug 2014

Poznám to veľmi dobre. Na prvé tri mesiace nespomínam rada. Ak dieta nepapalo,tak revalo. Spanok max polhodinovy viackrat denne. Od 4.mesiaca zlepsenie. Budi sa len kazde dve hodiny 😀 😀 /a to uz ma desat mesiacov. Aj ja som matka malého uragánika.