Trojmesačné bábätko sa budí po polhodine spánku

slivocka4
8. aug 2016

Ahojte mamicky, mate skusenost, ze sa babätko budi takmer presne po pol hodine spanku? (25, 30, 35 minutach...) Zacalo to asi v 2,5 mesiaci, obcasne a teraz je to uz pravidelnost... Budi sa aj v kociku, v posteli, aj na rukach, z nicoho nic sa pomrvi, otvori oci a je dospinkane...ak by bola vyspata neriesila by som to, ale za 10 minut ziva a je zasa ospala, nervozna, mam ju problem uspat..proste vidno ze by rada pospala aj 2 hodiny ale nejak to nejde ☹ myslela som ze je to kolika alebo reflux , ale budi sa aj ked ide spat nenajedena, cize asi nie...viem ze prechadza z hlbsieho spanku do plytkeho, no ako jej pomoct aby sa nezobudila... niekedy sa to podari, ale iba v nosici, no aj to sa jej tam zo dna na den prestalo pacit 😨 😔

marcelatje
8. aug 2016

Su tu mamky 30 minutovych spacov? Pozri tam 😉

danii2
8. aug 2016

Moka tiez,asi po pol hodine vypusti cumlik a na to sa rozplace.Asi je to nejaky reflex.Ale uz to robila aj bez cumlika,tak neviem,ona vseobecne spi strasne kratko.

miku1
8. aug 2016

@slivocka4 Moja staršia dcéra taká bola. Budila sa doslova na minútu presne každých 30 minút. Trvalo to pár týždňov tuším, potom to prešlo. A synovec takto fungoval niekoľko mesiacov.

bosoriak
8. aug 2016

@slivocka4 Ach spanok malych babatiek, myty a legendy o nom koluju, ako to ma byt, ako je to u inych deti, ako to bude... 😀 Holy fakt je, ze kazde dieta spi inak. Aj spat sa musi naucit, nic sa neda robit. Pravdou je, ze okolo toho 3. mesiaca sa deti zacinaju budit po kratsom obdobi, lebo sa im (vraj) zacinaju menit nejake spankove fazy a po pol hodine je to (vraj) bud-alebo - bud zaspi na dlho alebo sa zobudi.

Moja stredna a najmladsia dcera to tak robili tiez par tyzdnov, proste po 20-30 minutach fertig so spankom a zijeme. Ze maminka pada na papulu a nestihne sa ani vycurat, je vedlajsie.

Ono to prejde, tak ako vsetko. Treba len vydrzat a nestresovat sa zbytocne. Ak chce ist po 10 minutach znovu spat, tak ju daj zase spat. Plavaj s prudom, v tomto pripade s jej spankom, inak si len zbytocne narobis stres.

Drzim palce!

rheuska
8. aug 2016

U nas tomu tak bolo minuly tyzden. Teraz presla na 10 minutove spanky, ale zato ma jeden 3 oj hodinovy na obed. No a potom tiez len take omrvinky az priee vecer a ked sa nam konecne podari zaspat (vecer jedine v satke) tak spi az do rana. Teda kojime v polospanku par krat. Este ma len dva mesiace. Ale ozaj z tyzdna na tyzden je to rozdielne.

avirka
8. aug 2016

Moja bola 30 minutovy spac od 3 tyzdnov do polroka, kym sa pohybom viac neunavila. Zial, aj take deti su, spia 30 minut, aj ked vidis, ze by este chceli spat, ale uz nezaspia. Hodinky by sa podla nich dali nastavovat. Presne 30 minut, ani o minutu dlhsie. Su to jednoducho drazdivejsie deti, ktore nedokazu prejst z jednej spankovej fazy do druhej. Treba si len zvyknut. Cim skor sa s tym zmieris, tym menej stresu zazijes.

rogerkafedererka
8. aug 2016

@slivocka4 Ahoj, u nas to bolo tiez do cca pol roka. Ked presiel na dva spanky cez den, bolo to lepsie. Kojis? Lebo mne ked sa takto budieval, niekedy pomohlo ho nakojit a spal dalej. Alebo ked som bola unavena a isla som si lahnut spolu s nim, prespal viac. Mozno potrebuje tvoju blizkost... Ako pise @bosoriak, kazde dieta je ine. Neboj, este sa mu spankovy rezim pomeni milionkrat.😉 Teraz je to s nasim 20 mesacnym uplne naj... cez poobedny spanok si pospi 3 - 4 hodiny a to uz je pohoda B-)

ivec16
8. aug 2016

Aj u nas to tak bolo, z 3 pol hodinovych spankov sme presli na dva 30 minutove spanky, a potom na jeden 50 minutovy :D uzivaj si kym spi 3 krat 30 minut :D... Ale je pravda ze ked som lahla k nemu a hned dala prso tak obcas zaspal znovu, niekedy aj na 2-3 hodiny ale musela som lezat s nim. Teraz ma 21 mesiacov a tiez mozem podla neho nastavovat budikac proste sa vzdy po prvych 50 minutach zobudi a musim ho uspat znovu, alebo uz nezaspi...

salome51
8. aug 2016

@slivocka4 môj starší syn bol taký nespavec a stále je. Uspávala som ho niekedy aj 2 hodiny a aj za tých 30 minút spánku som bola vďačná. Trvalo to veľmi dlho kým začal lepšie spinkať. Treba vydržať, časom to prejde a hlavne buď trpezlivá. Držím palce 😊

slivocka4
autor
9. aug 2016

@rogerkafedererka Ahoj, ano kojim ale väcsinou predtym ako zaspi na tu polhodinu 😅 takze potom uz nechce... tak asi len cakat kedy to prejde.. aj ked lezim pri nej sa zobudi 😒

slivocka4
autor
9. aug 2016

Dakujem za prispevky, asi s tym nic nenarobim, zvlastne ze v nosici vydrzi aj dlhsie spat, zrejme to nejak v podvedomi vnima ze kde je... len ju nejak zabavit kym nespi, lebo ked spi tu polhodinu - nic nemozem robit doma lebo ju hned zobudim a ked je hore, za chvilu place lebo je nervozna, nevyspata, nudi sa... inak mali ste nejaky rezim pre babätka? mne sa nijak nedari nejaky urobit kedze vzdy inokedy vstane, zaspi... 😒

miku1
9. aug 2016

@slivocka4 Ešte je malinká na režim. Keď začne lepšie spávať, tak si ho urobíte. Ja som to mala tak, že mi deti chodili spať o cca 9-9,30 hod. spali do 12,00 hod., potom išli spať okolo 15-15,30 hod., spali tak 2 hodiny a večer chodili a aj doteraz chodia spať o 20,00 hod..

kp7333
9. aug 2016

Ak to zacalo z v 2.5 mesiaci, tak to nebude reflux, ani koliky. Skor sa asi budi na vlastne pohyby. Obe dcery som v tomto veku naucila zaspavat same tak, ze som im dala do postielky alebo kocika moje spotene tricko alebo nocnu koselu. Pritulili sa k tomu a boli spokojne, ze citia mamu. Plus si drzanim tricka zamestnali ruky a menej ich budili pohyby. A vzdy ked sa zobudili, trosku sa pomrvili, pritisli sa k tomu tricku a spali dalej. Skus, mozno aj u vas to pomoze.