Ahojte baby, chcela by som sa s Vami poradiť. Mám doma 3,5 mes. bábätko a posledný +/- mesiac sa niekedy zvykne celá naťahovať (šponovať) najmä pri prebalovaní, keď je na chrbátiku. Vyplne sa ako luk, hlavička dozadu a aj sa jeduje. Naša pediatrička sa má nato o týždeň pozrieť ale chvela by som vedieť aj od Vás, či to zvyknú niekedy bábätka robiť 🙂 rozmýšľa som, či to nemôže byt nejaká forma hypertonusu, ale zasa na brušku sa jej páči. Ďakujem pekne 🙂
Naša je kludne dievcatko,ma 4mesiace,lezi stale kludne a sa hra,ale ked ju zoberiem na ruky ta sa mi vystrie do luku,ale zacala to robit len teraz pred tyzdnom a tiez sa na rukach pri natahovani jeduje,myslim,ze to prejde
sestrin syn sa uz v tomto veku pretacal., je celkom akcny 🙂
Proste to nema rada a uz sa viac prejavuje . Moj maly odkedy sa vie otacat - ked bol v tom veku ako tvoja tak sa pri prebalovani zacal vrtiet aj hnevat teraz uz aj plakat. A to inak skoro nikdy neplace a je mega anjelik. Moja starsia do roka sa nechala pekne prebalit este aj nozicky sama vytrcila hore a tvarila sa spokojne no hnet ako zacala chodit som ju musela prebalovat pomali za behu., vse je ok neboj.
@iva_ab Nas takto robil mostiky a to bol jeho prvy sposob pohybu. Robil to castjsie a castejsie a rychlejsie az dokazal takto odmostikovat asi pol metra na zemi. V momente ked sa naucil pretocit na brusko s tym prestal a zacal trenovat pohyby na brusku.
Moja to robí, keď je preunavena. Čím unavenejsie dieťa, tým ťažšie sa prebaluje.
@ivangeline to je pravda, najmä pred večerným spaním mi to robí, cez deň menej 🙂 ďakujem pekne 🙏
Podľa mňa to robí preto lebo ju môže bolieť bruško .. nespisovne tomu hovoríme pučí sa lebo sa jeduje skús masírovať bruško možno prišli koliky
@iva_ab aj moj syn to v tom case robieval. Ako prislo tak aj odislo nic mu nebolo 🙂 tiez som sa bala vtedy pamatam sa