Trojmesačné bábätko sa pri prebaľovaní naťahuje

iva_ab
17. okt 2020

Ahojte baby, chcela by som sa s Vami poradiť. Mám doma 3,5 mes. bábätko a posledný +/- mesiac sa niekedy zvykne celá naťahovať (šponovať) najmä pri prebalovaní, keď je na chrbátiku. Vyplne sa ako luk, hlavička dozadu a aj sa jeduje. Naša pediatrička sa má nato o týždeň pozrieť ale chvela by som vedieť aj od Vás, či to zvyknú niekedy bábätka robiť 🙂 rozmýšľa som, či to nemôže byt nejaká forma hypertonusu, ale zasa na brušku sa jej páči. Ďakujem pekne 🙂

mirka969
17. okt 2020

@iva_ab aj moj syn to v tom case robieval. Ako prislo tak aj odislo nic mu nebolo 🙂 tiez som sa bala vtedy pamatam sa

oli18
17. okt 2020

@iva_ab Veď sa normálne naťahuje, prečo za tým hľadáš hneď diagnózu?

iva_ab
autor
17. okt 2020

@mirka969 ďakujem, tiež v to dúfam 🙂
@oli18 nie nehľadám, len mi to začala zo dňa na deň robiť a už to trvá mesiac ☹ tak ma to trochu trápi, lebo vidím ako sa jeduje a to mám veľmi dobré bábätko, dnes mi mrnčala len pritom. Ale snáď sa len naťahuje 😉

dzinka777
17. okt 2020

Naša je kludne dievcatko,ma 4mesiace,lezi stale kludne a sa hra,ale ked ju zoberiem na ruky ta sa mi vystrie do luku,ale zacala to robit len teraz pred tyzdnom a tiez sa na rukach pri natahovani jeduje,myslim,ze to prejde

majamat
17. okt 2020

sestrin syn sa uz v tomto veku pretacal., je celkom akcny 🙂

miadi
17. okt 2020

Proste to nema rada a uz sa viac prejavuje . Moj maly odkedy sa vie otacat - ked bol v tom veku ako tvoja tak sa pri prebalovani zacal vrtiet aj hnevat teraz uz aj plakat. A to inak skoro nikdy neplace a je mega anjelik. Moja starsia do roka sa nechala pekne prebalit este aj nozicky sama vytrcila hore a tvarila sa spokojne no hnet ako zacala chodit som ju musela prebalovat pomali za behu., vse je ok neboj.

andreatytler
18. okt 2020

@iva_ab Nas takto robil mostiky a to bol jeho prvy sposob pohybu. Robil to castjsie a castejsie a rychlejsie az dokazal takto odmostikovat asi pol metra na zemi. V momente ked sa naucil pretocit na brusko s tym prestal a zacal trenovat pohyby na brusku.

ivangeline
18. okt 2020

Moja to robí, keď je preunavena. Čím unavenejsie dieťa, tým ťažšie sa prebaluje.

iva_ab
autor
18. okt 2020

@ivangeline to je pravda, najmä pred večerným spaním mi to robí, cez deň menej 🙂 ďakujem pekne 🙏

mamanadruhuu
18. okt 2020

Podľa mňa to robí preto lebo ju môže bolieť bruško .. nespisovne tomu hovoríme pučí sa lebo sa jeduje skús masírovať bruško možno prišli koliky

callisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anel000
17. dec 2021

@iva_ab dobry den, riesim podobny problem s nasou 4 mesacnou dcerou. Pri prebbalovani puci brusko, nekludna je. Odznelo vam to napokon? Dakujem